GENEL - 10 Ocak 2019 Perşembe 16:22

Bingöl’de kentsel dönüşümde satışlar başlıyor

A
A
A
Bingöl’de kentsel dönüşümde satışlar başlıyor

Bingöl’de Kültür Mahallesi’nde uygulanan Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında konut ve işyeri satışların başlayacağı bildirildi.

Bingöl’de Kültür Mahallesi’nde uygulanan Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında konut ve işyeri satışların başlayacağı bildirildi.


Bingöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce yapılan açıklamada, Kültür Mahallesi’nde uygulanan 2’inci Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında satışların başladığı aktarıldı.


15 hektarlık alanında hayata geçirilecek proje kapsamındaki konut ve işyerlerinin 14 Ocak Pazartesi günü satışa sunulacağı ifade edilen açıklamada, “İhale süreçleri tamamlanarak yapım aşamasına start verdiğimiz projemiz kapsamında brüt 161 metrekare 109 adet 1. kat daire (dükkan üstü), 161 metrekare 16 adet zemin kat daire, 221 metrekare 158 rezidans, 112 dükkan (konut altı), 68 dükkan (bina arası baza), 1 fırın, 1 kreş ile AVM projesi içerisinde bulunan 126 ofis, 6 fastfood, 29 dükkan, 1 sinema, 1 eğlence merkezi, 1 hipermarket ile 2 seyir teraslı kafeteryanın satışı yapılacaktır. Söz konusu taşınmazlardan fırın, kreş ve traslı kafeteryalar talep doğrultusunda pazarlık usulüyle satılacaktır” denildi.


Taşınmazların peşin ve taksitli seçeneklerle satışa sunulacağı vurgulanan açıklamada;"Belirlenen tarihte satışına başlanılacak taşınmazlar peşin olarak alınabileceği gibi taksitli de alınabilecektir. Taksitli satışlarda yüzde 50’si peşin, yüzde 50’si ise vade olanağı sağlanacaktır. Taksitlendirmeler 60 ile 120 ay aralığında olacaktır. Vatandaşlarımız, Veysel Belgin Gençlik Merkezi’nde bulunan Kentsel Döşüm ofisimizi ziyaret ederek daha geniş bilgiye erişebilirler”ifade edildi.


5 etaptan oluşan projenin tamamlanmasıyla kentin çehresinin değişeceği ifade edilen açıklamanın devamında,"2 yıl gibi bir süreçte tamamlamayı hedeflediğimiz projeyle hem depremin izlerini siliyor, hem de ilimizin çehresini değiştiriyoruz. 80 bin metrekarelik ticari alanla kentimizin ticari alan hacmini genişletiyoruz. 18 kapalı, 7 açık otoparkla alandaki park sorununu minimize ediyoruz. Yeşil alana verdiğimiz önemi projemizde göz ardı etmedik, 33 bin metrekare yeşil alan düzenleyeceğiz”ifadelerine yer verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor Erzincan’da meslek lisesi öğrencileri okulun bahçesindeki serada fide yetiştiriciliği yaparak hem öğreniyor hem de ekonomiye katkı sunuyor. Tarım bölümü öğrencileri, serada teorik eğitimlerini uygulama fırsatı buluyor. Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile kurulan seralarda sebze fidesi üretim faaliyeti 2020 yılında başlayarak Tarım Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından kurulduğu yıl 30 bin sebze fidesi üretimi gerçekleştirildi. 2021 yılında Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitim yapıldığı için, sebze ve aromatik bitki fidesi üretim faaliyetleri öğrencilerin okulda olmaması nedeniyle Tarım Alanı öğretmenleri tarafından yapıldı. Okul serasının üretim kapasitesi, pandemi olmasına rağmen, 2021 yılında iki katına çıkarılarak 60 bin adet fideye ulaştı. 2022 yılında ise mevcut serada tam kapasiteye ulaşılarak 90 bin sebze ve aromatik bitki fidesi üretildi. 2023 yılında da serada 95 bin fide üretimi yapıldı. Bu sene ise 110 bin fide üretimi yapıldı. Serada, domates, biber, hıyar, kabak, kavun, karpuz, lahana, patlıcan ve 3 cins aromatik bitki olarak reyhan, kekik, fesleğen üretimi olmak üzere toplamda 35 farklı tür fide üretimi yapılıyor. Üretimde yerelde halkın lezzet olarak en çok tercih ettiği ata tohumları kullanılmaya özen gösterilirken, ticari anlamda üretim yapmak isteyenler için yüksek verimli hibrit türlerin de üretimi gerçekleştiriliyor. Kullanılan tohumların genelde ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 30 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticiler için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı vatandaşlardan oldukça rağbet görüyor. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Tuba Bakartepe, “Biz derste gördüğümüz teorik işlemleri serada uygulayabiliyoruz. Serada fidelerimizi yetiştiriyoruz. İlaçlaması, gübrelemesi, sulaması hep bizim elimizden geçiyor. Organik gübreyle kendimizin yetiştirdiği fideleri halkımıza sunuyoruz.” dedi. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Abdullah Çiftçi’de, “Okulumuzun üretim üssü olan seramızdayız. Bu serada öğretmen ve öğrencilerimizle 100 binin üzerinde fide üretilmiş durumda. Kullanılan tohumların genelinin ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 20 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticilerimiz için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı halkımızın talebi fazla olmaktadır. Ayrıca üretilen fideler sosyal projeler dahilinde ihtiyaçlı ailelere ücretsiz olarak verilerek, öğrencilerimiz nezaretinde söz konusu ailelerin üretim faaliyeti yapmaları ve ailelerin geçimlerine katkı sağlamaları hedeflenmektedir." dedi.