GENEL - 14 Ocak 2019 Pazartesi 13:57

Bitlisli gençler Portekiz yolcusu

A
A
A
Bitlisli gençler Portekiz yolcusu

Bitlis Valiliği Proje Koordinasyon ve Eğitim Merkezi (BİPEM) tarafından hazırlanan "We Are Volunteer-2" isimli gönüllülük projesi kapsamında 8 genç Portekiz’e gönderilecek.

Bitlis Valiliği Proje Koordinasyon ve Eğitim Merkezi (BİPEM) tarafından hazırlanan "We Are Volunteer-2" isimli gönüllülük projesi kapsamında 8 genç Portekiz’e gönderilecek.


Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen proje sayesinde Bitlis’teki 17-30 yaş arasındaki gençler, Portekiz’de kısa dönem gönüllülük hizmetine katılım imkanı bulacak. BİPEM’in Avrupa Gönüllüleri Hizmeti (AGH) kapsamında hazırlamış olduğu ‘Kısa Dönem Avrupa Gönüllü Hizmeti’ projesi sayesinde, Bitlis’te yaşayan gençlerden 8’i Portekiz’in Arrouquelas, Braga ve Barcelos şehirlerinde sosyal faaliyetlere katılma imkanı elde etti.


Konu ile ilgili bilgi veren BİPEM Müdürü Necati Kaya, proje kapsamında Bitlis’te yaşayan 8 gencin Portekiz’de sosyal faaliyetlere katılma imkanı bulacağını ifade ederek, “Projemiz 17 - 30 yaş aralığındaki gençleri kapsıyor. Projeyi başlattığımızdan bu yana ülkemiz genelinden 550 başvuru aldık. Başvuru yapan gençlerle yapılan mülakatlardan sonra yeterliliği olan ve Bitlis’te ikamet eden 8 gencimizin başvurusu uygun görüldü. Bu gençlerimiz Portekiz’in Arrouquelas, Braga ile Barcelos şehirlerine gidecek ve orada sosyal faaliyetler sayesinde yabancı dilini geliştirebilecek, yabancı kültürlere, farklı coğrafyaya, değişik toplumsal yaşama adapte olabilmenin yanı sıra kazanacakları özgüven ve tecrübe ile iş piyasasındaki seçeneklerini değerlendirebilecek. Proje kapsamında Avrupa’ya gidecek olan bu gençlerimizin tüm masrafları proje kapsamında merkezimiz tarafından karşılanacak. Bu projemiz 33 gün sürecek ve gönüllülerimiz şubat ayında Portekiz’e gönderilecektir. Ardından 16 kişiyi kapsayan yeni bir projemiz daha hayata geçecek” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü Altıeylül Belediyesi bünyesine kazandırmış olduğu 2 adet sıfır atık, 2 adet de katı atık toplama aracıyla filosunu güçlendirdi. Altıeylül’ün daha temiz ve çevreci bir ilçe olması için çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Bünyemize kazandırmış olduğumuz 4 adet yeni araçla sıfır atık çalışmalarımızı daha da hız kazandıracağız” dedi. Çevre ve doğa dostu bir belediyecilik anlayışıyla hareket eden, geri dönüşüm ve ‘Sıfır Atık’ projeleriyle Altıeylül Belediyesi, 2023 yılında da çevreci belediyeler arasında öncü rolünü korudu. Yıl boyunca yürütülen Sıfır Atık çalışmaları sayesinde 60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar da bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Başkan Hasan Avcı: “Filomuzu güçlendirdik” Başkan Hasan Avcı; konuyla ilgili şunları ifade etti: “Altıeylülümüzü sıfır atık ve geri dönüşüm bilinci yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde geniş bir tabana yayıldı. En büyük hedefimiz temiz doğa, mutlu bir gelecek. Bu hedefimize, çevre sağlığına hassasiyet ve duyarlılık gösteren tüm hemşerilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Altıeylül Belediyesi daha temiz ve atıkların kaynağından ayrıştırılması hedefiyle sürdürdüğü çalışmalarda kullanılmak üzere 2 adet Evsel Katı Atık Toplama Aracı ve 2 adet geri dönüştürülebilir atıkları toplama aracı ile filosunu güçlendirdi” dedi. “ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz” Başkanı Hasan Avcı Müdürlüğümüz ve Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğümüz bünyesine kattığımız araçlarımızla filomuzu daha da güçlendirerek ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz. Sıfır atık için 2 adet, katı atık toplama için de 2 adet olmak üzere toplam 4 adet yeni aracımızı filomuza kazandırmış olduk. Altıeylülümüz için şehrimiz için durmadan, yorulmadan ekibimizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz” dedi. -Başkan Avcı: “Her alanda hizmetlerimizi artıracağız” Geçtiğimiz yıl içerisinde merkez ve kırsal mahallelerimize 16 bin 500 adet çöp konteyneri dağıtıldığını ifade eden Başkan Avcı, “60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Ayrıca 115 adet tek biriktirme kumbarası ile 100 ton tekstil atığı, 12 farklı noktada bitkisel atık yağma makineleri ile 2 bin 500 litre bitkisel atık ve bin kilogram atık pil toplanarak geri dönüşüme kazandırılmıştır. Altıeylül ilçemizin daha sağlıklı ve daha yaşanabilir yer olması amacıyla çevreye sosyal projelere ve her alanda hizmetlerini arttırarak sürdüreceğiz”