GENEL - 14 Eylül 2020 Pazartesi 14:41

Abant Tabiat Parkı üzerinde paraşütle uçtular

A
A
A
Abant Tabiat Parkı üzerinde paraşütle uçtular

Bolu’da, Abant Tabiat Parkı’nda düzenlenen uçuş kampına katılan pilotlar yamaç paraşütüyle uçarak eşsiz manzaranın tadını çıkardı.

Bolu’da, Abant Tabiat Parkı’nda düzenlenen uçuş kampına katılan pilotlar yamaç paraşütüyle uçarak eşsiz manzaranın tadını çıkardı.


Bolu’da, havacılık eğitimi yönünden Türkiye’nin en elverişli bölgeleri arasında yer alan Abant Tabiat Parkı’nda Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği tarafından “Güz Uçuş Kampı” düzenlendi. Dernek Başkanı İsmail Uçar ve pilotlar Yellice tepesi mevkiinden havalanarak yamaç paraşütüyle Abant semalarında uçtular. Hava koşullarının da uygun olması nedeniyle saatlerce havada kalarak Abant gölü ve yaylaların üzerinde uçan pilotlar eşsiz manzaranın keyfini çıkardı. Uçuş sırasında pilotların kameralarıyla çektikleri görüntülere kartpostallık manzaralar yansıdı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa (Özel) Dükkan önünde duran köpeği önce sevdi sonra çaldı, o anlar kamerada Bursa’da bir kadın, hava alsın diye dükkanın önüne bağlanan köpeği önce sevdi sonra çaldı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, Kestel ilçesi Bursa Caddesi üzerinde bulunan bir hırdavat dükkanının önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Şaban Alper’e arkadaşı Jack Roussel Terrier cinsi Zeyna isimli köpeği hediye etti. Zeyna ile arkadaş olan Alper, işe giderken köpeğini de yanına aldı. Öğle saatlerinde hava alması için köpeğini dışarı bağlayan Alper, bir süre sonra hayatının şokunu yaşadı. Köpeği yerinde göremeyen Alper, hemen güvenlik kameralarını inceledi. Kameralarda, bir çocuk ile kadının köpeğin yanına geldiği, sonrasında kadının köpeği severken tasmasını söküp götürdüğü anlaşıldı. Durum üzerine Şaban Alper, polis ekiplerine haber verdi. Kestel İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, çalınan Zeyna isimli köpeği bulmak için çalışma başlattı. Öte yandan Şaban Alper, “Öğle saatlerinde bir müşteri içeri girerek yapıştırıcı sordu. Fiyat verdik, dışarıya çıkıp bir daha dükkana girdi. O esnada çalışanımız, ‘Abi köpek yok’ dedi. Çalışanım öyle deyince hemen dışarı çıktım, ancak bir şey göremedim. Kamera kayıtlarını aldım. Kameralarda bir kadın ile çocuğun köpeğin yanına geldiğini gördüm. Kadın köpeği severken, tasmasını çıkarıp kaçırıyor. Bu durum beni çok üzdü. Çünkü ben onu dükkanımın önüne bağlıyordum, herkes çok seviyordu. Onu sevmeleri benim daha çok hoşuma gidiyordu. Ama maalesef, öğle yemeğini yedirdim ve çalındı. Köpek benim için çok değerli. Maddi değeri önemli değil, bir can değeri var. O benim canımdı” dedi. Kestel İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kamera kayıtlarını alarak çalışma başlattı.
Kayseri Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; yeni muhtarlar ve yeniden seçilen muhtarlarla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı. Melikgazi Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya başkan yardımcıları, mahalle muhtarları ve birim müdürleri katıldı. Melikgazi için hizmet ve yatırımlarına hız kesmeden devam eden Başkan Palancıoğlu; yerel yönetimde muhtarların önemine değinerek, “Melikgazi’mize nitelikli hizmet sağlarken mahallelerimizin ihtiyaçlarını ve isteklerini tespit etmemiz noktasında muhtarlarımıza büyük görev düşüyor. İlçemize 5 yılda pek çok nitelikli hizmet kazandırdık. Her mahallemize dokunarak okullar, sağlık ocakları, kütüphaneler gibi büyük ihtiyaçları giderdik; ancak mahallelerimize yapacağımız yatırımlarımız yeni dönemimizde de artarak devam edecek. Bu kapsamda muhtarlarımızla iş birliği içerisinde olmamız, ortak akılla karar almamız hizmetlerimiz açısından önem arz ediyor. Geçtiğimiz dönem hayata geçirdiğimiz hizmetlerimizle Melikgazi’mizi belirli bir refah seviyesine ulaştırmayı başardık. Bizlere katkı sağlayan kıymetli muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Mahallelerimizin gözü, kulağı olacak siz kıymetli muhtarlarımıza yeni görevinizde başarılar diliyorum. Hayırlı, uğurlu olsun inşallah" dedi. Başkan Palancıoğlu, önceki dönem 5 yıl içerisinde hayata geçirdikleri ve yeni dönemde hayata geçirecekleri projelerin sunumunu gerçekleştirerek muhtarlara tanıttı. Daha güçlü bir Melikgazi için muhtarların önemine değinen Başkan Palancıoğlu, “Günümüzde kötü alışkanlıklar, internetin kötüye kullanımı gibi pek çok nedenden ötürü aile kavramı yıpranmış durumda. Bu kötü durumları tedavi edecek, gençliğe daha iyi bir hayat sunacak projeler lazım. Bizler de bu projelerin mimarı olmak için büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Dahiler Koleji, Çocuk Üniversitesi, Doğa Temalı Parklar, Salon Sporları Merkezi, Nazmi Toker Güzel Sanatlar Atölyesi, Sağlık Turizmi Kampüsü ve daha birçok projemizi hayata geçirerek Türkiye’de örnek olacağız. İnşallah bu hizmetleri gerçekleştirirken siz kıymetli muhtarlarımızla iş birliği içerisinde olacağız. Şimdiden destekleriniz için teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah birlik ve beraberlik içerisinde çalışmayı nasip etsin" dedi. Toplantının sonunda kendini tanıtan Mahalle Muhtarları ise talep ve önerilerini dile getirerek, ilgi ve alakalarından dolayı Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu’na teşekkürlerini sundu.
Konya Konyaspor ile Alanyaspor 16. randevuda Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Konyaspor, sahasında karşılaşacağı Alanyaspor ile 16. kez rakip olacak. Trendyol Süper Lig’in 33. hafta maçında Konyaspor, yarın saat 16.00’da Konya Büyükşehir Stadyumu’nda Alanyaspor ile karşılacak. Ligde Konyaspor 8 galibiyet, 12 beraberlik ve 12 mağlubiyetle aldığı 36 puanla küme hattının 2 sıra üzerinde 15. sırada yer alıyor. Alanyaspor ise 10 galibiyet, 12 beraberlik ve 10 mağlubiyetle topladığı 42 puanla 10. sırada bulunuyor. Süper Lig’de 16. randevu Konyaspor ile Alanyaspor, yarın oynayacakla maçla Süper Lig tarihinde 16. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 15 müsabakada taraflar sahadan 6’şar kez galibiletle ayrılırken, iki takımın 3 maçında ise kazanan taraf çıkmadı. Bu maçlarda Konyaspor 26 gol sevinci yaşarken, Alanyaspor 27 kez fileleri havalandırdı. İki takım Konya’da 7 kez karşı karşıya geldi. Konyaspor bu maçlarda 2 kez rakibini mağlup ederken, 3 maçta da yenildi, 2 maçta ise kazanan taraf çıkmadı. Konyaspor sahasındaki maçlarda 10 kez gol atma başarısı gösterirken, Alanyaspor 11 kez gol sevinci yaşadı. İki takım arasında bu sezon ligin ilk yarısında Alanya’da oynanan maçta 2-2’lik skorla kazanan taraf çıkmadı. Konyaspor, son 5 maçta 8 puan topladı Konyaspor çıktığı son 5 lig maçında 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 8 puan topladı. Bu maçlarda rakip fileleri 8 kez havalandıran Konya ekibi, kalesinde 6 gol gördü. Alanyaspor çıktığı son 5 lig maçında 4 galibiyet, 1 mağlubiyet alarak 12 puan topladı. Bu maçlarda rakip fileleri 9 kez havalandıran Alanya ekibi, kalesinde 5 kez gol gördü. Alanyaspor’un 7 maçlık yenilmezlik serisi geçen hafta kendi evinde Galatasaray’a 4-0 mağlıp olduğu maçla son buldu. Oğuzhan Çakır düdük çalacak Konyaspor ile Alanyaspor arasında oynanacak karşılaşmayı hakem Oğuzhan Çakır yönetecek. Çakır’ın yardımcılıklarını Mehmet Sali Mazlum ve Ali Tuna yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Burak Olcar olacak.