GENEL - 12 Temmuz 2018 Perşembe 15:01

120 yıllık tarihi belediye binası hizmete girdi

A
A
A
120 yıllık tarihi belediye binası hizmete girdi

Bitlis Belediyesine ait olan 120 yıllık tarihi bina hizmete açıldı.

Bitlis Belediyesine ait olan 120 yıllık tarihi bina hizmete açıldı.


Bitlis’in tarihi binalarından olan ve en son Bitlis Belediyesi Su İşletme Müdürlüğü olarak kullanılan bina, Bitlis Kültür ve Sanat Derneği (BİSAD) tarafından sanat merkezine dönüştürülmüştü. Son olarak bu tarihi bina Su Tahsilat Merkezi ve zabıta biriminin yanı sıra belediye başkanlık makamının da içinde olacağı bir mekan haline getirildi. Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, tarihi binayı gezerek açılışını yaptı.


Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Ustaoğlu, bu binanın her daim esnaf ve vatandaşlara hizmet vereceğini belirtti. Sık sık vatandaş ve esnafla bir araya gelmek için tarihe uygun şekilde tasarlandığını ifade eden Ustaoğlu, “Bitlis Belediyemizin geriye dönük geçmişinde çok önemli hizmetler veren bu tarihi binamızı geldiğimiz ilk günden beri söylediğimiz ‘Kadim kent tarihi kimliğine kavuşuyor’ sloganıyla başlattığımız projelerin bir parçası olarak bu binamızı belediyemizin ve Bitlis halkının hizmetine sunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Bu binamız yaklaşık 120 yıllık geçmişi ile ilimizin geçmişinde çok önemli yer bırakmış tarihi bir binadır. Bu binamız yıllardır Bitlis halkına hizmet vermiştir. Daha önce restorasyonu yapılmıştı, ama atıl bir vaziyette duruyordu. Hem esnafımıza ve vatandaşımıza tarihi sokakların olduğu bu meydanda hem belediyemizin hizmetlerini vatandaşlarımıza daha yakın bir yerde sunma hem de iç içe olma adına dedik ki bu tarihi binamızı tekrardan hizmete açalım. Gerek belediye başkanı olarak gerekse hizmet noktasında vatandaşımıza yakın olalım düşüncesi ile su tahsilat ve zabıta birimini bu binamıza yerleştirdik. En önemlisi de sürekli vatandaşlarımızla iç içe olma adına da bu üst katıda başkanlık makamı ve vatandaşlarla yapacağımız toplantı ortamını oluşturma adına dizayn ederek bugün itibari ile bu binamızı hizmete açmış bulunuyoruz. Bitlis’e ve kadim geçmişine yakışan bu olduğunu düşünüyoruz. Bir yıldır yoğun bir şekilde başlatmış olduğumuz tarihi kentsel dönüşüm projemizin bir parçası olarak bu tarihi binamızı tekrar halkımızın hizmetine sunmaktan da gerçekten büyük bir memnuniyet duyduk” diye konuştu.


Ustaoğlu, son dönemde Bitlis’te bazı sokak ve caddelerde yapılan sokak sağlıklaştırmalarından da söz ederek, sözlerine şöyle devam etti:


“Özellikle yapmış olduğumuz tarihi restorasyon çalışmalarının ve içinde bulunduğumuz tarihi binanın üzerinde bulunduğu cadde geçen yıl başlattığımız sokak sağlıklaştırması projesi ile 315 tane dükkanımıza ve ofislerimize dış giydirmeler yaptırtırdık. Sokağımızın alt yapısını yeninde yeniledik. Şu anda Bitlis halkına yakışan bir vaziyette kimlikli ve kişilikli sokak haline getirdik. Standart tabela ve vitrinleri ile bu sokağımıza bir ruh ve kimlik verdiğimizi düşünüyorum. Evet, eksiklerimiz var mıydı? Vardı. Belki noksanlarımız oldu, ama bunun devamında Ulu Cami Meydanı’nda kültür sokağı çalışması da inşallah bittiğinde hem bu caddemiz hem o caddemiz bir bütün halinde kale altı diye tabir ettiğimiz bu bölgede bu sokak sağlıklaştırması çalışmamızın devamını yapmış olacağız. Tabi bunlarla bitmiyor. Buğday Pazarı ve Büryancılar Çarşısı diye tabir ettiğimiz yerlerde aynı şekilde bu standartta, hatta üzerine biraz daha vatandaşlılarımızın şikayetlerini ve eksikliklerimizi de göz önüne alarak daha da standartları yükselterek çatıları ve giydirmeleri ile o sokaklarımızda da sokak sağlıklaştırması ve dış cephe sağlıklaştırma çalışmasını devam ettireceğiz. Bitlis’i bu kadar kadim geçmişi olan bu ilimiz. Artık Bitlis’i aşan ülke insanın da gelip görmeye arzu ettiği hizmetlere ve meydanlara dönüştürmemiz lazım. Hatta daha da açılarak tur firmaları ile görüşüp uluslar arası yabancıların da gelip görebileceği bir yer haline getireceğiz. Bu kültür ve medeniyet şehri artık Bitlis’in kendi kabuğundan çıkarak turistlerin gelip görebileceği bir ortamı oluşturmamız lazım. Bu yapmış olduğumuz çalışmalar, bu ortamın hazırlanmasında ve bu güzel hizmetlerin yerine getirilmesinde vesile olacağına inanıyoruz.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçim çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiren Cumhur İttifakı Aziziye Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, hazırladığı projeleri vatandaşlarla paylaşıyor. A’dan Z’ye hemen herkesin ihtiyaçları gözetilerek hazırlanan projeler arasında bilhassa Ilıca Mahallesi’nde bulunan Pulur Çayı’nın ıslahı da dikkatlerden kaçmıyor. Tavlaşoğlu, göreve geldiklerinde Ilıca’nın tam ortasından geçen Pulur Çayı’nın sel ve taşkın risklerine karşı ıslahının yapılacağını, buranın halkın dinlenme ve mesire alanı olacağını söyledi. Yapılacak çevre düzenlemesi sayesinde vatandaşların buralardan istifadesinin sağlanacağını dile getiren Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, “Büyükşehir Belediyesinin de destekleri ile Pulur çayının etrafında halkın oturup dinleneceği kamelyalar ve çocuk oyun alanları kuracağız. Yıllarca Ilıca’da piknik yapmak için mesire alanlarını kullanan vatandaşlarımız, Pulur çayının çevresine yapacağımız çağdaş makyajla, görsel güzelliğe sahip bir alanda dinlenme imkanı bulabilecekler. Emsalleri batı illerinde var olan dere ıslahlarının daha da güzelini Ilıca’ya kazandırmak istiyoruz. Nasip olur 31 Mart tarihinde halkımız bize yetki verirse en kısa sürede bu projeyi hayata geçireceğiz” diye konuştu. “Ilıca yeni çarşı yolu ana artere bağlanacak” Cumhur ittifakı Aziziye Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, Ilıca gezilerinde sürekli olarak gelen talepler arasında Yeni Çarşı yolunun ana artere bağlanma talepleri geldiğini de hatırlattı. Daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapısı hazırlanan Yeni Çarşı yolunun seçimlerin ardından ana artere bağlanacağını söyleyen Tavlaşoğlu, “Ilıca Bahçelievlerde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasıyla birlikte Yeni Çarşıda oluşan yoğunluk yolun ana artere bağlanmasını zaruri hale getirecek. Böylelikle Yeni Çarşı esnafının ticari aksı da istenilen düzeye ulaşmış olacak. Bu yol üzerinden toplu ulaşım araçlarının geçmesi ile de çarşı ekonomik canlılığını kazanmış olacaktır.” dedi.