SPOR - 14 Mart 2018 Çarşamba 09:55

Tatvan’da engelli öğrencilere spor kursları

A
A
A
Tatvan’da engelli öğrencilere spor kursları

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, engelli öğrencilere yönelik spor kursları açıldı.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, engelli öğrencilere yönelik spor kursları açıldı.


Tatvan Kaymakamlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde faaliyet gösteren Tatvan Aile Destek Merkezi (TADEM) Engelli Oyun ve Eğitim Merkezi ile Tatvan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği ile engelli öğrencilere yönelik Judo, Tekvando, Muaythai, güreş, voleybol, hentbol kursu açıldı. Proje ile engelli öğrencilerin spor eksikliklerinin giderilmesi ve onlara daha iyi ve mutlu bir yaşam standardının oluşturulması hedefleniyor.


Açılan kurslarla ilgili açıklamada bulunan Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, ilçe genelinde her yaş grubuna uygun spor kurslarının yanı sıra engelli bireyler için de spor kursları açtıklarını belirterek, bu spor kursları ile engelli bireylerin sosyal hayata en iyi şekilde adapte olmalarını amaçladıklarını söyledi. Özkan, "İlk etapta engelli bireylerimizi kapsayan Judo, Tekvando, Muaythai, Güreş, Voleybol, Hentbol gibi eğitsel spor oyunları kursları açtık. Bu sayede ilçemizdeki engelli bireylerde artık sporla iç içe olma imkanı bulacak" dedi.


Sporun insanlar için yaşam şekline dönüşmesinde engellileri de unutmadıklarını belirten Tatvan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Şahin Kardaş ise, verdiği desteklerden ötürü İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan’a teşekkürlerini iletti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara YÖK’ten denklik için yeni düzenleme Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya sıralamalarında ilk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışı yükseköğretim diplomalarının denklik işlemlerine ilişkin yeni bir düzenlemeye imza attı. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesi için usul ve esaslar belirlendi. “İlk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek” Yayımlanan düzenlemede, YÖK tarafından kabul edilen üç uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşunda ilk 400’de yer alan yükseköğretim kurumlarının tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları dahil olmak üzere bütün programlarından mezun olanlar doğrudan denklik alabilecek. “İlk binde yer alan üniversitelerden mezun olanlara YSK şartı aranmayacak” Aynı derecelendirme kuruluşlarında ilk binde yer alan üniversiteler için başarı şartı aranan bölümler dahil olmak üzere bütün alanlarda, önceden olduğu gibi denklik müracaatı yapılacak ancak YKS’ye girme zorunluluğu aranmayacak. İlk binde yer almayan bir üniversitenin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlardan mezun olanlar YKS’ye girecek, ilgili programın YKS’deki başarı sıralaması şartını sağlamışlarsa denklik müracaatları kabul edilecek ve transkriptleri dikkate alınarak bireysel olarak inceleme yapılacak.