GENEL - 12 Ocak 2021 Salı 09:00

Gazeteciler Bitlis için “Gönüllü Tanıtım Elçisi” oldu

A
A
A
Gazeteciler Bitlis için “Gönüllü Tanıtım Elçisi” oldu

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) üyeleri, il merkezi ve ilçelerinin tanıtımına katkı sunmak amacıyla "Gönüllü Tanıtım Seferberliği" projesini başlattı.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) üyeleri, il merkezi ve ilçelerinin tanıtımına katkı sunmak amacıyla "Gönüllü Tanıtım Seferberliği" projesini başlattı.


Yaklaşık 7 bin yıllık geçmişi bulunan açık hava müzesi konumundaki Bitlis’in tanıtımına katkı sunmak için kolları sıvayan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti, Bitlis için topyekun bir tanıtım seferberliği başlattı. İlk startı Tatvan ilçesinden veren BİGACEM, bu kapsamda gönüllü üyeleriyle birlikte Tatvan ilçesinde bulunan dünyanın ikinci büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü ve Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü kıyısında çekimlere başladı. Cemiyet üyesi toplam 85 gönüllü gazetecinin yer alacağı proje ile kentin tarihi ve turistik güzelliklerinin tanıtımı için gönüllü tanıtım elçiliği görevi yapılacak. Bu sayede de hem kentin tanıtımına hem de şehrin daha çok ziyaretçi almasına katkı sunulmuş olacak.


Projenin startını Tatvan ilçesinden verdiklerini belirten BİGACEM Başkanı Sinan Aygül, projedeki amaçlarının kenti ilçeleriyle birlikte en doğru ve en güzel şekilde tanıtmak olduğunu söyledi. Yaklaşık 85 üyelerinin tanıtım projesine gönüllü olarak katıldığını ifade eden Aygül, yapılabilecek en kalıcı ve etkili tanıtımı gazetecilerin yapılabileceğine inandıklarını dile getirerek, “Kentte görev yapan meslektaşlarımızın her biri aslında bu şehrin tanıtımı için uzun yıllardır bireysel olarak çaba harcamaktadır. Bu anlamda BİGACEM olarak bizlerde bu tanıtıma topyekun destek sunmak adına anlamlı bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmeye karar verdik. Bunun sonucunda da meslektaşlarımızla görüşmeler yaparak bu şehrin tanıtımına en üst seviyede destek sunmak için seferberlik başlatma kararı aldık. Bunun için de cemiyetimiz üyesi 85 meslektaşımızla birlikte bu şehir için gönüllü tanıtım elçileri olmaya karar verdik. Seferberlik kapsamında il merkezi ve ilçelerde görev yapan arkadaşlarımız belirli aralıklarla kentin dört bir yanındaki tarihi ve turistik güzellikleri gerek yerel ve gerekse ulusal basında yer almasına öncülük edecek. Bu sayede de hem şehrimizin potansiyellerine dikkat çekilmiş olacak hem de kentin en hızlı ve en doğru şekilde tanınmasına öncülük edilmiş olacak. Bu projemiz sayesinde hem şehrimizin daha çok tanınacağına hem de yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline geleceğine inanıyoruz. Tüm bu çalışmalarımızın sonunda da arkadaşlarımız tarafından toparlanan materyallerin yer alacağı bir tanıtım sitesi kurup, bu web sitesi sayesinde kentte hiç gelmeyen kişilerinde şehrimizi tanımasına imkan sunmayı planlıyoruz. Bu vesile ile şimdiden bu projemize gönüllü destek veren tüm üyelerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz” diye konuştu.


BİGACEM Genel Sekreteri ve aynı zamanda Proje Koordinatörü Hakan Okay ise tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak yürütülen proje de her bir gazetecinin gönüllü tanıtım elçisi olacağını söyledi. Tatvan’dan startı verilen projenin il merkezi ve diğer ilçelerini de kapsayacağını dile getiren Proje Koordinatörü Hakan Okay, “Bu tanıtım projemizde kentimizin tarihi ve turistik güzellikleri cemiyetimiz üyesi gazeteci ve usta fotoğrafçılar tarafından bir bir fotoğraflanmış olacak. Proje sadece birkaç günlük bir proje değil, yıl boyunca 4 mevsim devam edecek bir proje olacak. Aynı zamanda droneler vasıtayla da daha önce hiç çekilmemiş açılardan bu yerlerin çekimleri yapılacak. Yapılan bu çekimler gerek yerel ve gerekse ulusal bazlı yayınlarda yayınlanması ve gerekse sosyal ağlarda paylaşımı sağlanacak. Bu sayede de kentimiz bir kez daha ama çok daha farklı açıklardan farklı güzelliklerle tanınmış olacak, proje asıl amacına ulaşmış olacak" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Gençler için ‘Küresel Beceriler Programı’ başlıyor UNICEF ve Türkiye Bilişim Vakfı gençlere 21. yüzyılın meslekleri için gerekli becerileri kazandırmak ve fırsat eşitliği sağlamak amacıyla ‘Başlangıç Noktası’ aracılığıyla ortak eğitim ve mentorluk programı başlattı. UNICEF ve Türkiye Bilişim Vakfı gençlere 21. yüzyılın meslekleri için gerekli becerileri kazandırmak ve fırsat eşitliği sağlamak amacıyla ‘Başlangıç Noktası’ aracılığıyla ortak eğitim ve mentorluk programı başlattı. İş birliği kapsamında 18-24 yaş arası gençler dünya çapında rekabetçi ve etki düzeyi yüksek liderler olmaya dönük eğitimler alacak. Teknik eğitim ve mentorluk oturumlarının yer aldığı üç haftalık program, 20 Mayıs - 7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Alanında tanınmış uzmanlar, yapay zeka, sürdürülebilirlik, girişimcilik, kişisel gelişim gibi pek çok konuda atölye çalışmaları gerçekleştirecek. Programın bir parçası olarak sunulacak mentorluk bölümünde ise sektör profesyonelleri öğrencilere kariyer planlaması konusunda rehberlik edecek, gerçek dünya deneyimleri sunacak ve önemli ağ kurma fırsatları sağlayacak. 20’si kız, 20’si erkek olmak üzere seçilen 40 öğrenci ‘Küresel Beceriler Programı’na katılacak. Katılımcılara Dünya Ekonomik Forumu tarafından belirlenen yetkinlikler listesi doğrultusunda sağlanacak asenkron eğitimlerin yanı sıra, küresel gençlik platformlarında yer alma fırsatları da sunulacak. Program, coğrafi avantajlardan bağımsız olarak her genç için kapsayıcı eğitim fırsatları oluşturma nihai hedefiyle, tüm katılımcıların küresel işgücü piyasasında rekabet avantajı kazanmaları ve potansiyellerini gerçekleştirmelerine olanak sağlamak için titizlikle tasarlandı. Adaylar, 26 Nisan 2024 tarihine kadar youthall.com/tr/turkiyebilisimvakfi/kuresel-beceriler-programi_17/ üzerinden başvuru yapabilecek.
Elazığ Elazığ’da 21 çift mutluluğa 24.04.2024’te ‘Evet’ dedi Elazığ’da nikahlarını ’24.04.2024’ tarihinde kıydıran 21 çift, mutluluğa "Evet" dedi. Nikah tarihlerini 24.04.24 tarihine denk getirerek özel ve akılda kalıcı bir tarihte evlenmek isteyen çiftler, Elazığ Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde mutluluğa adım attı. Özel bir tarihte evlenmenin mutluluğunu yaşayan çiftler, akrabalarının ve arkadaşlarının huzurunda ’Evet’ dedi. Bu özel tarihte 21 çiftin nikahı kıyılırken, evlenmek için bu özel günü seçen çiftler tarihin kendilerine şans getireceğine inandıklarını belirtti. Yoğun bir gün geçirdiklerini belirten Elazığ Belediyesi evlendirme memuru Özkan Demirel, “Bugün tarih 24.04.2024. Kendileri için anlam taşıyan bugünde evlendirme dairesine müracaat eden toplam 21 çiftimiz oldu. Bu 21 çiftimizin nikah törenleri gerçekleştirildi. Bizim buradan çiftlerimize tavsiyemiz sadece tarih olarak yaşamlarına bir gün olarak anlam katmaları değil, bu anlamı tüm yaşantıları boyunca sürdürmeleri ve mutluluklarının devamı için karşılaşmış oldukları olaylar karşısında birbirlerine destek olmalarıdır. Bundan sonraki yaşantılarında kendilerine sağlık, sıhhat, huzur ve mutluluklar diliyoruz” dedi. Muhammet Kaya ve Şilen Milis çifti, 24.04.2024 tarihini ortak kararla belirlediklerini belirterek, mutluluğa ilk adımı attıkları için de sevinçli olduklarını dile getirdi.
Mersin Vali Pehlivan: "Mersin’de TKDK projelerine 3.6 milyar lira destek sağlandı" Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, TKDK tarafından uygulanan IPARD projeleri çerçevesinde Mersin’de toplam 486 projeye destek verildiğini belirterek, "Bu yatırımların toplam değeri bugünün rakamlarını ifade edecek olursak, 3.6 milyar lira. Projelerin hayata geçirildiği noktalarda da 5 bin ilave istihdam sağlamışız" dedi. Vali Pehlivan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mersin İl Koordinatörlüğünce, Suphi Öner Öğretmenevi’nde düzenlenen IPART 3 tanıtım toplantısına katıldı. TKDK tanıtım videosu gösteriminin ardından konuşan Vali Pehlivan, Mersin’de hemen hemen her hafta tarım ve tarımla ilgili bir hususu ele aldıklarını söyledi. Aynı zamanda alanda tarımsal faaliyetlerin takibini ve bazı tespitleri yerinde gerçekleştirmeyi de önemsediklerini kaydeden Vali Pehlivan, bu konularda yaşanan sıkıntıları, beklentileri yerinde görerek, değerlendirmek üzere ilgili birimlerle de bir gayret içerisinde olduklarını ifade etti. "Çiftçimiz nerede, biz de oradayız" sloganını her fırsatta dile getirdiklerini vurgulayan Vali Pehlivan, "Neden böyle söylüyoruz? Çünkü emektar çiftçilerimiz gerek tarımsal faaliyetlerde ki, buna hayvancılık faaliyetlerini, arıcılık faaliyetlerini, balıkçılık faaliyetlerini hepsini dahil ederek ifade ediyoruz. Alın teri ortaya koyuyorlar. Emek ortaya koyuyorlar. Ürün üretmek ve bu ürettikleri ürünleri kıymetlendirmeye çalışıyorlar. Bize düşen de devletimiz adına ortaya konulan bu emeğin karşılığını bulmasını sağlamak" diye konuştu. "486 projeye, 3.6 milyar lira destek verildi" Bu konuda devletin, devlet adına başta Tarım ve Orman Bakanlığının çok çeşitli destekleri, teşvikleri ve projeleri olduğunu söyleyen Vali Pehlivan, bunların bir bölümünün ulusal nitelikte, bir bölümünün de uluslararası iş birliği niteliğinde olan projeler olduğunu kaydetti. TKDK’nın bunlar içerisinde ayrı bir yer tuttuğunu vurgulayan Vali Pehlivan, şöyle devam etti; "Oluşumun gerçekleştiği 2011 yılından bugüne sayısız proje desteklendi. Şimdi artık adeta pergel genişletildi ve 81 ilimizde, ülkemiz genelinin tamamında TKDK projeleri uygulanacak. Bugüne kadar 25 binin üzerinde proje hayata geçirildi, binlerce kişiye istihdam sağlandı ve milyarlarca lira kaynak kullanıldı. Bu süre zarfında Mersin’de de IPARD 1 ve IPARD 2 projeleri hayata geçirildi. Bu süre zarfında toplam 486 projeye destek vermişiz. 486 proje hayata geçirilmiş. Bir kısmının işlemleri devam edenler var ama büyük ölçüde tamamına yakını hayata geçirilmiş. Ve bu yatırımların toplam değeri bugünün rakamlarını ifade edecek olursak, 3.6 milyar lira. Bunun önemli bir kısmı ki, biliyorsunuz projeden projeye hibeler değişebiliyor. Yüzde 50 ile 70 arasında bir hibe desteği söz konusu. 40 yaş altı gençlerimize, kadınlarımıza ayrı ilave puanlarda verilmek suretiyle hibe destekleri de oransal olarak kadınlar ve gençler tarafından yapılan projelerde çok daha fazla. Ağırlıklı hibe temelli olmak üzere toplamda 3.6 milyarlık bir yatırım hacmi ortaya çıkmış. Ve bu yatırımlarla yaklaşık 5 bin insanımızı, 5 bin vatandaşımızı istihdam etmişiz. Bu da çok önemli bir rakam. İlimiz genelinde, özellikle de bu projeler üretildiği, geliştirildiği, hayata geçirildiği noktalarda 5 bin ilave istihdam sağlamışız." "25 binden fazla projeye 45 milyar TL hibe desteği sağlandı" TKDK Başkanlığı İç Denetim Koordinatörü Mesut Ekmekçi ise konuşmasında, kurum olarak 2011 yılından bugüne kadar kırsalda yaşayan insanlara, hayalini kurdukları yatırımlarda ekonomik anlamda destek vererek, gelir seviyelerini ve iş imkanlarını arttırmalarına katkı sağladıklarına söyledi. Bugüne kadar 42 ilde uygulanan IPARD programlarının, IPARD 3 dönemiyle birlikte ülkenin artık tamamında uygulanacağı bilgisini veren Ekmekçi, "Ülkemizdeki tarım ve gıda sektörlerinin sürdürülebilir kalkınması, tarımsal işletmelerimizin gıda güvenliği, gıda güvenirliliği, hayvan refahı gibi kriterlere ilişkin Avrupa Birliği standartları uyum kapsamında, 81 ilimizin tamamında yatırımcılarımıza destek olacağımızı buradan paylaşmak isterim. TKDK olarak yola çıktığımız günden bu yana IPARD destekleriyle rekabet gücü yüksek, en geniş teknolojileri kullanan, sadece yurt içinde değil, aynı zamanda ihracat için de üretim yapan işletmelere verdiğimiz hibelerle birlikte destek olduk. Bugüne kadar 25 binden fazla projeye vermiş olduğumuz 45 milyar TL hibe desteği ile ülkemize yaklaşık 100 milyar TL tutarında yatırım kazandırdık. Ve bu yatırımlar sayesinde de 100 binden fazla istihdama vesile olduk" ifadelerini kullandı. Üretimin çeşitlendirilip arttırılması gerektiğine dikkat çeken Ekmekçi, "Hayvancılık sektörümüzün geliştirilmesi ve modernizasyonu, yerelde yan sanayilerin büyümesi, istihdamın arttırılması ve kırsal nüfusun yerinde tutulması gibi pek çok parametresi olan çok yönlü bir alan olarak ele almaktayız. Bu çerçevede Tarım ve Orman Bakanlığı politikaları ile tam uyumlu olarak verimliliği, sürdürülebilirliği, kayıtlı üretimin gerçekleştirildiği bir tarım politikası ile IPARD programını, ülkemizin tamamında bakanlığımızın üretim planlaması doğrultusunda katkıda bulunacağımızı vurgulamak istiyorum. Diğer yandan da özellikle yerelde çarpan etkisi ile birçok sektörün gelişimine katkı sağlamayı sürdüreceğiz. Yaşam standartlarını yükseltmek, tarıma dayalı sanayiyi geliştirmek, yerinde üretmek ve yerinde işlemek amacıyla kırsal alanlarımızda yaşayan ve üreten insanlarımıza daha çok destek olacağız" şeklinde konuştu. TKDK Mersin İl Koordinatörü Beytulllah Uygur’da konuşmasında, 2011 yılından bu yana yürüttükleri IPARD projeleri hakkında bilgi verdi. Uygur, Mersin’in, IPARD projelerinden en fazla faydalanan iller arasında olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından IPARD kapsamında sözleşme imzalamaya hak kazanan yatırımcıları çekleri verildi.