SAĞLIK - 02 Aralık 2019 Pazartesi 21:36

Bursa İl Sağlık Müdürlüğüne Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı atandı

A
A
A
Bursa İl Sağlık Müdürlüğüne Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı atandı

Bursa İl Sağlık Müdürlüğüne Uzm.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğüne Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı atandı.


10 yıldır Bursa İl Sağlık Müdürü görevinde bulunan Dr. Özcan Akan yerine Yalova İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı atandı. Dr. Özcan Akan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "10 yıllık Bursa İl Sağlık Müdürlüğü görevinden sonra Bakanlığımızın tevcihleri ile yeni görevimiz Sağlık Bakanlığı. Bismillah” yazarak duyurdu.



Halim Ömer Kaşıkcı kimdir?


1969 yılında Kayseri Tomarza’da dünyaya geldi.1993 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirerek, 2001 yılında Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Aile Hekimliği Uzmanlığını aldı. 1993-1995 yılları arasında Ankara Yahyalar Sağlık Ocağı’nda Sorumlu Hekim, 1995-1996 yıllarında Gölcük Tersane Komutanlığı’nda Revir Tabibi, 1996-1998 yılları arasında Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nde 112 ve Tedavi Kurumları Şube Müdürü olarak görev yaptı. 1998-2001 yılları arasında Aile Hekimliği İhtisasını tamamladı. 2001-2007 yılları arasında İstanbul Polis Hastanesi ve Üsküdar Devlet Hastanesi’nde Uzman Hekim ve Başhekim Yardımcısı, 2007-2009 yılları arasında Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı, 2009 yılında Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi’nde Başhekim olarak görev yaptı. 2009-2011 yılları arasında İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcılığı(Kamu Yataklı Tedavi,Kan Hizmetleri, Organ Nakli, İl Kanser Koordinasyon, Evde Sağlık Hizmetlerinden Sorumlu Müdür Yardımcısı, Tıbbi Cihaz Planlama Komisyonu Başkanı ve İl Kalite ve Performans Koordinatörü olarak, 2011-2015 yılları arasında ise Maltepe Devlet Hastanesi Kurucu Başhekimlik, Sultanbeyli Devlet Hastanesi Yöneticiliği görevlerini yürüttü. 2017-2018 yılları arasında İstanbul Çekmece KHB Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanlığı, 2018 yılında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü KHB-5 İdari-Tıbbi Başkan Yardımcılığı görevlerini yaptı. 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi-HAYSEP 1 Hastane Yöneticiliği Sertifika Programına (120 saat), 2002 yılında Acil Tıp Derneği Hastane Afet Planı Eğitimi Programına, 2004 yılında Sağlık Bakanlığı NRP Kursuna, 2008 yılında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü/İstanbul Hukuk Fakültesi- Tıp Hukuku Sertifika Programı ve TOBB Üniversitesi-Sağlık Bakanlığı Satınalma Eğitim Programına, 2010-2011 yıllarında Sağlık Bakanlığı Akupunktur ve Diyaliz Hekimliği Sertifika Programlarına, 2011 yılında Kan Bankacılığı Denetçi Sertifika Programına katılım sağlamış olup, 2013-2017 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Sağlık Yöneticiliği Yüksek Lisans Eğitimini tamamlamıştır. 2017 yılında TÜSEB Akreditasyon Denetçisi eğitimi almıştır. Ayrıca Aile Hekimliği Uyum Eğitimleri Eğiticiliği yapmış ve Bahçeşehir Üniversitesi Hastane Yöneticiliği Sertifika Programında 2 yıl Satınalma Dersleri, Sabahattin Zaim Üniversitesinde de yüksek lisans öğrencilerine ders vermiştir. 2006 yılı itibariyle Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan “Sağlık Bakanlığı Kalite ve Performans Daire Başkanlığı”nın ülke çapında yaptığı Kalite Değerlendirmelerinde Ekip Lideri ve İstanbul İl Kalite Koordinatörü olarak görev yapmış olup, halen Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) bünyesindeki Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü (TÜSKA) bünyesinde Akreditasyon Denetçiliği görevini yürütmektedir. 28 Kasım 2018 tarihinde Yalova İl Sağlık Müdürü olarak atanan Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı evli ve 2 çocuk babasıdır.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Yeniden Refah Acıpayam teşkilatında toplu istifa Yeniden Refah Partisi Acıpayam Belediye Meclis Üyesi Adayı Hilmi Ordu ve parti üyesi arkadaşları istifa ederek AK Parti’ye geçti. 31 Mart yerel seçimlerine sayılı gün kala Yeniden Refah Partisi Acıpayam İlçe Teşkilatında istifa şoku yaşandı. Yeniden Refah Partisi Acıpayam Belediye Meclis Üyesi Adayı Hilmi Ordu ve parti üyesi arkadaşları istifa ettiğini duyurdu. Hilmi Ordu ve arkadaşları, AK Parti’ye geçtiklerini açıkladı. İstifası hakkında bir açıklama yapan Hilmi Ordu, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduklarını belirterek, “Kısa bir süre önce bazı nedenlerden dolayı Yeniden Refah Partisi’ne geçtik. Bir süre sonra yerel seçim startı verildi. Ben de Yeniden Refah Partisi Acıpayam Belediye Meclis Üyesi adayı gösterildim. Maalesef süreç ilerledikçe Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sürdürülen hizmet destanlarındaki kazanımlarımızın korunamayacağını ve Türkiye’mizin milli menfaatler temelinde büyük fedakarlıklar ile AK Parti ve MHP tarafından kurulan Cumhur İttifakı’na birlik ve beraberlik adına en büyük zararı ne yazık ki Yeniden Refah Partisi’nin verdiğini, bu gerçeklerle amacın CHP’nin yolunu açmak, ekmeğine yağ sürmek olduğunu gördük. Bunu vicdanımız kabul etmedi. Bu duygu ve düşüncelerle hem Yeniden Refah Partisi Meclis Üyesi adaylığımdan hem de Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ediyoruz. Tüm arkadaşlarıma aynı duyarlılıkla sandığa gidip yine yeniden Cumhur İttifakı adaylarına oy vermeye davet ediyorum” dedi.
Muğla CHP Muğla Büyükşehir adayı Aras: "Yoksulun üzerinden siyaset yaptırmayacağım" CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Yatağan Belediye binası önünde düzenlenen mitingde Yatağanlılarla buluştu. Coşkulu kalabalığa hitap eden Aras, dar gelirli vatandaşı destekleyecek projeler üreteceklerini söyledi. “Sosyal belediyeciliğe en çok ihtiyaç duyulan zaman” Yatağan Belediyesi önünde konuşan Aras, Yatağan’da kreş, sosyal tesis, kent lokantası olmadığını söyledi. İlk 100 günde kreş temeli atacağının sözünü veren Aras, “Altyapı, yol, su bunlar zaten belediyenin asli görevi. Ama asıl içerisinde olduğumuz bu ekonomik krizde düşen alım gücünde sosyal belediyeciliğe en çok ihtiyaç duyulan zaman. Bunu da en iyi Cumhuriyet Halk Partisi yapar. Yatağan’ın bir kreşi var mı? Sosyal tesisi, kent lokantası var mı? Size söz göreve geldiğimiz ilk 100 gün içerisinde hemen bir kreşin temelini inşallah hep birlikte Mesut başkanımla beraber atacağız. Yoğun nüfuslu mahallelerden başlayarak bunların sayısını arttıracağız. Kreş neden önemli, çünkü şu anda özel bir kreş en az bir asgari ücret. Ama biz sosyal belediye olarak bunun 3’te birinden az rakamlarla hizmeti veriyoruz. Çocuklarımızı okullarına güvenli bir şekilde gidiyor. Aile bütçesine katkı sağlanıyor. Kadın özgürleşiyor sosyal hayata, iş hayatına katılıyor” dedi. “Yoksulun üzerinden siyaset yapamayacaklar” İktidarın Cumhuriyet değerlerini unutturmaya çalıştığını belirten Aras, “Emekliye dilenci muamelesi yapıyorlar, sadaka veriyorlar. Sen emekliye sadaka vermezsin. Ben Muğla Kart projesini hayat geçireceğim. Bu kartlarla dar gelirli Muğlalı marketten alışveriş de yapabilecek otobüse de binebilecek. Yardım kolilerine kimseyi muhtaç bıraktırmayacağım. Yoksulun üzerinden siyaset yapamayacaklar burada. Öğrencelerimize burs, etüt merkezi ve yurt sağlayacağız. Yalnız başına yaşayan yaş almış ama dar gelirli olan hemşerilerim için huzurevleri yapmak zorundayız. Ülkemizde aydınlık yolundan asla geri duramaz. 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin yavaş yavaş maalesef temel kurucu değerlerinden uzaklaştığını görüyoruz. Artık Atatürk’ü unutturmaya çalışıyorlar. Cumhuriyeti unutturmaya çalışıyorlar. Bayramları kutlamıyorlar biliyorsunuz. Bayramda ya raporlu ya izinli. Bir memleketin, milletin tarihi, milli bayramları çok önemlidir. Bunlara sahip çıkmazsan gelecekte neler olur Allah bilir. Kusura bakmayın. Bu millet size geçit vermez. Bizler vatan, millet, bayrak sevdalısı insanlarız ve vatanımızın bir karış toprağını hiç kimselere yedirtmedik, yedirtmeyiz” diye konuştu.