GENEL - 03 Ocak 2019 Perşembe 09:51

Üniversite öğrencilerine yangın tatbikatı

A
A
A
Üniversite öğrencilerine yangın tatbikatı

Burdur’un Bucak ilçesinde meslek yüksek okulu öğrencilere yangın ve kurtarma tatbikatı eğitimi verildi.

Burdur’un Bucak ilçesinde meslek yüksek okulu öğrencilere yangın ve kurtarma tatbikatı eğitimi verildi.


Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Altınyayla Mehmet Tuğrul Meslek Yüksekokulu Yardımlaşma ve Kurtarma Topluluğu tarafından Altınyayla Kaymakamlığı, Altınyayla Belediyesi, Altınyayla İlçe Emniyet Amirliği, Altınyayla İlçe Jandarma Komutanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Burdur İl Sağlık Müdürlüğü 112 ekiplerinin katılımıyla Altınyayla Mehmet Tuğrul Meslek Yüksekokulu ve Bucak Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi öğrencilerine yangın ve kurtarma tatbikat eğitimi verildi.


Eğitimde konutta çıkan yangın ve ev sahiplerinin itfaiye ekiplerine tepkileri canlandırılırken, öğrencilerin tatbikattaki başarısı beğeni topladı.


Yangında kurtarma, yangın söndürme, dik açılı arazide kurtarma ve kentsel arama kurtarma tatbikatlarının gerçekleştirildiği eğitime, Altınyayla Kaymakamı Sedat Özdemir ve Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet Serttaş’da katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Esenler semaları Türk bayraklı uçurtmalarla renklendi Esenler Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ‘Uçurtma Şenliği’ düzenledi. Minikler neşe içinde Türk bayraklı uçurtmalarını gökyüzüyle buluşturarak bayramın tadını çıkardı. Esenler Belediyesi, Türk ve dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, ‘Uçurtma Şenliği’ne ev sahipliği yaptı. 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde düzenlenen şenlikte Türk bayraklı uçurtmalar, Esenler semalarında boy gösterdi. Şenlikte uçurtmalarını gökyüzüyle buluşturmak için hummalı bir çalışma içerisine giren yüzlerce çocuk, bayramın tadını doyasıya çıkardı. Şenlikte ayrıca miniklere pamuk şeker ve patlamış mısır da ikram edildi. “Hayallerimizi gökyüzüne gönderdik” Şenlikte çok eğlendiğini ifade eden 13 yaşındaki Büşra Deniz, “Okulların tatil olması beni çok mutlu etti. Annemle birlikte şenliğe geldim. Uçurtmalarımızı uçurduk. Hayallerimizi gökyüzüne gönderdik. Uçurtmamı buradan izlemek çok keyifli” diye konuştu. “Uçurtmaların bayraklı olması çok anlamlı olmuş” Vesile Kaya ise etkinliğe torunuyla geldiğini kaydederek, “Çok güzel bir etkinlik olmuş. Belediyemizin bu tür organizasyonlarını severek takip ediyoruz. Uçurtmaların bayraklı olması da çok anlamlı olmuş. Çocuklarımız çok eğlendi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.