ASAYİŞ - 20 Aralık 2023 Çarşamba 13:25

Elini kolunu sallayarak hırsızlık yaptı

A
A
A

Bolu’da yöresel ürünlerin satıldığı stanttan hırsızlık yapan kadın güvenlik kameralarına yakalandı. Pazar alanından yaklaşık 5 bin liralık ürün çaldığı tespit edilen kadının yakalanması için çalışma başlatıldı.

Olay, Aşağı Çarşı’da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, pazar alanından geçen 2 kadın, yöresel ürünlerin satıldığı standın boş olduğunu gördü. Kadınlardan biri etrafta gözlem yaparken, diğer kadın ise standı kapatan perdeden içeriye girdi. Elinde bulunan çantaya yağ, bal, sirke gibi ürünleri dolduran kadın, etraftan biri geçtiğinde ise standın arkasına saklandı. Bir süre daha malzemeleri çalarak çantasına koyan kadın, perdeyi düzelterek hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etti. Sabah geldiğinde ürünlerinin çalındığını anlayan tezgah sahibi ihbarda bulundu. Polis ekipleri ilk incelemelerin ardından hırsızların peşine düştü.

Güvenlik kameralarına an be an yakalanan hırsızların rahat hareketleri herkesi hayrete düşürdü.

Elini kolunu sallayarak hırsızlık yaptı

"Resmen alışverişe çıkmış"

Tezgahından ürünleri çalınan Fatma Demir, "Sabah tezgaha biraz geç geldim. Tezgahımı benden önce arkadaşlarım açmıştı. Tezgaha geldiğimde müşteri incir reçeli sordu. Fiyatına bakmaya gittiğimde incirlerin yerinde olmadığını gördüm. O zaman anladım ki hırsızlık olmuş. Sonra kamera kayıtlarına baktım. Çok rahat bir şekilde hırsızlık yapmışlar. Resmen alışverişe çıkmışlar. Sadece buraya değil bence başka yerlere de girmişlerdir. Çok rahatlar. Sanki marketten alışveriş yapar gibi gelmişler. 4-5 bin lira civarında ürünlerimi çaldılar" dedi.

Enes Özkan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa 42 yıl sonra aynı sırada buluştular Yunusemre Ticaret Meslek Lisesi mezunları, yıllar sonra öğrencilerle aynı sınıfta buluşarak hem hatıralarını tazeledi hem de gençlere ilham verdi. "İz Bırakan Mezunlar" panelinde duygu dolu anlar yaşandı. Yunusemre Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 4. Geleneksel Yunusemre Gençlik Şöleni kapsamında gerçekleştirilen "İz Bırakan Mezunlar" paneli, duygu dolu anlara sahne oldu. Panele, lise eğitimlerini dönemin Ticaret Meslek Lisesi’nde tamamlayan Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi mezunu Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Kadri Arslan ile Ahmet Uysal katıldı. Yıllar sonra mezun oldukları okulda öğrencilerle bir araya gelen ikili, aynı sıralarda yeniden buluşarak nostaljik anlar yaşadı. Panele genç mezun gazeteci muhabir Melis Bayram da konuk olarak katıldı. Programda konuşan mezunlar, öğrencilik yıllarına dair hatıralarını paylaşırken, gençlere eğitim ve meslek hayatına ilişkin tavsiyelerde bulundu. 42 yıl sonra aynı sınıfta yeniden bir araya gelen Kadri Arslan ve Ahmet Uysal, lise yıllarında birlikte oturdukları sıraya tekrar oturarak geçmişi yad etti. Panelde konuşan Kadri Arslan, mezuniyetin ardından geçen yıllara rağmen dostluklarını hiç kaybetmediklerini belirterek Ahmet Uysal ile bağlarını hiçbir zaman koparmadıklarını ifade etti. Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Uysal ise yıllar sonra eğitim aldığı okulda bulunmanın kendisini heyecanlandırdığını belirterek, "Okul sıralarına yeniden dönmek tarifsiz bir duygu" dedi. Okul Müdürü Sayim Can da "İz Bırakan Mezunlar" paneliyle öğrencileri farklı meslek gruplarında başarı elde etmiş mezunlarla buluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Can, etkinliğin gelecek yıllarda da devam edeceğini kaydetti.