POLİTİKA - 15 Şubat 2020 Cumartesi 17:31

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz: “Türkiye 2021 yılından itibaren her ay 6 tank üretecek”

A
A
A
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz: “Türkiye 2021 yılından itibaren her ay 6 tank üretecek”

Bolu’da bir programdaki konuşmasında Kocaali ve Karasu’nun tüm fındığının bir tank alamadığına değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Türkiye 2021 yılından itibaren her ay 6 tank üretecek” dedi.

Bolu’da bir programdaki konuşmasında Kocaali ve Karasu’nun tüm fındığının bir tank alamadığına değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Türkiye 2021 yılından itibaren her ay 6 tank üretecek” dedi.


AK Parti Bolu İl Başkanlığı İl Danışma Meclis Toplantısı, yüzlerce partilinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, AK Parti Bolu Milletvekilleri Fehmi Küpçü ve Arzu Aydın katıldı. Açılış konuşmasını AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay’ın yaptığı toplantıda partililere hitap eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Türkiye’nin 2023 yılına kadar yapacağı önemli projelerden bahsetti. Konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi’ni de eleştiren Yavuz, “Kocaali ve Karasu’nun tüm fındığını toplasak ve gemiyle Almanya’ya göndersek bir tane tank alamıyoruz. Tank o demek. Biz milli savunma sanayimizi yüzde 20’lerden yüzde 70’lere çıkardık. Bu kadar net. Hiç ötesi berisi yok. Türkiye 2021’den itibaren her ay 6 tane o tanktan üretecek. 2021 yılında onun banttan indiğini göreceğiz. 2022 yılında yerli otomobilimizin indiğini göreceğiz" dedi.



“İki nükleer santral demek, her yıl 7.4 milyar dolar doğalgaza para vermemek demek”


2023 yılında nükleer santralin bir kısmının devreye alınacağını ifade eden Yavuz, "Nükleer santral ne demek biliyor musunuz? Nükleer santral demek 1. Lig’den Süper Lig’e çıkmak demek. 2023 yılında bir bölümü açılıyor. Sonra diğer bölümleri, sonra da başka nükleer santrallerin yapımı söz konusu olacak. İki tane nükleer santral çıkardığımız gün Türkiye’nin elektriğinin yüzde 30’unu karşılıyor. Yüzde 30 elektrik karşılamak demek, her yıl 7.4 milyar dolar doğalgaza fazladan para vermememiz demek. Bu para esnafımızın, köylümüzün, çiftçimizin, memurumuzun, işçimizin cebine girecek. CHP gitmesin diye uğraşıyor. Nasıl bu parayı tökezletirim, yeter ki bu para tökezlesin, gitsin, hatta Türkiye’de düşse zarar yok diyecek kadar vahim bir kafa yapısına sahip bir parti var karşımızda. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi tek değişmeyen ana muhalefet partisi. İnşallah bu millet onu da değiştirecek” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalandı” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre; İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarında, kasten adam öldürme, kasten adam öldürmeye teşebbüs, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet, uyuşturucu imalatı ve ticareti, tehdit ve hakaret suçlarına karıştığı tespit edilen organize suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. EGM KOM Başkanlığı koordinesinde, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüklerimizce koordineli olarak yapılan çalışmalarda İstanbul genelinde; 08.04.2024-17.04.2024 tarihleri arasında; Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde gerçekleşen operasyonlarla yakalanan 32 şüphelinin; M.A. isimli iş insanına yönelik kasten öldürmeye teşebbüs eylemini, Esenyurt ilçesinde iş insanı O.Z.’nin iş yerine yönelik 12.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde gerçekleştirilen kurşunlama eylemlerini, Avcılar ilçesinde iş insanı O.Z.’nin ikametine yönelik 09.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde gerçekleşen kurşunlama eylemlerini, Esenyurt ilçesinde 15.04.2024 tarihinde basına görüntüleri yansıyan kişiyi kaçırma eylemini, Kağıthane ilçesinde 13.04.2024 tarihinde D.E. isimli şahsın silahla öldürülme eylemini, Kağıthane ilçesinde 08.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde Mert Yedi Emin otoparkına el bombası atılması eylemlerini, Eyüpsultan ilçesinde 16.04.2024 tarihinde örgüt mensuplarına dağıtılmak üzere satışa hazır şekilde 30 adet silah temin ettikleri ve çok sayıda silah parçasını birleştirerek silah üretimi gerçekleştirdikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu 34 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız otomatik tabanca, bahse konu 3 farklı eylemde kullanılan araç ve araçlarda kullanılan 3 adet sahte plaka, muhtelif miktarda satışa hazır paketlenmiş uyuşturucu madde, 1 adet hassas terazi ve çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konuldu.