GENEL - 06 Mart 2020 Cuma 16:54

Başkan Çoban’dan CHP’li Özkoç’a sert tepki

A
A
A
Başkan Çoban’dan CHP’li Özkoç’a sert tepki

Bitlis’in Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’a sert tepki göstererek, “Bu vekilin partisine sesleniyoruz.

Bitlis’in Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’a sert tepki göstererek, “Bu vekilin partisine sesleniyoruz. Bu adamın o meclis çatısı altından siyaset yapmasına bu parti göz yummamalıdır” dedi.


Konuyla ilgili makamında gazetecilere açıklamada bulunan Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, ülkenin birliği ve dirliği için milletçe sağlam bir imtihandan geçilen bir süreci yaşadıklarının altını çizdi. Başkan Çoban, “Bu imtihan bu milletin bekasıyla alakalıdır ve hamdolsun milletimizde bu konuda her türlü desteği sağlam bir şekilde veriyor. Ancak yakın tarihte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yasama organında görev yapan bir vekilin çok şuursuz ve edepsizce ülkemize, devletimize ve devletimizin başında bulunan Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeyi kendince siyaset kulvarında görev bilmiş. Oysa gördüğüm kadarıyla başta öyle zannediyorum ki oradaki milletvekillerimizin tepkisiyle beraber tüm partilerin devlet şuuru anlayışı içerisinde devlet bütünlüğü anlayışı içerisinde devletin yasal Cumhurbaşkanına hakaretin aynı zamanda devlete bir saldırı olduğunu görmeleri gerekirdi, öyle cevap vermeleri lazımdı. Biz Ahlat’tan en üst perdeden sesleniyoruz ve milletimize diyoruz bu şahsın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu topluma verebileceği hiçbir şey yoktur. Partisine de verebileceği hiçbir şey yoktur. Çünkü devleti tanımaz bir hale gelmiştir. İfadelerinin altında bunlar yatıyor. Bu saldırıların altında bunları görüyoruz. Neyi bahane ediyorlar? 34 şehidimizi mi bahane ediyorlar? Onda da samimi değiller. Biz çok önceleri de Bingöl’de 33 şehit verdik. Bu askerlerimiz savaşta ve cephede de değillerdi. Birliklerine gidiyorlardı. O masum askerlerin şehadetlerinde dahi bunlar bir tepki ortaya koymadılar. Buna benzer ülkemizi tehdit eden bir sürü vaka gerçekleşti. Ankara’da yüzlerce insanımız katledildi ses çıkarmadılar. Reyhanlı’da toplu katliamlar yaşandı hiç ses çıkarmadılar. Takriben 40 yıldır bu ülke terörle mücadele ediyor. Suriye’de Beka gibi bir terör kampı vadisi kuruldu bunlar hiçbir ses çıkarmadılar. Belki bu şahıs o gün bunlara muhabbetle baktı. Kandil’de terör kampları kuruldu seyirci kaldılar ses çıkarmadılar. O gün çıkıp da bir tanesi onları bahane ederek ülkenin başında bulunan devlet başkanına hakaret etme cesaretini gösteremedi. Bu şahıs kimin adına böyle söylemlerde bulunuyor. Kimin adına sipariş aldılar ki Cumhurbaşkanımıza bu hakareti kendilerince siyaset namına meclis çatısı altında gösterebiliyorlar” diye konuştu.



“Bunu devletimizin ve milletimizin tümüne yapılmış bir hakaret olarak görüyoruz”


Tüm Ahlatlılar olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a en kalbi duygularla muhabbetle bağlı olduklarını ifade eden Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan hakareti kendilerine yapılmış olarak gördüklerini söyledi. Çoban, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Ahlat’ta hemşehrilik beratı da alan ilk Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Devletimizin bütünlüğü açısından, toprak bütünlüğümüz açısından ortaya koyduğu Cumhurbaşkanlığı külliyesi de Doğu Anadolu’da başta Ahlat olmak üzere tüm milletimizin takdirlerine şayan bir davranış olmuştur. Bunun için bizde sesleniyoruz. Bu vekilin partisine sesleniyoruz. Bu adamın o meclis çatısı altından siyaset yapmasına bu parti göz yummamalıdır. Diyoruz ki madem kurucu parti olarak kendilerini tanımlıyorlar, kurucu partinin içinden biri çıkıp devletin varlığını tanımamazlık gibi bir ahlaksızlığa düşmemelidir. Süratle biz o partinin ne karar alacağını, nasıl bir tavır takınacağını takip edeceğiz. Bugün sadece devletimizin ve milletimizin bekası için sabırla bakıyoruz. Ama bu saldırıları da gözden kaçırmıyoruz, doğru bulmuyoruz. O vekile de buradan sesleniyoruz. Kime uşaklık ediyorsan et ama bu millete bu devlete hakaret etme gücünü kendinde bulma, aksi taktirde bizde konuya müdahil kendimizi hissederiz. Böyle bir düşünce olabilir mi? Bu fikir hürriyeti olabilir mi? Biz bunu devletimizin ve milletimizin tümüne yapılmış bir hakaret olarak görüyoruz. Şahsıma yapılmış bir hakaret olarak kabul ediyorum. Onun için bu şahsın ifadelerinin tamamını ona misliyle iade ediyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında çalışan tüm vekillerimizden milletimizin beklentisi; bu milletin huzuru, güvenliği, saadeti için ellerinden gelen her şeyi yapmalarıdır. Fırsat bulduğunda bu millete hakaret edecek, devlete hakaret edecek cesareti bulmamalarıdır. Orada mücadele eden tüm vekillere de çok teşekkür ediyorum. Böyle bir ahlaksızlık olamaz. Siz bu ülke için gecesini gündüzüne katmış, her sahada kalkınması için, gelişmesi için, güvenliği için bütün mesaisini ortaya koyan bir Cumhurbaşkanına hakareti hak görürseniz biz bu hakareti kendimize yapılmış hakaret olarak kabul ederiz. Onun içinde bu şahsın Türkiye Büyük Millet Meclisi içindeki varlığını kınıyorum. Terörle mücadele ilk kez sınır dışına taşınmıştır. Sınırlarımızın dışına çıkmıştır. Bunu başarı görmeyip lekeleme adına Cumhurbaşkanımıza hakaret etmek veya Amerika orada yeni yok, Rusya orada yeni yok. Orada biz sadece yeni varız. Oda Cumhurbaşkanımızın kararlılığı ve iradesi sayesinde olmuştur. O toprakları tarumar eden biz değiliz. O topraklardan tam tersine terör kampları kurarak bizi de tarumar etmeye kalkan devletlere bu şahıs eğer adamsa onlara tepkisini ortaya koysun. Amerika’ya, Rusya’ya sesini çıkarsın. Bizde o vakit milletimizin evladı kabul edelim. Bu vekil milletimize saldırıyorsa kime hizmet ettiğini biz sorgularız. Hangi devletin elamanlarıdır bunu gözden geçiririz. Buna seyirci kalmayacağımızı ilan ediyoruz. Bu ahlaksızlıkların hiçbirine seyirci kalmayacağız.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Kuyumcu soygunuyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama Giresun’un Bulancak ilçesinde bir kuyumcudaki silahlı soyguna ilişkin gözaltına alınan 3 şüphelinin tutuklanmasıyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı. Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Giresun İli Bulancak İlçesinde “silahlı yağma” olayı 18.04.2024 günü gündüz saatlerinde mülhakatımız olan Bulancak ilçe merkezinde bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. Suçun faili olduğu değerlendirilen 3 şüpheli yakalanarak aynı gün gözaltına alındı. Yine kolluk birimleri tarafından yapılan araştırma ve çalışmalar neticesinde olayda kullanılan suç aletleri ve gasp edilen ziynet eşyalarının da ele geçirildi. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve delillerin de derc edilmesi üzerine şüphelilerin gözaltından çıkartılarak Bulancak Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edildikleri, şüphelilerin savunmalarının alınmasına müteakip üzerlerine atılı “silahla yağma ve kişi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmalarına karar verilmiştir. Tutuklanan şüpheliler Espiye Ceza İnfaz Kurumuna gönderilerek, soruşturma işlemlerinin hâlen devam ettiği ve gerek görülmesi durumunda gelişmelerden ayrıca bilgi verileceği hususları, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün 5/2 nolu ve 153/1 nolu genelgeleri uyarınca kamuoyunun bilgisine sunulur” denildi.
Diyarbakır Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Başkanı Aziz Elaldı, “Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişi gelecek. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamı da 1 milyon insanın il dışından gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalımıza katılmak için gelecekler” dedi. Basın mensuplarıyla Kayapınar ilçesindeki Amedspor Şeyhmus Özer Tesisleri’nde bir araya gelen Elaldı, Iğdır maçı ile ilgili birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Elaldı, stadyumun toplam kapasitesi 33 bin kişilik olduğunu, ama emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişinin geleceği öngörüldüğünü söyledi. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamına göre ise 1 milyon insan il dışından gelmesi beklendiğini aktaran Elaldı, “Bizim sevincimize ortak olmak için karnavalımıza katılmak için gelecekler. Bu gelen insanların çoğu stadyuma girip o şampiyonluk maçını birebir yaşamak istiyor. Bilet satışlarımız bitti. İki gündür bundan dolayı da bir takım tatsızlıklar oluştu. Böyle büyük organizasyonda eksiklikler olabiliyor. Ama nihayetinde talep çok fazla olduğu için ne kadar özen göstersek de illaki aksaklık oluyor. Taraftarlarımızdan, camiamızdan ve halkımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi. İl Spor Güvenlik Kurulu’nca yapılan toplantıda alınan taraftar yasağına ilişkin de konuşan Elaldı, “Iğdır’dan gelen arkadaşlarımız var. Biz onlarla beraber bu maçı izleyeceğiz. İskenderun’da yaptığımız tribünü burada yapacağız. Iğdır’dan isteyen taraftar gelsin, biz onları misafir edeceğiz” ifadelerinde bulundu.