ASAYİŞ - 25 Haziran 2020 Perşembe 15:46

Bolu’da yangına uykuda yakalanan genç kız son anda kurtuldu

A
A
A
Bolu’da yangına uykuda yakalanan genç kız son anda kurtuldu

Bolu’da 4 katlı apartmanın son katında çıkan yangın sırasında evde uyuyan 15 yaşındaki Yağmur Ş.

Bolu’da 4 katlı apartmanın son katında çıkan yangın sırasında evde uyuyan 15 yaşındaki Yağmur Ş., dumanları fark ederek son anda kurtuldu. İtfaiye ekiplerinin güçlükle söndürdüğü yangında ev kullanılamaz hale geldi.


Olay, saat 14.00 sıralarında Köroğlu Mahallesi Sultan Sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak üzerinde bulunan 4 katlı apartmanın son katında yaşayan Dilek A. isimli vatandaşın evinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın sırasında evde uyuyan Yağmur Ş. (15) dumanların evi sarması üzerine uyanarak son anda dışarı çıktı. Apartmanın dumanlarla kaplandığını gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Evde çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekipler, yaklaşık 1 saatlik çalışma sonrasında yangını söndürdü.


Olayın şokunu üzerinden atamayan genç kızı ise, evin yandığını duyan yakınları teselli etti. Vatandaşların büyük panik yaşadığı yangında, ev tamamen kullanılamaz hale geldi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir’de öğrenciler minyatür resim yapmayı öğrendi Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Müdürlüğünün başlattığı “Minik eller, büyük hayaller” projesi kapsamında Faruk Kızıklı İlkokulunda minyatür resim dersi verildi. Ressam Figen Köprülü’nün öncülüğünde bir araya gelen 3/B sınıfı öğrencileri minyatür resim yaptı. Minik eller, büyük hayaller projesi kapsamında Faruk Kızıklı İlkokuluna gelen ressam Figen Köprülü, 3/B sınıfı öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilere minyatür resim dersi veren Köprülü, minyatür resimler yaptırdı. Etkinliğe katılan öğrenciler mutluluklarını dile getirirken, Figen Köprülü de, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatları yaşatmak istediklerini söyledi. Sınıf öğretmeni Şükriye Şıkdağ’ da ressam Figen Köprülü’ye teşekkür etti. Resim yapmayı sevdiğini anlatan Ali Rıza Türkoğlu, “Yaptığım işten çok zevk aldım. Zevkli bir işti” dedi. Bora Karagözoğlu da, “Zevkli ve güzeldi. Bunları yaptığım için çok mutluyum” dedi. Su Çiftçi ise, “Ben bu çalışmadan güzel şeyler öğrendim. Hem eğlendim, hem de çok güzel resimler yaptım. Minyatür resimler yaptım. Figen öğretmenine teşekkür ediyorum” dedi. Ressam Figen Köprülü de, “ Biz de bu projeye destek olmak için unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızdan minyatür konusunda bilgi vermek üzere Faruk Kızıklı İlkokuluna geldik. Çocuklar bu eğitimden çok mutlu oldu. Çocukların heyecanını gördük. Bu da bizi mutlu etti. İnşallah, böyle projelere devam ederiz” dedi. Ada Çakar ise, “ Bence bu etkinlik çok güzeldi. Herkesin yapmasını öneririm” dedi.