GENEL - 21 Mart 2019 Perşembe 11:46

Tatvan’ın 50 yataklı hastanesi için ihaleye çıkılacak

A
A
A
Tatvan’ın 50 yataklı hastanesi için ihaleye çıkılacak

Bitlis’in Tatvan ilçesinde atıl durumda olan eski hastane binasının 50 yataklı olarak yeniden ilçe halkının hizmete sunulması için 24 Nisan’da ihale yapılacağı belirtildi.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde atıl durumda olan eski hastane binasının 50 yataklı olarak yeniden ilçe halkının hizmete sunulması için 24 Nisan’da ihale yapılacağı belirtildi.


Daha öncesinde Tatvan Devlet Hastanesi olarak kullanılan, ancak Rahva bölgesindeki 400 yataklı yeni devlet hastanesinin hizmete girmesiyle birlikte atıl duruma düşen eski devlet hastanesi binası, yeniden ilçe halkının hizmetine sunulması için başlatılan girişimler olumlu sonuç verdi. AK Parti Bitlis milletvekillerinin yoğun girişimleri sonucunda atıl durumda olan hastane binasının yeniden hizmete sunulması için yapılacak olan “güçlendirme ve tadilat yapım işi” için 24 Nisan’da ihale yapılmasına kararlaştırıldı.


Tatvan ilçe merkezinde halkın hizmetine sunulacak olan 50 yataklı devlet hastanesi ile ilgili müjdeyi veren AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, ilçe halkına verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Atıl durumda olan eski devlet hastanesi binasının 50 yataklı devlet hastanesi olarak yeniden ilçe halkının hizmetine sunulması için ‘güçlendirme ve tadilat yapım işi’ adı altında 24 Nisan’da ihaleye çıkacağını ifade eden Milletvekili Vahit Kiler, ihale sürecinin ardından hastanenin çok kısa bir sürede ilçe halkının hizmetine sunulacağına vurgu yaparak, “Çok şükür ki; ilçe halkımızın talebi ve bizlerinde yoğun girişimleri sonucunda halkımıza vermiş olduğumuz bir sözü daha yerine getiriyoruz. Uzun bir süredir üzerinde mesai harcadığımız, Tatvan ilçe merkezindeki 50 yataklı devlet hastanesi işi olumlu şekilde neticelendi. Söz konusu iş için Bakanlığımızın almış olduğu karar neticesinde ‘güçlendirme ve tadilat yapım işi’ adı altında 24 Nisan’da ihaleye çıkılacak. İhale aşamasının tamamlanmasının ardından birkaç aylık çok kısa bir sürede hastane binamız fiziki yapısıyla ihtiyaca cevap verecek şekilde 50 yataklı olarak ilçe halkımızın hizmetine sunulmuş olacak. Böylelikle hem 24 Haziran’da halkımıza vermiş olduğumuz bir sözü yerine getirmiş olacağız hem de Tatvan’ımızın sağlık anlamındaki tüm ihtiyaçlarını karşılamış olacağız. Birilerinin de çıkıp ‘Biz belediye binasını hastane yapacağız, yok şurayı şöyle yapacağız’, artık o malzemelerini de ellerinden almış olacağız. Bunun yanında yine Rahva bölgemizdeki 400 yataklı Tatvan Devlet Hastanemizle ilgili hem eğitim araştırma hem de tıp fakültesiyle ilgili çalışmalarımızda devam ediyor. İnşallah bu çalışmalarımızla ilgili de netice aldığımızda bunları da paylaşacağız. Ben bu vesile ile bizlerden desteklerini esirgemeyen Sağlık Bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, 50 yataklı hastanemizin ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.



Tatvan’a okul müjdesi


Tatvan’a dair yürütülen diğer çalışmalarla ilgili de bilgi veren Milletvekili Vahit Kiler, “Tatvan’a bir müjde daha veriyoruz. Yine yoğun girişimlerimiz sonucunda; Bakanımızla da yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Tatvan ilçemiz için Allah nasip ederse 200 öğrenci kapasiteli pansiyonuyla birlikte bir sosyal bilimler lisesi ve birde 24 derslikli bir lise ile birlikte 2 okulumuzu da 2019 yılı yatırım programına aldırdık” dedi.



15 bin kişiye iş istihdamı


Projeler kapsamında kentte 15 bin kişiye istihdam alanı oluşturacak olan Tekstil Kent Projesini de hayata geçireceklerini ifade eden Kiler, şöyle konuştu:


“Rahva bölgesindeki 400 yataklı devlet hastanemiz mevkiinde yer alan alanda Tekstil Kent Projesi adı altında çok önemli bir projemizi daha hayata geçiriyoruz. Bu anlamda çalışmaları tamamladık, inşallah bir iki aya ihaleye çıkarıp projeye başlayacağız. Burası 15 bin kişiye iş imkanı sağlayacak bir yer olacak. Bu anlamda çok önemli bir proje, bu projemiz de kentimize hayırlı olmasını diliyoruz.”



Bölge Lojistik Merkezi kurulacak


Tatvan’a bir yatırım müjdesi daha veren Milletvekili Vahit Kiler, “Rahva bölgesinde demiryollarına ait 600 dönüm arazi üzerine Bölge Lojistik Merkezi kurucağız. Burası 1 milyon ton kapasiteli bir lojistik ve depolama alanı olmasının yanı sıra 200 kişiye de istihdam sağlayacak bir proje olacak. Bu da bölgenin gelişim ve değişimine önemli bir katkı sunmuş olacak” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı. Korkunç olay, 18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta annesi M.Y.’den (64) geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) öfkelendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini yaktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ilk olarak Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahalelerinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Elleri sargılı şekilde adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı Her iki elinde de yanıklar oluşan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemlerinin ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkatlerden kaçmadı. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanede tedavi gören M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
İstanbul Freni tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.