GENEL - 21 Mayıs 2019 Salı 15:12

Vali Ekinci, “Sizleri koruyup kollayan güçlü bir devletiniz var”

A
A
A
Vali Ekinci, “Sizleri koruyup kollayan güçlü bir devletiniz var”

Çocuklarla bir araya gelen Bingöl Valisi Kadir Ekinci, “Bizler sizlerle birlikte büyük bir aileyiz,unutmayın ki daima arkanızda sizleri koruyup kollayan güçlü bir devletiniz var.

Çocuklarla bir araya gelen Bingöl Valisi Kadir Ekinci, “Bizler sizlerle birlikte büyük bir aileyiz,unutmayın ki daima arkanızda sizleri koruyup kollayan güçlü bir devletiniz var. İnşallah her zaman ve her fırsatta, her türlü ihtiyacınızda sizlerle olacağız” dedi.


Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Sevgi Evlerinde kalan çocuklarla iftar programında bir araya geldi. Vali Ekinci, çocukların masalarını tek tek dolaşıp Ramazan ayı ve eğitim hayatları üzerine sohbet edip, sorunlarını ve taleplerini dinledi.


Çocuklara hitaben konuşan Vali Kadir Ekinci, “ Sizler devletimizin ve milletimizin emanetlerisiniz. Tüm imkanlarımızla sizlere daha rahat ve huzurlu bir gelecek oluşturmanın ve sizleri topluma faydalı fertler kılmanın gayreti içindeyiz. Bizim de sizlerden isteğimiz öncelikle kurumda birlikte olduğunuz idareci, öğretmen ve arkadaşlarınızla bir aile olmanız ve kardeşlik hukuku geliştirmenizdir. Bunun yanında, geleceğinizi belirleme konusunda bir hedefinizin olması ve bu hedefe ulaşmak için eğitiminize önem vermenizi istiyoruz. Farklı okumalar yaparak ve farklı konularda eğitimler alarak bilgi, görgünüzü arttırmanızı, yeteneklerinizi geliştirmenizi bekliyoruz. Çünkü yarının Türkiye’si siz sevgili çocuklarımızla kurulacaktır. Ne kadar birikimli, donanımlı, kültürlü ve yetenekli gencimiz olursa geleceğimiz de o kadar aydınlık ve berrak olacaktır. Sizlerin en iyi şekilde, topluma faydalı insanlar olarak yetiştirilmeniz ve eğitimlerinizi tamamlayarak kurumlarımızdan ayrılmanız en büyük dileğimizdir"ifadelerini kullandı.


Konuşmasını sürdüren Ekinci,"İnşallah sizler de gayret göstererek, milletimizin ve devletimizin size sağladığı bu güzel imkanları en iyi şekilde değerlendirerek hayata atılacaksınız, memleketimize, milletimize, ailelerinize hayırlı insanlar olacaksınız. Gayemiz budur. Sizlere çok değer veriyoruz. Sizler de bu değerin karşılığını milleti ve maneviyatı ile barışık iyi birer insan, iyi meslekler edinmiş nitelikli kişiler olarak verirseniz bundan memnuniyet duyacağız. Bizler sizlerle birlikte büyük bir aileyiz. Ve unutmayın ki daima arkanızda sizleri koruyup kollayan güçlü bir devletiniz var. İnşallah her zaman ve her fırsatta, her türlü ihtiyacınızda sizlerle olacağız. Çünkü sizin yüzünüzdeki tebessüm ve mutluluk, sizin gözlerinizdeki umut parıltısı bizler için en büyük mükâfattır, en büyük sevinç kaynağıdır. Bugün sofralarımız sizlerle şenlendi. Yaşadığımız bu güzel kareler tüm Bingöl’e ve ülkemize yayılsın inşallah. Bizleri aynı sofrada buluşturan kardeşlik duygularımız daim olsun inşallah”diyerek sözlerini tamamladı.


Program kapsamında, çeşitli etkinliklerde yapıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde beraber alkol içtiği komşusunu nişanlısına küfür ettiği iddiasıyla tüfekle vurarak öldüren sanık hakkında müebbet hapis cezası talep edildi. Olay, 21 Haziran 2023’de Durhasan Mahallesi’ndeki ağaçlık alanda meydana geldi. İddiaya göre, İsmail Kütük (54) ile Erdem D. (35) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Erdem D., pompalı tüfekle İsmail Kütük’e ateş etti. Kurşunlar vücuduna isabet eden Kütük, olay yerinde yaşamını yitirdi. İlçe Jandarma Komutanlığına giderek teslim olan Erdem D. ise tutuklandı. Olaya ilişkin açılan davanın duruşması Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Erdem D., maktulün ailesi ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın jandarmaya verdiği ilk ifadesinde maktulün annesine yönelik küfür ettiğini söylediği, ancak mahkeme huzurunda ise nişanlısına yönelik küfür ettiğini beyan ettiğini belirtti. Sanığın suçtan kurtulmaya ve tahrik hükümlerinin uygulanmasına yönelik çelişkili ifade verdiği göz önüne alındı. Bu sebeple sanık hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep edilirken, tahrik indirimi ise uygulanmaması istendi. Mahkeme heyeti, avukatların süre talebi üzerine sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Maktulün nişanlısına küfür ettiğini iddia etmişti Sanık ilk celsede verdiği ifadesinde, "Maktul ile beraber alkol içiyorduk. İsmail Kütük müstakbel eşi hakkında çirkin sözler söyledi. Hamile nişanlım hakkında, ’O çocuk senden değildir, çocuğun kimden olduğu belli değil’ diyerek nişanlıma küfür etti. Söyledikleri karşısında İsmail’e karşı çıkınca yüzüme tükürüp küfür etti, tokat attı. Yerde duran tüfeği kendisine doğrultum. İsmail tüfeğin namusunu tutarak ’Beni mi vuracaksın?’ diyerek küfür etti. Aramızda arbede oldu, tüfeği doğrulttuğumda elim tetikteydi ve tüfek patladı. Neresine isabet ettiğini hatırlamıyorum. Yere düşmeyince yine bana saldıracak düşüncesiyle 2 kez daha tetiğe bastım. Sonra olay yerinden uzaklaştım" ifadelerini kullanmıştı.