GENEL - 24 Temmuz 2019 Çarşamba 09:48

Van Gölü için pedal çevirdiler

A
A
A
Van Gölü için pedal çevirdiler

Van Gölü Aktivistleri ile Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize dilen "2.

Van Gölü Aktivistleri ile Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize dilen "2. Ulusal Van Gölü Bisiklet Festivali" kapsamında, 81 ilden gelen gönüllüler, aktivistler Van Gölü’ne dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için pedal çevirdi.


Van Gölü çevresini bisiklet ile turlamak için dün Van’dan hareket eden 130 kişilik gönüllü ve aktivistler gurubu, gölün Edremit, Akdamar ve Gevaş kıyı şeridini dolaştıktan sonra, Bitlis’in Tatvan ilçesine vardı. Van Gölü’nün korumasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen bisiklet turuna katılan aktivistler, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Rıdvan Kökel, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar tarafından, Tatvan sahilindeki İşletme Parkı’nda karşılandı. Bir süre dinlenen aktivistler, akşam yemeğinin ardından Tatvan sahilinde kamp yapmak için çadır kurdular.


Van Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte "2. Ulusal Van Gölü Bisiklet Festivali" kapsamında Van Gölü çevresini pedalladıklarını söyleyen Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, "2. Van Gölü Bisiklet Festivali kapsamında Van’dan yola çıktık ve 140 kilometre yol geldik, şuan Tatvan’dayız. Etkinliğe ülkenin her bölgesinden 130 gönüllü katılım sağladı ve bu gün etkinliğimizin ikinci günü. Bisiklet Festivali’ni Van Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’nin katkı ve destekleriyle sürdürüyoruz. Etkinlik toplamda 5 gün ve 5 gece olacak. İlk kampımızı Gevaş’ta yaptık ve ikinci kampımızı da Tatvan sahilinde yapacağız. Yarın sabah Nemrut Dağı ve Nemrut Krater Gölü gezisi var. Ardından, Van Gölü kenarındaki bisiklet turumuz devam edecek. Ahlat, Adilcevaz, Erciş, Muradiye ve Van’da son bulacak. Van Gölü’nün güzelliklerini, Van Gölü’nün maviliğini tanıtmak istiyoruz. Van Gölü sadece Bitlislilerin veya Vanlıların değil, ülkemizin bir değeridir. Van Gölü’nü korumak öncelikle tanıtmaktan geçiyor. Göl çevresinde yaşayan yaklaşık bir buçuk milyon insandan bahsediyorum, bunların gölü koruması gerekiyor. Ayrıca, gölün korunması sadece vatandaşların çabalarıyla olmaz, Van Gölü koruma kanununun meclisten geçmesi gerekiyor. Buradan yetkililere, milletvekillerine ve Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyorum, Van Gölü dünyanın en güzel gölü ve en güzel yeridir, ne olur burayı birlikte koruyalım, yaşatalım. Gelecek nesiller de görsün, onlara da kalsın, Van Gölü kirlenmesin, mavi kalsın" dedi.


Çevreyi temiz tutmak ve doğayı korumak için yapılan tüm çalışmaları desteklediklerini kaydeden Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, 81 ilden gelen gönüllülerin Türkiye’nin en büyük gölüne sahip çıkmanın farkındalığını oluşturmak ve Van Gölü’nün tanıtımına katkı sunmak amacıyla bisiklet turuna katıldığını, etkinlikte emeği olan herkese teşekkür etmek istediğini belirtti.


Van Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Merkezi Koordinatörü Kerem Oruç ise, "Amacımız, Van Gölü’nü kenarındaki güzellikleri tanıtmak ve Van Gölü’nün temiz tutulmasına dikkat çekmektir. Aynı zamanda, Van Gölü koruma kanununun meclisten geçmesi için sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bu konuda zaman zaman farklı etkinlikler yapıyoruz ve geçen gün göl çevresini yürüdük, şuan ise bisiklet turundayız. Bu coğrafyanın en büyük değeri Van Gölü’dür, bunun tanıtımını iyi yapmalıyız" şeklinde konuştu.


Bisiklet turuna Kütahya’dan katılan Fevzi Altun da, arabasıyla Ankara’ya, oradan da uçakla Van’a geldiğini ve bisiklet turuna katılarak, bisiklet ile Van’dan Tatvan’a geldiğini söyleyerek, bölgeyi çok beğendiğini ifade etti.


Bisiklet festivaline Engelsiz Pedal Derneği Gönüllüleri’nden Tuğçe Doğdu ve Zeynep Söğüt ile birlikte İstanbul’dan katılan görme engelli Erdal Karakoç, "Van Gölü’ne dikkat çekmek amacıyla yapılan etkinliğe katılmak için İstanbul’dan Van’a geldik ve Van’dan da buraya iki kişilik bisikletlerle pedal çevirerek geldik. Ben ve Zeynep görmüyoruz. O nedenle Tuğçe ve diğer arkadaşımız öncü olarak bisikleti sürüyor. Van Gölü temiz kalsın ve mavi olsun diye bu etkinliğe katıldık" dedi.


Diyarbakır’dan katılım sağlayan Jinda Tellioğlu ise, Van Gölü’nün temiz tutulması için bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.


Antalya’dan katılan Aynur Güney de, “Van Gölü temiz kalsın” sloganıyla yola çıktıklarını ifade ederek, Van Gölü’nün tüm Türkiye değeri olduğunu ve herkesin göle sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan EBYÜ, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından akredite edildi 2023 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı’na kabul edilen 21 üniversite arasında yer alan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ), akredite edilerek “Kurumsal Akreditasyon Belgesi” almaya hak kazandı. Kurumsal Akreditasyon Belgesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon” konferansındaki törende; YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak tarafından EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’e takdim edildi. Törende EBYÜ’yü temsilen Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Ali Ercan Ekinci, Dr. Öğr. Üyesi M. Kürşat Öksüz ve Öğr. Gör. Nursel Kuyrukluyıldız da yer aldı. Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) sürecinde, YÖKAK Değerlendirme Takımı 4-7 Aralık 2023 tarihleri arasında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde saha ziyareti gerçekleştirmişti. Yükseköğretim sisteminin kalite güvencesine ilişkin önemli süreçlerinden biri olan Kurumsal Akreditasyon Programı saha ziyaretinde “liderlik, yönetişim ve kalite”, “eğitim ve öğretim”, “araştırma ve geliştirme” ile “toplumsal katkı” başlıkları altındaki ölçütler PUKÖ (Planlama, Uygulama, Kontrol etme ve Önlem alma) döngüsü kapsamında değerlendirildi Kurumsal Akreditasyon Belgesi Ulusal ve Uluslararası Tanınırlığa Katkı Sunacak EBYÜ Kurumsal Akreditasyon Raporu YÖKAK’ın yanı sıra Avrupa Kalite Ajansı (EQAR) tarafından yayınlanacak olup üniversite diplomasının uluslararası tanınırlığına önemli bir katkı sunacak. Ayrıca EBYÜ’nün akredite olduğu bilgisi ÖSYM kılavuzunda yer alacak olup üniversitenin ulusal tanınırlığına katkı sağlayacak. Rektör Prof. Dr. Akın Levent: “Üniversitemiz YÖKAK tarafından akredite edilen üniversiteler arasına girme başarısını göstererek ‘Anadolu’da bir dünya üniversitesi’ vizyonuna önemli bir katkı sağlamıştır. Tüm akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza bu süreçteki özverili çalışmaları için teşekkür ederim.” dedi.
Bayburt Renkli görüntülere sahne olan ’Bahar Turnuvası’ ile lise öğrencileri eğlendiler Geleneksel hale gelen ’Bahar Turnuvası’ ile lise öğrencileri doyasıya eğlendiler, keyifli dakikalar geçirdiler. Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, her yıl Nisan ayında ’Bahar Turnuvası’ adı altında 24 sınıfın katılımıyla futbol turnuvası düzenleniyor. Öğretmenlerin, öğrencilerle yer yer karşı karşıya gelip, maç yaptığı turnuvada hem öğrenciler keyifli vakit geçiriyorlar, hem de gönüllerince eğleniyorlar. Öğretmenlerin top koşturduğu, hakemlik yaptığı futbol turnuvası renkli görüntülere sahne olurken, turnuvayla öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan uzak durması, öğrencilerle öğretmenlerin kaynaşması amaçlanıyor. 24 sınıfın katılımıyla gerçekleşen turnuvada sona kalan takımla öğretmenler rakip olarak maç yapıyorlar. Turnuva sonucunda galip gelen takıma kupa ve madalyaları veriliyor. Okul yemekhanesinde yemeklerini yedikten, karınlarını doyurduktan sonra öğlen arasında futbol oynayan öğrenciler, enerjilerini top koşturarak atıyorlar. Öğlen arasını eğlenceli bir şekilde geçiren öğrenciler daha sonra formalarını çıkarıp ders saatinde sınıflarına geçiyorlar. Yaklaşık 1 ay süren ’Bahar Turnuvası’ tüm öğrenciler tarafından yoğun ilgi görürken, okulun öğretmenleriyle diğer öğrenciler saha kenarında desteklediği takıma tezahüratlarda bulunarak, destek veriyorlar. Bugün okulun 2 farklı şubesi arasında da maç organize edildi. Kıyasıya mücadele eden takımlardan yeşil takım, rakibi turuncu takımı 4-1 yendi. Dostça, centilmence mücadele eden öğrenciler turnuva sonunda birbirlerine sarıldılar, maçı kaybeden öğrenciler kazanan arkadaşlarını tebrik ettikten sonra ders zilinin çalmasıyla birlikte sınıflarına geçtiler. Keyifli bir maç izlediğini söyleyen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yusuf Yazıcı, ’Bahar Turnuvası’ ile dolu dolu 1 ay geçirdiklerini, hem top koşturup hem de arkadaşlarına destek verdiklerini belirterek, turnuvada emeği geçen öğretmenlerine teşekkür etti.