SPOR - 13 Temmuz 2018 Cuma 13:00

Sivasspor, ikinci etap çalışmalarına Bolu’da devam ediyor

A
A
A
Sivasspor, ikinci etap çalışmalarına Bolu’da devam ediyor

Sivasspor, ikinci etap kamp çalışmalarını Bolu’da sürdürüyor.

Sivasspor, ikinci etap kamp çalışmalarını Bolu’da sürdürüyor. Sivas’ta iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyleyen Teknik Direktör Tamer Tuna, transfer çalışmalarının da sürdüğü belirtti.


Yeni sezon hazırlıklarına 2 Temmzu’da Sivas’ta başlayan Sivasspor, ikinci etap çalışmalarını Bolu’da sürdürüyor. Karaçayır Spor Kompleksi’nde antrenmanlarına devam eden Sivas, sabah idmanında ısınma koşusu, top kapma, pas ve kuvvet çalışması yaptı.


Antrenman sonrasında kamp çalışmaları ile ilgili bilgi veren Sivasspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, Bolu’daki koşulların iyi olduğunu belirterek, “Oldukça iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Orada kaldığımız 8 gün boyunca ön hazırlığımızı ve adaptasyon aşamasını iyi geçtik. Açıkçası iyi de bir takımımız var. 3-4 takviye olduğunda ligdeki geçen seneki başarının üzerine daha iyi başarıyla devam edeceğini düşünüyorum. Hazırlıklarımız oldukça iyi geçiyor. Sivasspor’un önümüzdeki yıla özgü hedefleri burada yaptığımız ilk aşama çalışmaları ve ikinci aşama çalışmalarıyla istediğimiz planda devam ettiriyoruz. Umarız ki ligde de tüm hedefleri geçen yılın üzerine koyarak, hem oyun anlamında hem de sıralama anlamında daha iyi bir pozisyonda olmak istiyoruz” dedi.


Kamp döneminde hazırlık maçları yapacaklarını belirten Tuna, “Burada iki gün sonra Tractor Sazi takımıyla bir maç oynayacağız. Sonrasında 19’unda bir maçımız daha var. Sonrasında 2 hazırlık karşılaşmamız daha var. Bunlardan birisi Boluspor’la planlandı. İkincisini belki Sivas’ta yapacağız. Sonraki dönemde de Ankara’da katılacağımız TSYD Futbol Turnuvası var. Onunla da hazırlıklarımızı tamamlamış, lige en iyi şekilde girmiş olacağız” ifadelerini kullandı.



“Görüştüğümüz oyuncular var”


Transfer çalışmalarının devam ettiğini ve kamp döneminde aralarına katılacak oyuncular olacağını dile getiren Tamer Tuna, “Eksik mevkilerimiz var. Bunlarla ilgili çalışmalarımız hep vardı. Görüştüğümüz, pazarlık halinde olduğumuz oyuncular var. Yönetim benden önce de zaten iyi çalışmaktaydı. Onlara ve bizim planlarımıza dönük belli çalışmalar birleştirildi. Şu an o görüşmeler yapılıyor. Kamp döneminde aramıza katılan oyuncular olacaktır. Lig başlamadan bu tamamlamayı gerçekleştireceğiz. Lig başladıktan sonra da oraya bırakacağımız bazı eksikliklere dönük çalışmalara da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


Sivasspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, takımının ligdeki hedefiyle ilgili ise şunları kaydetti:


“İlk anlaştığımda da söylemiştim, Sivasspor takımının bugüne kadar bu imajı, iyi yönetim, iyi futbol anlayışı, ligden bir sezon düşmüş olsa da o coşkuyu hiç kaybetmeden hemen hak ettiği ve kendi pozisyonuna dönmüş olması büyük avantaj. Biz daha da üste çıkarmak istiyoruz bunu. Hem sıralama anlamında hem de her oynadığımız maçta taraftara zevk verecek, oyun anlayışıyla, skorlarla mesajımız olacak. Tüm hedefimiz bu.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.