GENEL - 19 Aralık 2020 Cumartesi 12:21

Aralık ayında güneşin tadını Salda Gölü’nde çıkarıyorlar

A
A
A
Aralık ayında güneşin tadını Salda Gölü’nde çıkarıyorlar

Burdur’un Yeşilova ilçesinde yer alan ve Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölü, Aralık ayında güneşin tadını çıkarmak isteyen ziyaretçilerini ağırlıyor.

Burdur’un Yeşilova ilçesinde yer alan ve Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölü, Aralık ayında güneşin tadını çıkarmak isteyen ziyaretçilerini ağırlıyor. Gölün eşsiz güzelliği kış mevsiminde de kendisini yansıtıyor.


Yeşilova ilçesinde kapalı havzada yer alan yaklaşık 184 metre derinliğindeki Salda Gölü, bembeyaz kumsalı ve turkuaz rengi sularıyla ‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak biliniyor. Salda Gölü’ne ilgi Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin(NASA) Mars’ta bulunan Jezero Krateri ile benzer bir mineral oluşumu ve jeolojik yapıya sahip olduğunun belirtilmesinden sonra daha da arttı. Son yıllarda artan ziyaretçi sayısıyla dikkat çeken Salda Gölü, her mevsim ayrı bir güzellik sunuyor. Pandemi süreci ve Aralık ayında güneşli havanın tadını çıkarmak isteyenler Salda Gölü’nü ziyaret ederek, kumsalda yürüyüp, manzara ve temiz havanın tadını çıkarıyor.



“Güzel havadan faydalanmanın yollarından biri de Salda’ya gelmek”


Denizli’den geldiğini belirten Mehmet Doğan Keysan, Salda Gölü’ne sürekli geldiğini ve beğendiğini söyledi. Keysan, “Aralık ayında, güneşli havada buraya gelmek daha da güzel. Memnunuz, biraz daha geliştirilse daha iyi olacak ama şuan ki hali bile çok güzel. Mevsimler kayıyor diyorlar gerçekten de öyle. Aralık aylarında soğuktan evden çıkamıyorduk. Ama havanın güzel olması bizim avantajımıza. Bundan faydalanmanın yollarından biri de Salda’ya gelmek” dedi.



“Boşuna buraya Türkiye’nin Saldivleri demiyorlar”


Osman Oruçhan da Salda Gölü’ne ara ara geldiğini ancak kış mevsiminde ilk kez ziyaret ettiğini belirtti. Oruçhan, “Hava çok güzel, kısa kollu çıktık. Mekan da güzel. Şu manzara her halde başka bir yerde yok. Boşuna buraya Türkiye’nin Saldivleri demiyorlar” dedi.


Salda Gölü’nün Türkiye’de tek olduğunu ifade eden Oruçhan, bu güzelliğe sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Osman Oruçhan, “Burasının doğal halinin asla bozulmaması gerekiyor. Gelecek nesillere daha güzel daha müreffeh bir ortam daha yaşanabilir doğal bir ortam bırakmalıyız. Bu ortamlar bize dedemizden miras değil, evlatlarımızdan aldığımız emanet gözüyle bakmamız gerekiyor. Emanete ihanet en büyük felakettir” diye konuştu.



“Kıymeti hep bilinsin isterim”


Fatma Eski ise havanın güzel olmasını Salda Gölü’nde değerlendirmek istediklerini dile getirdi. Eski, “Pandemiden dolayı evlere kapandık. Dışarıya çıkamıyoruz, birbirimize gidip gelemiyoruz ve mesafeli olmak durumundayız. O sebeple bu güzel günü değerlendirmek istedik. Eşim ve arkadaşlarımla buraya geldik. Görüldüğü gibi çok çok güzel bir yer. Kıymeti hep bilinsin isterim. Bu şekilde her taraf çok temiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."
Balıkesir 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar bu yıl da iftar geleneği bozmadı. Pandemi nedeniyle Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar bu yıl Cumhuriyet Meydanı’nda toplu iftar yemeği düzenledi. Düzenlenen yemeğe yalnızca Galatasaray taraftarları değil tüm taraftarlar kendi takımlarının formalarıyla birlikte katılarak dostluk sergiledi. Galatasaray taraftarı Serkan Çakmak, “Bugün Sındırgılı Galatasaraylılar olarak iftar yemeği düzenledik. İftar yemeğimize sadece Galatasaraylılar değil, Fenerbahçeliler, Beşiktaşlılar bütün taraftarlar burada birlik ve beraberlik içinde çok güzel bir organizasyon oldu. Herkese teşekkür ediyorum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun sağ olun var olun“ şeklinde konuşurken Sındırgı’nın Aziz Yıldırım’ı Arif Gezgin, “Galatasaraylıların yaptığı bir iftar programına bir Fenerbahçeli olarak katılmaktan şeref ve mutluluk duyarım. Allah kabul etsin. Futbol sahada, dostluk her yerde.” dedi. Galatasaraylılar Derneği üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi Sındırgı İlçe Başkanı Hasan Aslan, “Sındırgı Galatasaraylılar Derneği üyesiyim. Bugün dernek olarak bir iftar programı düzenledik. Ama program sadece bize değil. Tüm diğer takımları da davet ettik. Gayet de güzel kardeşlik ortamının olduğu herkesin katılım sağladığı bol katılımlı bir iftar programı oldu. Katılan herkese teşekkür ediyoruz. Herkesin Ramazan ayını kutluyoruz. Şimdiden herkesin Ramazan Bayramı da kutlu olsun. Teşekkür ediyorum“ dedi. Fenerbahçe forması ile dostluk örneğine ortak olan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “İşte güzellik bu. Herkes formasını giyip buraya iftara katıldı. Bizler de buradayız. Ebedi dostluk, ezeli rekabet her zaman bu ülkede kazanan olacaktır” şeklinde konuştu.