GENEL - 15 Kasım 2019 Cuma 14:19

Tatvan’da kütüphane ve atölye açılışı

A
A
A
Tatvan’da kütüphane ve atölye açılışı

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu tarafından kurulan Z-kütüphane ile yaşam ve beceri atölyelerinin açılışı yapıldı.

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu tarafından kurulan Z-kütüphane ile yaşam ve beceri atölyelerinin açılışı yapıldı.


Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen törenle Z-kütüphane ile yaşam ve beceri atölyesi hizmete açıldı. Açılışı gerçekleştiren Kaymakam Özkan, kütüphane ve atölyeleri gezdi. Kütüphane ve atölyelerle ilgili okul yöneticilerinden bilgi alan Kaymakam Özkan, kütüphane ve atölyelerin okul ve öğrenciler için hayırlı olmasını diledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Marmaris’te sahil yolu bisikletli zabıtalara emanet Bisiklet kenti olan yerlerden olan Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaz sezonunda bisikletli zabıtalar görev yapacak. Özellikle sahil yolu, yürüyüş bandı ve bisiklet yolunda güvenliği sağlamak için görevlendirilen ekipler yaz boyunca pedal çevirecek. Sağlık ve çevre için bugüne kadar birçok projeye imza atan Marmaris Belediyesi, yaz sezonu döneminde bisikletli zabıta uygulamasını hayata geçirdi. Yaz döneminde yoğunluğun yaşandığı sahil yolunda özellikle yürüyüş yapan vatandaşların güvenini sağlamak ve bisiklet yolunun daha verimli kullanılmasını sağlamak için başlatılan projede ilk etapta iki zabıta memuru görev yapmaya başladı. Yaz sezonu yoğunluğunun başlamasıyla zabıta sayısı arttırılacak. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürü Metin Kaleminali; "Sezon hazırlıkları kapsamında bisiklet ve yürüyüş yollarının kontrolü için bisiklet zabıtasını devreye soktuk. Vatandaşlarımızın daha rahat kordonda yürüyebilmeleri, bisiklet yollarını daha rahat kullanabilmeleri için ve denetimlerin sağlanması için bisiklet zabıtaları görev yapacak. Bisikletli ekipler hatalı parkların da önüne geçecek. Aynı zaman da vatandaşa daha yakın olup anlık sorunları çözüme kavuşturacak” dedi. Özellikle motosiklet sürücülerinden daha dikkatli olmaları ricasında bulunan Kaleminali; "Herkesin huzur ve güvenliği için özellikle trafiğe kapalı alanlarda araç kullanmamalarını rica ediyoruz” ifadesini kullandı.
Muğla Başkan Ahmet Aras ve 11 ilçe Belediye başkanı Anıtkabir’de Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve yeni seçilen 11 CHP’li ilçe belediye başkanı Anıtkabir’i ziyaret etti. Aras Anıtkabir özel defterini imzalayarak “Milli değerlerimize bağlı, aklın ve bilimin rehberliğinde insanca yaşam için adil bir yönetim anlayışı benimseyeceğime söz veriyorum” dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi istirahatgahında ziyaret eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçe belediye başkanları Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesinin önüne geldi. Mozoleye çelengin bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Aras, “Kadim uygarlıklara yurt olmuş, ev sahipliğinde insanlığın evrensel yasaları oluşmuş geçmişin ve geleceğin beşiği Muğlamıza yorulmadan hizmet edeceğim” Anıtkabir’de Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı. “Cumhuriyetimizin Kurucusu büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk. İkinci yüzyılın şafağında asırlık partimizi yerelde iktidara taşımanın gururu ve sevinci ile huzurunuzdayım. Yoksulluğa ve yoksunluğa mahkûm edilmek istenen yurttaşlarımız 31 Mart’ta bu günümüze ve geleceğimize sahip çıkmak üzere kararını verdi. Şimdi ortak düşümüzü hep birlikte hayata geçirmek ve umudu yeniden yeşertmek üzere vazifemin başındayım. Gelecek kahramanların değil, vazifesini bilen ve sorumluluklarını yerine getiren kadroların elinde şekillenecektir. Milli değerlerimize bağlı, aklın ve bilimin rehberliğinde insanca yaşam için adil bir yönetim anlayışı benimseyeceğime söz veriyorum. Kadim uygarlıklara yurt olmuş, ev sahipliğinde insanlığın evrensel yasaları oluşmuş geçmişin ve geleceğin beşiği Muğlamıza yorulmadan hizmet edeceğim” Anıtkabir ziyaretinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Köyceğiz Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Ortaca Belediye Başkanı Evren Tezcan, Ula Belediye Başkanı Mehmet Caner, Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay, CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı ve ilçe başkanları eşlik etti.