GENEL - 16 Kasım 2019 Cumartesi 12:13

Şehidin "Kitap" vasiyeti yerine getirildi

A
A
A
Şehidin "Kitap" vasiyeti yerine getirildi

Zeytin Dalı Harekatı’nda Afrin’de şehit olan Bucaklı Muhittin Talha Çalışkan’ın kendi el yazısıyla kaleme aldığı "Beyza’ya verdiğim yazıların, defterlerin kitap haline getirilip kitabın isminin vasiyetname olmasını ve anonim olarak yazılmasını istiyorum" vasiyeti yerine getirildi.

Zeytin Dalı Harekatı’nda Afrin’de şehit olan Bucaklı Muhittin Talha Çalışkan’ın kendi el yazısıyla kaleme aldığı "Beyza’ya verdiğim yazıların, defterlerin kitap haline getirilip kitabın isminin vasiyetname olmasını ve anonim olarak yazılmasını istiyorum" vasiyeti yerine getirildi.


Zeytin Dalı Harekatı’nda Afrin’de şehit olan Bucaklı Muhittin Talha Çalışkan’ın vasiyetini yerine getirmek için Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan edebiyat öğretmenleri Hasan Basri Tekin, Mehmet Akif Eseroğlu, Türkçe öğretmeni Tuğrul Batur, Burdur Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görev yapan Psikolog Hale Nur Seval ve bilgisayar öğretim teknolojileri öğretmeni Murat Kıraç, Türk Silahlı Kuvvetlerinin destekleri ve Fransa’da yaşayan Ali Dur’un maddi katkıları ile “Şehidimizden Yadigar Muhittin Talha Çalışkan” isimli kitap derlendi.


Kitabın baskısından sonra Şehit Muhittin Talha Çalışkan’ın dayısı Hasan Uyar tarafından Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal’a hediye edildi. Bucak Belediye Başkanı Ünal şehidin dayısı Hasan Uyar’dan aldığı “Şehidimizden Yadigar Muhittin Talha Çalışkan” isimli kitabını “Şehidimizin ismini yaşatmak için ilçemizde bir okulumuza ve bir caddeye ismini verdik. Şehidimizin ismini ölümsüzleştiren ve vasiyetindeki yazıların kitaba dönüştürülmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Eğer biz bugün yatağımızda rahat yatabiliyorsak, bunu Muhittin Talha gibi şehitlerimize borçluyuz” dedi.


Şehit Muhittin Talha Çalışkan’ın şehit olmadan kendi elleriyle kaleme aldığı ‘Vasiyetname’ başlıklı yazısında, "Bu zamana kadar hiç böyle bir şey düşünmedim ama bunu yazma gereği duydum. Eğer şehit olursam TSK’den gelen tüm paramla bir tane yetimhane yapılmasını ve ismimin konulmasını istiyorum. Beyza’ya verdiğim yazıların, defterlerin kitap haline getirilip kitabın isminin ’Vasiyetname’ olmasını ve anonim olarak yazılmasını istiyorum. Kardeşlerimin okul masraflarını ve tüm masraflarını TSK’nın karşılamasını arz/rica ediyorum. Vatana bir canım daha olsa onu da veririm. Arz ederim" demişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir KYK Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir’i ziyaret etti Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kurumları ziyaret ederek önemli temaslar gerçekleştirdi. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir’deki yurtların hizmetlerinden memnun olduklarını belirtti. Öğrencilerin görüşleri ve talepleri değerlendirilerek geleceğe yönelik planlamalarla, gençlerimizin yarınlara hazırlanması için bakanlığın tüm imkanlarıyla yanlarında olduklarını ifade etti. İl Müdürü Adem Özalp, Balıkesir genelinde yapılan çalışmalar hakkında Ali Özdemir’e bilgi verdi. Projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Özdemir, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde (BANÜ) okuyan öğrenciler için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilimize kazandırılan projelerden biri olan ve yapımı devam eden Bandırma Modüler Çelik Yurdu’ndaki süren çalışmaları yerinde inceledi ve görevli personelden süreç hakkında bilgi aldı. Kredi ve Yurtlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Balıkesir Gençlik Merkezi BAÜN Genç Ofis’te Yurt-Time öğrencileri ve öğrenci temsilcileri ile bir araya geldi. Buluşmada gençlerin sosyal ve maddi anlamda desteklenmesi, spora teşvik edilmesi, çalışma hayatına hazırlanmaları, genç istihdamına katkı sunulması ve yurtlara aidiyet duygusunun güçlendirilmesi gibi amaçlar taşıyan Yurt Time Projesine gençlerin talebinin her geçen yıl artarak devam ettiği ve gençlerin taleplerine göre çalışmaların sürdürüleceğini belirtti. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir’deki Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi’nde bir dizi toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantılarda Yurt Hizmetleri, Eğitim Araştırma Koordinasyon Birimi, Yurt Müdürleri, Yurt Eğitim Sorumluları, Manevi Rehberler, Psikologlar ve Gençlik Merkezi Koordinatörleri ile bir araya geldi. Yapılan toplantıda gençlerin Bakanlığımızın hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmesi için planlamalar yapıldı. İl Müdürü Adem Özalp, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Ali Özdemir’in Balıkesir’e yaptığı ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gençlerin çağın gereklerine uygun, nezih ve temiz mekanlarda vakit geçirebilmeleri için gereken tüm çalışmaların yapıldığını belirterek gençlere en iyi şekilde hizmet verilmeye devam edileceğini ifade etti. Ayrıca, Özdemir’e ziyaretleri ve destekleri dolayısıyla teşekkür etti.