ASAYİŞ - 14 Ocak 2022 Cuma 12:08

Bitlis uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

A
A
A
Bitlis uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

BİTLİS (İHA) – Bitlis’te jandarma ekiplerinin uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yapmış olduğu operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 4’ü tutuklandı.

BİTLİS (İHA) – Bitlis’te jandarma ekiplerinin uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yapmış olduğu operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 4’ü tutuklandı.


Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından Güroymak Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde yürütülen planlı faaliyet kapsamında; uyuşturucu madde ticareti suçunu işleyen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, “6 şüphelinin suç unsuru malzemeler ile birlikte yakalanması maksadıyla Bitlis il merkezi ile Güroymak ve Tatvan ilçelerinde eş zamanlı olarak 55 personel ve 10 ekibin katılımıyla operasyon icra edilmiştir. İcra edilen operasyon sonucu 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Operasyonda yapılan ev ve iş yeri aramalarında; 10 gram kubar esrar, 5 gram toz esrar, 5 gram metamfetamin, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 5 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 7 adet cep telefonu, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet şarjör, 42 adet 7,65 mm tabanca fişeği ele geçirilmiştir. Planlı faaliyet kapsamında daha önceki 9 ara yakalamada 17 şüpheliye işlem yapılmıştır. Gözaltına alınan 6 şüpheli adli işlemlerinin tamamlanmasına müteakip adli makamlara sevk edilmiş, 4’ü tutuklanmış ve 2’si ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi uyuşturucudan korumak maksadıyla uyuşturucu madde türevlerinin ticaretini yapan veya sosyal medya aracılığı ile alenen özendiren şahıslarla yılmadan ve yorulmadan etkin mücadeleye bölge halkımızın da desteği ile kararlılıkla devam edilecektir” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Yaylalardan toplandı, tezgâhlarda satışa sunuldu Doğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek rakımlı yaylalarında doğal olarak yetişen ve halk arasında "ışgın" ya da "uçkun" olarak bilinen yayla muzu, Erzincan’ın Tercan ilçesinde tezgâhlarda satışa sunulmaya başlandı. Havaların ısınmasıyla birlikte 1000 ila 3000 metre rakımdaki yaylalardan toplanan ışgın, Tercan ilçe merkezinde seyyar satıcılar tarafından kilogramı 100 ila 200 lira arasında değişen fiyatlarla satışa çıkarıldı. Yöre halkının yoğun ilgi gösterdiği ışgının, özellikle son yıllarda sağlık açısından faydalarına ilişkin yapılan araştırmaların ardından daha fazla talep gördüğü belirtildi. Uzun yıllardır yüksek kesimlerden ışgın toplayarak satış yaptığını ifade eden seyyar satıcılar, vatandaşların ürünü hem tüketim hem de şifa amaçlı tercih ettiğini söyledi. Satıcılar, "Şu anda kilosunu 100 ila 200 liradan satıyoruz. Yapılan araştırmalar sonrası talep arttı. Özellikle batı illerine götüren çok oluyor. Işkın köküne olan ilgi de arttı." ifadelerini kullandı. Bol miktarda C vitamini içerdiği belirtilen ışgının ayrıca A, B1, B2, E ve K vitaminleri bakımından zengin olduğu ifade ediliyor. Uzmanlar ise ışgının sağlık üzerindeki etkilerine ilişkin bilimsel çalışmaların sürdüğünü belirterek, tedavi amaçlı kullanım konusunda uzman görüşü alınması gerektiğine dikkat çekiyor.