GENEL - 10 Ekim 2019 Perşembe 09:34

Bitlis’te Amatör Spor Kulüpleri Haftası etkinliği

A
A
A
Bitlis’te Amatör Spor Kulüpleri Haftası etkinliği

Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Amatör Spor Kulüpleri Haftası nedeniyle bir program düzenlendi.

Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Amatör Spor Kulüpleri Haftası nedeniyle bir program düzenlendi.


Ulu Camii Meydanı’nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Hafta münasebeti ile sokağa inen amatör spor kulüpleri sporcuları; basketbol, tekerlekli paten, masa tenisi, beyzbol, boks ve jimnastik dallarında sporcularla birlikte vatandaşlarda spor yaptı.


Bitlis Vali Yardımcısı Muhammet Serkan Şahin ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Savaş Bulan, tek tek spor dallarını gezdiler. Düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan Müdür Savaş Bulan, 3 bin 535 kişiyi 28 spor dalıyla buluşturduklarını söyledi. Bulan, “Amatör Spor Kulüpler Haftası’nın amacı, çocuklarımıza sporu tanıtmak, branşları tanıtmak ve onlara sporu sevdirmektir. Aynı zamanda vatandaşlarımızı bu sporlarla buluşturmaktır. Yaklaşık 7-8 alanda farklı branşlarda gösterimiz olacak. Bu süreçte mutfaktaki çalışma arkadaşlarımızla il merkezleri yaz spor okullarında 73 antrenörümüz 3 bin 535 kardeşimize ulaştık. Bu kardeşlerimizi 28 spor branşında sporla buluşturduk. Bu alanlarda temel eğitim düzeyinde bunlara iki ay boyunca spor eğitimi verdik. Bunun dışında şu anda tüm okullarımızda branş tanıtımlarımız mevcuttur. Spor şubemizin katkılarıyla yapılan bu tanıtımda, çevre illerimizden bizim yaptığımız projeden dolayı destek istiyorlar. Bu konuda da kendilerine yardımcı oluyoruz. Bunun dışında yetenek taramalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Aynı zaman halk eğitim üzerinden beden eğitimi yüksekokulu (BESYO) mezunlarının desteği ile açacağımız kurslarda bizim amacımız tüm gençlerimize, çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza sporu her alanda ulaştırmaktır” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başak Koleji’nde öğrenciler 23 Nisan coşkusunu velileri ile birlikte yaşadı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da büyük bir coşku ile kutlandı. Aydın’ın en köklü özel okullarından Özel Başak Koleji Ana Kampüsünde gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklar 23 Nisan coşkusunu velileri ile birlikte yaşadı. Program çerçevesinde düzenlenen etkinlikler, şölen havasında geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlkokul Öğretmeni Sevda Çiçek günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. 3.sınıf öğrencileri 23 Nisan konulu şiirlerini okudular. İlkokul öğrencileri hazırlamış oldukları oratoryoyu sergilediler. Dans öğretmeni tarafından koreografisi hazırlanan modern dans gösterileri ve 100 kişilik halk oyunları gösterisi ise davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. 23 Nisan konulu Resim Yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri Kampüs Müdürü ve İlkokul Resim Öğretmenleri tarafından takdim edildi. Okulun Türkiye Şampiyonu olan Korfbol takımının da ödüllendirildiği etkinlikte şampiyon öğrencilerin ödülleri Kampüs Müdürü tarafından takdim edildi. Müzik Öğretmeni tarafından hazırlanan Ritm Grubu, Koro ve İşaret Dil grubu performanslarının sergilendiği kutlamalarda Özel Başak Koleji ilkokul ve ortaokul ana kampüsünde bir araya gelen veliler, öğrenciler ve öğretmenler hazırlanan 23 Nisan töreni ve etkinliklerini ilgiyle izledi. Bayrak gösterisi ile 23 Nisan etkinlikleri sona erdi. Çocukları ile birlikte 23 Nisan coşkusu yaşayan veliler öğretmen ve okul idaresine teşekkür ettiler.