POLİTİKA - 01 Nisan 2019 Pazartesi 17:01

Bingöl’ün yeni başkanı Erdal Arıkan: "İnsanlarımızın içinde olacağız”

A
A
A
Bingöl’ün yeni başkanı Erdal Arıkan: "İnsanlarımızın içinde olacağız”

Bingöl’de resmi olmayan sonuçlara belediye başkanı seçilen AK Parti’nin adayı Erdal Arıkan, “İnsanlarımızın içinde olacağız.

Bingöl’de resmi olmayan sonuçlara belediye başkanı seçilen AK Parti’nin adayı Erdal Arıkan, “İnsanlarımızın içinde olacağız. İnsanlarımızın gerçekten mutluluğunu düşünerek, gönül belediyeciliği noktasında onlarla istişare edeceğiz” dedi.


31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü iken AK Parti’den aday gösterilen Erdal Arıkan (49), resmi olmayan sonuçlara göre 18 bin 939 oy ve yüzde 38,66’lık bir oranla Bingöl Belediye başkanlığına seçildi. Bingöl’ün yeni başkanı Erdal Arıkan, “Yoğun ve yorucu bir maratondan sonra seçimi sonuçlandırmış bulunuyoruz. Burada çok büyük bir heyecan ve enerjiyle sahadaydık. Gerek sayın genel başkanımızla gerek milletvekilimiz gerekse teşkilatlarımızla 4 ay boyunca hummalı bir çalışma yaptık. Toplumun her kesimi ile bir araya gelmeye çalıştık, onları dinledik, talep ve beklentileri aldık. Çok iyi bir istişarede bulunduk ve buna göre de kendi hedeflerimizi belirledik, projelerimizi şekillendirdik ve bundan sonra yeni bir belediyecilik anlayışıyla sahada olmamız gerektiğine inandık. Vatandaşımıza gerek yapılması gereken gerekse tamamlanması gereken hizmetler noktasında gerçekten çok çalışmamız gerektiğiyle alakalı bir fikir birliğine vardık. İnşallah bu dönem çok farklı bir belediyecilik anlayışıyla, insan odaklı bir anlayışla, adaletli ve eşit bir şekilde insanlarımıza bu hizmeti götüreceğiz. Toplumun her kesimine eşit mesafede olacağız. Artık bütün Bingöl’ün belediye başkanı olarak her kesimin belediye başkanı olarak, bize oy veren vermeyen herkese hizmet götürmeye çalışacağız. İnşallah Allah’ın yardımıyla, merkezi hükümetimizin desteğiyle ve özelde de halkımızın desteğiyle bu dönem halkımızın çok iyi hizmet gördüğü, farklı bir hizmet anlayışıyla hizmet edeceğiz. Onlara layık olacağız, onların emrinde olacağız” ifadelerini kullandı.




“Projelerimizi iki başlık altında topladık”


Güçlü bir gönül bağı kuracaklarını vurgulayan Arıkan, “Projelerimizi iki başlık altında topladık. Birincisi Bingöl’e hayat veren projeler, ikincisi ise gönül belediyeciliği. İnşallah bu dönem sosyal belediyecilik anlamında çalışmalarımız olacak ama insanlarımızın içinde olacağız. İnsanlarımızın gerçekten mutluluğunu düşünerek, gönül belediyeciliği noktasında onlarla istişare edeceğiz. Çok güçlü bir gönül bağı kuracağız. Ve inşallah kuracağımız gönül bağı, gönül köprüsüyle kendimizi de sorgulayacağız. Yaptığımız hizmetler noktasında nerede olduğumuzu, hangi seviyede olduğumuzu göreceğiz. İnsanlarımızın memnuniyetini ölçeceğiz. Hem Bingöl’e hayat veren projeler noktasında hem de gönül belediyeciliği noktasında projelerimizi teker teker hayata geçireceğiz” diye konuştu.


Birçok projeyi hayata geçireceklerine de değinen Arıkan, “Trafikten ulaşıma, altyapıdan üstyapıya, yeni şehirleşme alanlarından tutun kentsel dönüşüme kadar, yeni mesire alanlarından park alanlarına, spor alanlarına, çocuk parklarına, engelli yaşam alanlarına kadar yapmamız gereken çok iş var. Bu bilinçle bütün projelerimizi hayata geçireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.




Erdal Arıkan kimdir?


Bingöl’de 1970 yılında doğan Erdal Arıkan, ilk ve orta öğrenimini Bingöl’de tamamladı. Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi Bölümü’nden 1998 yılında mezun oldu. Aynı yıl Milli Eğitim Vakfı Öğretmen Serkan Akyaz İlkokulunda göreve başlayan Arıkan, Bingöl’de yaklaşık 12 yıl farklı okullarda öğretmenlik ve idarecilik yaptı. Erdal Arıkan, 2010 yılında atandığı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevini yürütürken, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nde AK Parti Bingöl Belediye Başkanı adaylığı için görevinden istifa etti. Arıkan, evli ve 2 çocuk babası.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.