GENEL - 19 Mart 2019 Salı 13:06

Bolu Adalet Sarayı, Bakan Gül’ün katılımıyla açıldı

A
A
A
Bolu Adalet Sarayı, Bakan Gül’ün katılımıyla açıldı

Bolu Adalet Sarayı’nın açılışına katılan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, adalet akademisini reforme ederek yeniden hizmete açmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bolu Adalet Sarayı’nın açılışına katılan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, adalet akademisini reforme ederek yeniden hizmete açmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.


Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Bolu’da bir süre önce hizmete giren Yeni Adalet Sarayı’nın açılışını yapmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Bolu’ya geldi. Yeni Adliye Sarayı bahçesinde gerçekleştirilen açılış törenine katılan Bakan Gül’ü Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman karşıladı.


“Nitelik elbette nicelikten daha önemlidir”


Bakan Gül, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 2019 yılını eğitim yılı olarak ilan ettiklerini belirterek, “Adaleti sağlamak ve hayatımızda bu erdemi hakim kılmak değişmez çabamızdır. Altyapı çalışmalarımız yanında insan kaynağımız gün ve gün artırıyoruz. Yaklaşık 20 bin hakim ve savcı yargı mensubumuz var. Diğer çalışanlarımızla birlikte toplam 150 bin adalet hizmetini sunan onurlu, şerefli bu mesleğin büyük bir ailesine sahibiz. İnsan sayımızın niceliği kadar bu saraylarımızın teknik kapasiteye ulaşması kadar elbette nitelik önemlidir. Adalet Saraylarını merdiven altından Cumhurbaşkanı’mızın öncülüğünde çok büyük imkanlara kavuşturduk. Elbette bu teknik kapasiteleri artırmak, bu binaları yapmak işin bir yönü. Asıl yönü içerisinde eğitimli, nitelikli, kaliteli adalet hizmetlerini standardını artırarak vermek. Nitelik elbette nicelikten daha önemlidir. Hakim, savcı eğitimi de bu çerçevede önem kazanmaktadır. 2019 yılını eğitim yılı olarak ilan ettik. Bu çerçevede tamamlayıcı hukuk eğitimi, sürdürülebilir hukuk eğitimi ve kişişel mesleki gelişim eğitimi olmak üzere 3 temel eğitim alanında yoğunlaşacağız. Türkiye adalet akademisini daha reforme ederek, geliştirerek, fonksiyonunu artırarak çok gecikmeden tekrar hizmete açmayı planlıyoruz. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.



Bakan Gül’den Yeni Zelanda hükümetine çağrı


Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Yeni Zelanda hükumetine yaptığı çağrıda şu ifadeleri kullandı:


“Yeni Zelanda hükümetinden, İslam karşıtlığı bu saldırıyı büyük bir titizlikle takip ederek soruşturmayı etkin bir şekilde yürütmesini ve faillerinin bir an önce adalet önünde hak ettikleri cezayı almaları için gerekeni yapmasını bekliyoruz. Bütün dünyanın, işlenen bu nefret suçunu maalesef cılız bir sesle dile getirdiğini üzülerek görmekteyiz. İslam karşıtlığı, Türk karşıtlığı, Türkiye karşıtlığı bu dünyada hiç kimseye fayda sağlamaz. Demokratik hiçbir toplum, hiçbir ülke, asla bunu kabul edemez. İnancımız odur ki hiçbir din asla ve asla terörle anılamaz. Terörün dini olmaz, dinin de terörü olmaz.”


Bakan Gül’ün konuşmasının ardından kesilen kurdeleyle Adalet Sarayı’nın açılışı yapıldı. Bakan Abdülhamit Gül, daha sonra adliye binasını gezerek bilgi aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kırsal kalkınmaya tavuk desteği Kocaeli’de "Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi" projesi çerçevesinde üreticilere yüzde 50 hibe ile yerli ırk tavuk, yem ve kümes desteği veriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, yumurta tavukçuluğunun geliştirilmesi ve kırsalda üreticilerin gelir düzeyinin artırılması amacıyla geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi çerçevesinde, bu yıl da çiftçilere yüzde 50 hibeli tavuk, yem ve kümes ekipmanı desteği verilecek. Türkiye’nin ilk yerli ve ödüllü yumurtacı tavuk ırkı olan Atak-S yarka tavuk desteği için üreticilerden talepler alınmaya başlandı. Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce yürütülen ve Türkiye Tarım Şehirleri Birliği tarafından ödüle layık görülen proje kapsamında, üreticilere yüzde 50 hibeli 16-18 haftalık Atak-S cinsi yerli tavuk, yemlik, folluk, suluk ve tavuk yemi desteği sağlanacak. Doğal ortamlarda beslenen, hastalıklara dirençli ve yılda en az 280 gün yumurtlama özelliğine sahip yerli ve milli Atak-S yarka tavuklar, gelecek kuşaklar için sağlıklı bir dünyada yaşama ve sağlıklı beslenme hakkının savunulmasına da katkı sağlayacak. Kırsal kalkınmaya ve çiftçilerin gelir düzeyinin artırılmasına büyük katkı sağlayacak proje ile ayrıca kırsaldan kente gidişin engellenmesi ve kentten kırsala geri dönüşün teşvik edilmesi de amaçlanıyor. Desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın biogüvenlik kurallarına uygun Kanatlı Hayvan İşletme Tescil Belgesi ile başvurularını 26 Nisan Cuma günü mesai bitimine kadar Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğüne şahsen yapmaları gerekiyor.
Bursa Mudanya sporda da öncü olacak Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer, ilçeye kazandıracakları tesislerle gençlerin çok daha kolay bir şekilde spor yapabileceğini söyledi. Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere sayılı günler kala vatandaşlarla biraraya gelmeye devam ediyor. Trafik sorunundan, otopark sıkıntısına, kentsel dönüşümden, çevre yolu projesine, spor tesislerinden, gençlik merkezlerine, emekli yaşam merkezinden, kültür merkezine kadar hayata geçirmeyi planladıkları birçok projeyle Mudanya’yı daha konforlu bir yer haline getirmeyi amaçlayan Dinçer, son olarak ilçedeki sporcular ve aileleriyle buluştu. Mudanya Spor Salonu’nda düzenlenen iftar programına katılan AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer, yine yoğun ilgisiyle karşılandı. İlçedeki gençlerin sporla daha rahat buluşabilmesi için tesisler kuracaklarını belirten Dinçer, "Geleceğimiz gençlerimiz bizim için önemli. Mudanya’ya kazandıracağımız spor tesislerimizle ilçemiz birçok alanda olduğu gibi sporda da öncü olacak. Yıllardır atıl durumda olan Mudanya Stadı’nı atletizm pistinden spor salonuna, uyumayan kütüphaneden, Mudanyaspor müzesine kadar içinde birçok bölümün olacağı şekilde yenileyeceğiz. Ayrıca Tirilye’ye futbol sahası, köylerimize sahalar yapacağız. Bunlarla birlikte kuracağımız gençlik merkezleri ve dijital spor tesisiyle gençlerimiz artık daha rahat şekilde spor yapabilecek" diye konuştu.