SPOR - 13 Temmuz 2018 Cuma 11:52

Aktaş: “Spor gençler için fırsat”

A
A
A
Aktaş: “Spor gençler için fırsat”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Arabayatağı’nda mahalle sakinleri, spor kulübü yönetici ve oyuncularıyla bir araya geldi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Arabayatağı’nda mahalle sakinleri, spor kulübü yönetici ve oyuncularıyla bir araya geldi.


Göreve geldir gelmez yaptığı yönlendirmelerle Bursa’da insana dokunan yatırımların hız kazanmasına vesile olan Başkan Aktaş, Arabayatağı Mahallesi’ni ziyaret ederek, vatandaşların tek tek taleplerini aldı, düşüncelerini dinledi. Başkan Aktaş’ın ziyareti nedeniyle, Arabayatağı Spor Kulübü tesisleri önünde yemekli toplantı düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilen toplantıda, davetlilere döner-pilav ve ayran ikram edildi. AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Oktay Yılmaz, Arabayatağı Spor Kulübü Başkanı Süleyman Durak, yöneticiler ve oyuncular da Başkan Aktaş’a ziyaretinde eşlik etti.


Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı konuşmada, gençlerin herhangi bir spor dalıyla uğramasının önemine değindi. Spor kulüplerinin doğru manada kullanıldığı takdirde çocukların eğitilmesi, bir arada tutulması, sağlıklı bünyeye sahip olmaları anlamında hayati önem taşıdığını belirten Başkan Aktaş, “Müsabakalarda şampiyon, ikinci, üçüncü olunur. Allah göstermesin, küme de düşülür. Mesele bu değil. Mesele, çocuklarımızı spor kulüpleri gibi doğru adreslere kanalize edebilmektir” dedi.


Çocuklara genel kültür ve ahlakla ilgili genel bilgilendirmeler yapabilmenin, onların iyi birer insan olabilmelerine ön vermenin işin can alıcı noktası olduğunu kaydeden Başkan Aktaş, “Burada Türk bayrağı var. Bayrağımızın rengi kırmızı ve şehitlerimizi temsil ediyor. Dolayısıyla devletimize, vatanımıza ve milletimize olan bağlılığımızın, birlik ve beraberliğimizin artması için spor kulüpleri ve benzer dernekler bir araçtır. Ama iyi manada kullanılırsa araçtır. Allah göstermesin, kötü manada kullanılırsa, tahmin edilemeyen sonuçlar verir” diye konuştu.


Başkan Aktaş, gerçekleştirdiği ziyarette tam kadro hazır bulunan Arabayatağı Spor Kulübü yönetici ile oyuncularını, aldıkları başarılı sonuçlar ve oluşturdukları toplumsal fayda nedeniyle tebrik etti. Sporun meydana getirdiği tüm güzel davranışları Arabayatağı Spor Kulübü’nde yakından müşahede ettiğini vurgulayan Başkan Aktaş, “Allah, birlik ve beraberliğinizi artırsın inşallah. Şimdiki kulüp başkanımıza ve bundan buraya önce hizmet etmiş, emeği geçen tüm kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. Maddi ve manevi fedakarlıklar olmasa, bu gençler bir arada tutulamaz. Birilerinin bu işlere kafa yorması, birilerinin de maddi destekte bulunması lazım. Burada bu gerçeğin en güzel örneği yaşanıyor. Tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.