ASAYİŞ - 29 Mart 2021 Pazartesi 10:56

Keresteciler sitesinde yangın ucuz atlatıldı

A
A
A
Keresteciler sitesinde yangın ucuz atlatıldı

Bucak Sanayi Mahallesi’nde bir hızar atölyesinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek yanında bulunan diğer hızar atölyesine sıçradı.

Bucak Sanayi Mahallesi’nde bir hızar atölyesinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek yanında bulunan diğer hızar atölyesine sıçradı. Yangın diğer iş yerlerine ulaşmadan söndürüldü.


Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Sanayi Mahallesi’nde 2 hızar atölyesinde yangın çıktı. Edinilen bilgilere göre, keresteciler sitesi içerisinden dumanlar yükselince dumanı gören vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. Olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ali Yöntem’e ait olduğu belirlenen hızar atölyesinin yazıhane kısmında başladığı belirlenen yangın kısa sürede büyüyerek yan tarafında bulunan Süleyman Akarsu’ya ait hızar atölyesine sıçradı. Çatı kısmına sıçrayan yangına müdahale eden Bucak Belediyesi İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına alırken, yangın yanında bulunan iş yerlerine ulaşmadan söndürüldü. Can kaybının olmadığı öğrenilen yangın faciası ucuz atlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da yetişen turp, pırasa ve ıspanaklar deprem bölgesi Malatya’dan talep görüyor Çukurova’nın bereketli topraklarında üretilen turp, ıspanak ve pırasa deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Bölgede yetişen ürünlerin hasadı sürerken, kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürüyor. Kozan’da üretilen ve ramazan ayında zorlu mesailerini sürdüren tarım emekçileri bölgede ürettikleri ıspanak turp ve pırasaları hasat ederek tazyikli sularda yıkayarak kasalarla deprem bölgesi Malatya için hasat ediyor. Kadınlar bölgede üretilen pırasa, turp ve ıspanakları topraktan sofralara ulaştırmak için mesai yaparken erkekler kasalarla kamyonlar ile nakliyelere hazırlıyor. Gün boyu suyun içinde süren zorlu mesai Ramazan’da devam ederken, ürünler deprem bölgesi Malatya’ya sevk ediliyor. Kadın üreticilerden Necla Peksoy, zorlu mesai sürdürdüklerini kaydederek, “Sabah saat 7’de mesaiye başlıyoruz. Gün boyu mesaimiz sürüyor. Kozan’da ürettiğimiz ıspanak, pırasa ve turpları tüketiciler için hazırlıyoruz” dedi. Mevsimin sıcak geçtiğini, hasadın zorlaştığını söyleyen Murat Doğanay ise, “Ramazan’da zor oluyor ama ürünler bereketli bölgeden talep görüyor. 16 saat boyunca biz yolda oluyoruz. Haftada 3 sefer olmak üzere bölgeleye geliyoruz. 8 ila 10 ton arasında hasat bölgeye ulaşıyor. Bu toprakların bereketli olması maddi açıdan avantajlı olması deprem bölgesinden rağbet görüyor” diye konuştu. Tarlada kilosu 10’TL’den alıcı bulan ıspanaklar deprem bölgesi Malatya için özenle hazırlanıyor.