GENEL - 01 Ağustos 2020 Cumartesi 16:24

Kaymakam Erat, sürücülerin ve yolcuların bayramını kutladı

A
A
A
Kaymakam Erat, sürücülerin ve yolcuların bayramını kutladı

Bitlis’in Ahlat Kaymakamı Erkan İsa Erat, trafik uygulamalarını denetleyerek, sürücü ve yolcuların bayramını kutladı.

Bitlis’in Ahlat Kaymakamı Erkan İsa Erat, trafik uygulamalarını denetleyerek, sürücü ve yolcuların bayramını kutladı.


Kaymakam Erat, Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hasan Emrah Alkan ve Ahlat İlçe Emniyet Müdür Vekili Cahit Kılıçaslan ile birlikte trafik denetimlerini ziyaret etti. Ekiplerin durdurdukları araçlarda yolcuların bayramını kutlayan Kaymakam Erat, sürücülere uyarılarda bulundu. Seyahat eden vatandaşlara hem trafik kuralları hem de korona virüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere uymaları konusunda uyarılarda bulunan Ahlat Kaymakamı Erkan İsa Erat, vatandaşlara özellikle emniyet kemeri, cep telefonu kullanımı, aşırı hız ve yayalara öncelik verilmesi kurallarını hatırlatarak korona virüs ile ilgili maske, sosyal mesafe ve temizlik konularında da tedbiri elden bırakmamalarını istedi. Erat, ayrıca araçlarda bulunan sürücülere ve yolculara şeker ve çikolata ikramında bulunarak iyi yolculuklar diledi.


Bu Kurban Bayramı’nın diğer bayramlardan farklı olduğunu hatırlatan Kaymakam Erat, “Ahlatlı hemşehrilerimizin ve milletimizin bayramını kutluyorum. Emniyet görevlilerimizin yapmış olduğu uygulama noktasındayız. Görevlilerimiz burada sürücülerimizi kurallar konusunda ikaz ediyor. Ülkemizde trafik kazaları yüzünden maalesef ciddi kayıplar veriyoruz. İçişleri Bakanlığımızın başlattığı programlar sayesinde başta geçtiğimiz bayram olmak üzere kazalarda ciddi düşüşler yaşadık. Bu bayramda da bunu temin edebilmemiz için başta emniyet görevlilerimiz olmak üzere bütün personelimizle birlikte bayramda mesai başındayız. Sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıyoruz. İnşallah sonucunu da alacağız. Ayrıca bu bayramda hatırlatmak istediğimiz bir mevzu daha var. Ne yazık ki bütün dünyayı etkisi altına alan korona virüs, ülkemizde de vatandaşlarımızın sağlığını etkiliyor. Biz de vatandaşlarımıza maske, mesafe ve temizlik diyerek kurallara uymaya davet ediyoruz. Bu bayram hem sevdiklerimizin hem de kendi sağlığımız için aramıza biraz mesafe koyalım ve alınan tedbirlere uyalım. Bu bayramın diğer bayramlara göre biraz sönük geçeceği aşikar. İnşallah gelecek bayramları mutlu ve huzurlu yaşayabilmek için bu kurallara uymayı tavsiye ediyoruz. Herkese tekrardan hayırlı bayramlar diliyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İBB Başkanı İmamoğlu’nun “İhaleye fesat karıştırma” duruşması ertelendi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde “İhaleye fesat karıştırdığı” iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması 31 Mayıs’a ertelenirken savcılık bilirkişi raporuna itiraz etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde “ihaleye fesat karıştırdığı” iddiasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis talebi ve “siyasi yasak” yargılandığı davanın bugün Büyükçekmece Adliyesi’nde görülmesine devam edildi. Davaya Başkan İmamoğlu katılmazken avukatları hazır bulundu. İmamoğlu ve beraberindeki 6 kişinin daha yargılandığı davada bilirkişi tarafından hazırlanan rapora savcılık tarafından itiraz edildi. Mahkemede İmamoğlu avukatının ve iddia makamının sözleri dinlendikten sonra bilirkişi raporuna iddia makamının da itirazının değerlendirilmesi üzerine duruşmanın 31 Mayıs saat 10.30’a ertelendiği açıklandı. Mahkeme sonrası açıklama yapan İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, konunun İmamoğlu açısından suç teşkil etmediğini ifade ederek, “Soruşturma izinin iptal edildiği bir danıştay kararı var. Bu danıştay kararına rağmen savcılık bir muhasebeciye bilirkişi incelemesi yaptırmıştır. Bu muhasebeci bilirkişi eylemlerini gözetim ve denetim görevini yerine getirmediği bahisle ihaleye fesat karıştırma kapsamında bir rapor sunmuştur. Bu rapor içerisinde gerçeklikle alakalı olmayan özellikle bir örnek verecek olursak Beylikdüzü Belediyesi’nde o dönemde iç denetçi olmamasına rağmen iç denetçinin yazılı raporu ve bildirimine rağmen bu ihaleyi iptal etmediğini ileri sürebilmiştir. Bu denli bir cürretkar bilir kişi raporu vardır. Danıştayın kaldırma kararına ve bilirkişi raporunda dahil bir sorumluluk ileri sürülememesine rağmen devam eden bir yargılamada bugüne kadar geldik” dedi. İBB Başkanı İmamoğlu’nun ara celsede verdiği ifade de ise, “ Görev yapan arkadaşlarımın hassas çalıştığına şahidim. Bahsi geçen olaylara hakim olmam mümkün değildir. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Suça konu ihaleyi hatırlamıyorum. Herhangi bir talimatım olmamıştır. Beraatimi talep ediyorum” dediği öğrenildi.