KÜLTÜR SANAT - 16 Nisan 2018 Pazartesi 14:43

Bingöl’de Turizm Haftası etkinlikleri

A
A
A
Bingöl’de Turizm Haftası etkinlikleri

Bingöl’de Turizm Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenirken, yöresel yemek yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri verildi.

Bingöl’de Turizm Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenirken, yöresel yemek yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri verildi.


42. Turizm Haftası nedeniyle Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. Kentin tarihi ve turistik mekanlarını anlatan sinevizyonun ardından, kültür merkezi öğrencilerinin yer aldığı müzik ve halk oyunları gösterisi yapıldı. Gösterilerin ardından bu yıl üçüncü düzenlenen yöresel yemek yarışmasında dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.


Turizmin ülkenin en büyük gelir kaynaklarından biri olduğuna dikkat çeken İl Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman," 2016 yılında ülke genelinde turist sayısında ciddi bir azalma olduğunu gördük. 2016’da gelen turist sayısı 31 milyon 365 bin 330’dur. Gelir tutarı ise bir önceki yıla göre yüzde 30 azalarak 22 Milyar dolardır. 2017 yılında turizm geliri yüzde 18 artış göstermiş ve 26 milyar 283 milyon 656 bin dolar olmuştur. Bu rakamların 2018 yılında da artış göstermesi umut ediyoruz” dedi.


Ülke genelinde çok güzel gelişmelerin olduğuna dikkat çeken Vali Ali Mantı ise," Bunlar oluyor, olmaya devam edecek. Bingöl’ümüzde de çok gelişmeler oluyor. Yeni yeni yatırım ve gelişmeler bizi bekliyor. Biz birliğimizi, beraberliğimiz, kardeşliğimiz ve dayanışmamızı sürdüğümüz müddetçe önümüzde hiçbir engel kalmayacak. Ülkemize inanıyor ve güveniyoruz ki, dünya milletleri içinde gerek kültürüyle gerek tarihiyle en güzel yerlere gelecektir. Önemli olan birbirimize inanalım birbirimize güvenelim. Biz birbirimize güzel, kaliteli bir şekilde bakarsak ülkede çözemeyeceğimiz, Bingöl’de çözemeyeceğimiz hiçbir problem yok"diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın CHP’li Tetik’den Nazilli’ye Halk Market müjdesi CHP Nazilli Belediye Başkan adayı Dr. Ertuğrul Tetik, göreve gelir gelmez ilk hizmet olarak enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak, tamamen yerli ve doğal gıdaların piyasanın altında satışa sunulacağı belediye iştiraki olan Halk Marketler zincirlerini açacağını müjdeledi. 31 Mart Belediye Başkanlığı seçimine 2 gün kala bir proje daha açıklayan CHP’li Ertuğrul Tetik, İhtiyaç sahiplerinin temel gıda ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Belediye iştiraki olacak olan Halk marketler zincirini hayata geçireceğini açıkladı. Nazilli’nin farklı Mahallelerinde açılacak olan Halk Marketlerde, enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak olan proje için tüm altyapı ve fizibilite çalışmalarını ekonomistler tarafından hazırlandığını açıklayan Tetik, kaliteli ve güvenilir ürünlerin uygun fiyatlara üreticiye sunulacağı, aynı zamanda istihdam oluşturacak olan bu proje kapsamında halka sağlıklı, ekonomik ve güvenilir bir şekilde gıda ulaştırılacağını ifade etti. ’Emekliye indirim kartı’ Nazilli ve Aydın bölgesindeki çiftçiler tarafından üretilen doğal ve sağlıklı ürünlerin satışa sunulacağı Halk Marketlerde, emekli vatandaşların da unutulmadığını belirten CHP’li Belediye Başkan Adayı Tetik, "Aydın Büyükşehir Belediyesinin Ege et marketlerinde uyguladığı emekli kart sistemini de halk marketlerde uygulayacağız. Nazilli’de ilk bir yıl içerisinde çeşitli mahallelerde yaygınlaşacak olan Halk Marketler zinciri Nazilli halkının mutfak giderlerine önemli tasarruf sağlayacak" dedi.