SAĞLIK - 18 Mayıs 2021 Salı 13:37

Tatvan’da onarılan eski hastane binası hizmet vermeye başladı

A
A
A
Tatvan’da onarılan eski hastane binası hizmet vermeye başladı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde geçtiğimiz yıllarda devlet hastanesi olarak hizmet veren bina onarılarak tekrardan vatandaşların hizmetine sunuldu.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde geçtiğimiz yıllarda devlet hastanesi olarak hizmet veren bina onarılarak tekrardan vatandaşların hizmetine sunuldu.


Rahva bölgesinde bulunan 400 yataklı Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesine ek olacak hastane binası sağlık hizmeti vermeye başladı. Saray Mahallesi’ndeki Tatvan Devlet Hastanesi ek hizmet binasının tadilat ve güçlendirme çalışması tamamlandı. Sağlık hizmeti vermeye başlayan yeni hastanede korona virüs aşısı ile acil servis hizmetlerinin yanı sıra ve bazı polikliniklerde hasta kabulüne başlandı. 24 saat acil servis ve aşı birimi hizmetinin yanı sıra 5 poliklinikte de hasta kabulüne başladıklarını belirten Başhekim A. Rıdvan Kulu, “Tatvan Devlet Hastanemiz bugün itibarıyla sağlık hizmeti vermeye başladı. Eski Doğum Evi olarak bilinen ve Esentepe Mahallesi’nde bulunan ek hizmet binasındaki Acil Servis buraya taşındı. Bundan sonra Acil Servis hizmeti buradan sağlanacak. Aynı zamanda, Covid-19 aşı birimlerimiz de burada hizmet verecek. Yani, acil hastalar ve korona virüs aşısı olacak kişilerin buraya müracaat etmeleri gerekiyor. Ayrıca, Genel Cerrahi, Dahiliye, Çocuk Hastalıkları, Fizik Tedavi ve Cildiye polikliniklerimiz bugün burada hasta kabulüne başladı. Bu polikliniklerimiz hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde sağlık hizmeti vermeye devam edecek” dedi.


Esentepe Mahallesi’ndeki ek hizmet binasında ise, Fizik Tedavi Ünitesi ve Servisi ile diş polikliniklerinin hizmet vermeye devam edeceği belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Gazete Talas yine dopdolu Talas Belediyesi tarafından 5 yıldır aralıksız olarak yayınlanan Gazete Talas’ın son sayısı okurlarıyla buluştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin ‘100 Apartmana 100 Kütüphane’ uygulamasını öven sözlerini yansıtan “Talas’ı Türkiye’ye Örnek Gösterdi” manşetiyle çıkan Gazete Talas’ta ayrıca iki sayfa bulmaca yer alıyor. Büyük yatırım ve hizmetlerin yer bulduğu gazetede ayrıca Talas Belediyesi tarafından dayanıklı konutlar temalı kentsel dönüşüm faaliyetlerine geniş olarak yer veriliyor. Tamamı renkli 16 sayfadan oluşan ve okurlara ücretsiz olarak ulaştırılan Gazete Talas’ta yatırım ve hizmetler, kültür sanat, kırsal hizmetler, yol, yeşil alan gibi konuların yanı sıra Başkan Yalçın’ın göreve geldiği 5 yıl önceki seçim vaatlerinin yer aldığı 100 Ağartan Projeleri, Türkiye’ye örnek gösterilen Şeffaf Oda’da Başkanla Başbaşa uygulamasının 100. buluşması gibi konular da işleniyor. Gazetede ayrıca Türkiye Yüzyılı bestekârı Yücel Arzen’in Talas’taki konseri kültür sanat faaliyetleri arasında yer bulurken, Başkan Yalçın’ın göreve geldiği günden bu yana ilçeye kazandırdığı “Tıpkı Basım Mushaflar ve Kur’an-ı Kerim Sergisi”, “Çanakkale’den Cumhuriyete 100. Yıl Müzesi”, “Şuşa Azerbaycan Evi”, “Su Medeniyetleri Galerisi” ve “Talas Sanat Galerisi” gibi 5 müze yer alıyor. Bunların yanı sıra kırsal mahallelere yapılan hizmet ve yatırımlar arasındaki sosyal tesislerin de bulunduğu gazetede, Başkan Yalçın’ın 5 yılda aldığı 10 ödüle yer veriliyor.