POLİTİKA - 14 Mart 2019 Perşembe 14:49

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin:

A
A
A
AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin:

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, Furkan Kocaman isimli Türk öğrencinin Polonya’da öldürülmesiyle ilgili, “Seçim zamanı fazladan üç beş oy almak uğruna terör sevici partilerle aynı yatağa girerseniz, bu genç şehitlerimizin kanı elinize bulaşır” dedi.

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, Furkan Kocaman isimli Türk öğrencinin Polonya’da öldürülmesiyle ilgili, “Seçim zamanı fazladan üç beş oy almak uğruna terör sevici partilerle aynı yatağa girerseniz, bu genç şehitlerimizin kanı elinize bulaşır” dedi.



Cumhur İttifakı’nın Bolu Belediye Başkan Adayı AK Partili Fatih Metin, Konya Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Uluslararası İlişkiler bölümü ikinci sınıf öğrencisi Furkan Kocaman’ın, Polonya’da öldürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Metin, “Israrla anlatmaya çalıştığımız, ülkemizin beka meselesini anlamayanlar veya anlamak istemeyen gözleri kör, kalpleri mühürlüler, Polonya’da 21 yaşında gencecik bir evladımızı şehit eden PKK-YPG ve onların siyasi uzantılarına dönüp ne söyleyeceklerdir, ibretle takip edeceğiz. Terörle mücadele, üç beş oy uğruna birilerinin siyasi oyuncağı olamaz. Terör karşısında bir duruşunuz, bir tavrınız, bir omurganız olması gerekir. Seçim zamanı fazladan üç beş oy almak uğruna terör sevici partilerle aynı yatağa girerseniz, bu genç şehitlerimizin kanı elinize bulaşır. 21 yaşında bir genç, eğitim uğruna evinden binlerce kilometre uzağa gidiyor. Bir AVM’de yemek yerken, bir soysuz, Siyonist ve emperyalist, efendilerinin kendisine verdiği emir gereğince, bu evladımıza arkadan sinsice yanaşıp, şehit ediyor. Selahattin Demirtaş’ı Edirne cezaevine ziyarete giderken pişmiş kelle gibi sırıtıp twit atanlar, HDP kazandığı zaman pilav dağıtan yüzsüzler, Evinizden bir oy HDP’ye, bir oy CHP’ye diye kampanya yapan duygusuzlar, sakın üzülme, ağlama numaraları yapmayın. Timsah gözyaşlarınız, şehit aileleri başta olmak üzere, bütün milletimizin öfkesini kabartmaktan başka bir işe yaramıyor. Dün Yasin Börü şehit edildiğinde ailesini ziyarete gitmeyenler, o katliamın azmettiricisini Edirne cezaevinde ziyarete gidip, lafa geldiğinde hikayeden vatansever, ulusalcı olabiliyorlar. Utanç verici ittifaklarını açıklayamayanlar, seçimden önce çıkıp ne PKK’yı, ne FETÖ’yü ne Hdp’yi kınayamıyorlar, lanetleyemiyorlar” dedi.



Açıklamasında İnsan Hakları Derneği’ne de sert tepki gösteren Metin, “Terörle Mücadeleyi zayıflatmaya yönelik her türlü girişimin sivil uzantısı, İnsan Hakları kelimesini en çok kirletmiş olan, güya İnsan Hakları Derneği; PKK’lı katil Muhammed Emektar’ın 18 Nisan 2018’den beri polis sorgusunda kaybedildiğinin, hayatından endişe edildiğinin propagandasını yapıp duruyorlardı. Şimdi bu hayasızlar, katliam sonrası sessizliğe büründüler. PKK yandaşı bu dernek, hiçbir şehit ailesinin endişesini paylaşmazken, Ülkücü Şehit Fırat Çakıroğlu’nun insan haklarından bihaberken, Aybüke öğretmenin katliamını kınamazken, Avrupa’da sefih yaşamını sürdüren PKK’lı bir katil için polise iftira atabilmektedir. Bu derneğin terörle mücadeleyi sekteye uğratmaya çalışan propagandalarına zaman zaman alet olan CHP’nin beka sorununu hafife alması kimse için şaşırtıcı değildir. Dün Fırat Çakıroğlu’nu İzmir’de, bugün Furkan Kocaman’ı Polonya’da şehit edenler, Türkiye’nin bekasına doğrudan saldırmak isteyip de Türkiye topraklarında ameliyat yapmaya fırsat bulamayan uluslararası alçaklardır. Asla yılmayacağız, asla vazgeçmeyeceğiz, asla bu topraklarda ameliyat yapmalarına fırsat vermeyeceğiz. 31 Mart’ta bu Aziz Millet Bekasına sahip çıkacaktır. Cumhur ittifakına destek vererek, utanılacak ittifaklar yapıp açıklayamayanlara da gereken dersi hem Bolu’da hem de Türkiye’de vereceklerdir" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde beraber alkol içtiği komşusunu nişanlısına küfür ettiği iddiasıyla tüfekle vurarak öldüren sanık hakkında müebbet hapis cezası talep edildi. Olay, 21 Haziran 2023’de Durhasan Mahallesi’ndeki ağaçlık alanda meydana geldi. İddiaya göre, İsmail Kütük (54) ile Erdem D. (35) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Erdem D., pompalı tüfekle İsmail Kütük’e ateş etti. Kurşunlar vücuduna isabet eden Kütük, olay yerinde yaşamını yitirdi. İlçe Jandarma Komutanlığına giderek teslim olan Erdem D. ise tutuklandı. Olaya ilişkin açılan davanın duruşması Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Erdem D., maktulün ailesi ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın jandarmaya verdiği ilk ifadesinde maktulün annesine yönelik küfür ettiğini söylediği, ancak mahkeme huzurunda ise nişanlısına yönelik küfür ettiğini beyan ettiğini belirtti. Sanığın suçtan kurtulmaya ve tahrik hükümlerinin uygulanmasına yönelik çelişkili ifade verdiği göz önüne alındı. Bu sebeple sanık hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep edilirken, tahrik indirimi ise uygulanmaması istendi. Mahkeme heyeti, avukatların süre talebi üzerine sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Maktulün nişanlısına küfür ettiğini iddia etmişti Sanık ilk celsede verdiği ifadesinde, "Maktul ile beraber alkol içiyorduk. İsmail Kütük müstakbel eşi hakkında çirkin sözler söyledi. Hamile nişanlım hakkında, ’O çocuk senden değildir, çocuğun kimden olduğu belli değil’ diyerek nişanlıma küfür etti. Söyledikleri karşısında İsmail’e karşı çıkınca yüzüme tükürüp küfür etti, tokat attı. Yerde duran tüfeği kendisine doğrultum. İsmail tüfeğin namusunu tutarak ’Beni mi vuracaksın?’ diyerek küfür etti. Aramızda arbede oldu, tüfeği doğrulttuğumda elim tetikteydi ve tüfek patladı. Neresine isabet ettiğini hatırlamıyorum. Yere düşmeyince yine bana saldıracak düşüncesiyle 2 kez daha tetiğe bastım. Sonra olay yerinden uzaklaştım" ifadelerini kullanmıştı.