GENEL - 01 Aralık 2018 Cumartesi 16:10

Milli Beka Hareketinin kuruluş amacı Bitlis’te anlatıldı

A
A
A
Milli Beka Hareketinin kuruluş amacı Bitlis’te anlatıldı

Milli Beka Hareketi Bitlis Şube Başkanlığı düzenledikleri toplantıyla kuruluş amaçlarını anlattılar.

Milli Beka Hareketi Bitlis Şube Başkanlığı düzenledikleri toplantıyla kuruluş amaçlarını anlattılar.


Milli Beka Hareketi Bitlis Şube Başkanlığı Bitlis Öğretmenevi Konferans salonunda toplanarak kuruluş amaçlarını anlattılar. Milli Beka Harekati Başkan Yardımcısı Refik Kaplan yaptığı konuşmada "Güney ve Doğu Anadolu Bölgesi teşkilatlarımızla birlikte burada bulunmamızın sebebi ülkemizin içinde bulunduğu özel durumlardır. Bugün burada toplanmamızın sebebi Türkiye Cumhuriyetinin 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlemesine, karşıt olanlara karşı milli birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu, kaos ve kumpas kuruculara fırsat vermeyeceğimizi, kriz ve kirli oyun kuruculara asla geçit vermeyeceğimizi net bir şekilde belirtmek ve milli duruşumuzu göstermek için burada toplanmış bulunmaktayız. Türkiye sevdalıları, siyah ile beyazı net bir şekilde ayırt etmiştir. Dost ve düşman olanları tespit etmiştir. Mert ve namert olanları tek tek belirlemiştir. Şimdi zaman bir araya gelme zamanıdır. Şimdi zaman birlik içinde Milli duruş gösterme zamanıdır. Şimdi zaman şehitlerimizin kanları ile bezenmiş Ayyıldızlı bayrağımızın bekasına sahip çıkma zamanıdır. Şimdi zaman kahraman ecdadımızın torunları olarak şer odaklarına Milli duruşumuzu gösterme zamanıdır" dedi.


Milli Beka Hareketi Bitlis İl Başkanı Nayif Aydemir ise Başta Güney ve Doğu Anadolu Bölgesi tüm Milli Beka Hareketi dava arkadaşlarını toplayacaklarını söyledi.


Aydemir, "Bulunduğumuz yer ve coğrafya itibariye milli davaya hizmet etmek çok güzel, lakin bir bir o kadar da zor. Devletimizin şer güçlere karşı verdiği amansız mücadelede karşılıksız devletimize destek vermek üzere burada hazırız. hizmet etmeye çalışan milli neferleriz" diye konuştu.


Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.