GENEL - 26 Ekim 2020 Pazartesi 10:11

Bursa’nın en genç mahalle muhtarı

A
A
A
Bursa’nın en genç mahalle muhtarı

Bursa’da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Yiğitler Mahallesi Muhtarı seçilen 1990 doğumlu Ferhat Sarman, Yıldırım’ın 69 ve Bursa’nın 1060 mahallesi arasında en genç mahalle muhtarı olarak görev yapıyor.

Bursa’da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Yiğitler Mahallesi Muhtarı seçilen 1990 doğumlu Ferhat Sarman, Yıldırım’ın 69 ve Bursa’nın 1060 mahallesi arasında en genç mahalle muhtarı olarak görev yapıyor. Görenlerin inanmadığı muhtar, kimlik göstermek zorunda kalıyor.


Bursa’nın 1060 mahallesindeki muhtarların en genci olma unvanını taşıyan 1990 doğumlu 30 yaşındaki Ferhak Sarman, bu yaşta 15 bin nüfuslu bir mahalleye hizmet etmekten dolayı gurur duyduğunu söyledi. Merkez Yıldırım ilçesine bağlı Yiğitler Mahallesi’nin Muhtarı Ferhat Sarman, “Bursa’nın en genç muhtarı olmanın gururunu yaşıyorum. Yiğitler Mahallesinde doğup büyüdüm. Doğup büyüdüğüm mahallede, muhtar olmadan önce de gönüllerin muhtarıydım. Eşimin dostumun arkadaşlarımın abilerimin danıştığı, ‘Ferhat bilir’ dediği kişiydim. İnsanların gözünde muhtar olma profili genellikle emekli olan insanlardır. Böyle bir anlayışı yıkıp kendimce bir atılım yaptım. Hem kendi adıma hem de bana inanan insanlar adına çok gururluyum. Güzel ve başarılı bir şekilde ilerliyorum. Sokağa çıktığımda insanların olumlu tepkisini görmek beni mutlu ediyor. Mahallem için mücadele edeceğim” dedi.


İnanmayana kimlik gösteriyor


Genelde insanlar muhtarlığa geldiğinde muhtarı sorduğunu ifade eden Sarman, “Buna inandırmak için bazen kimliğimi bile gösterdiğim oluyor. Beni ilk defa görenlerle bunu yaşıyorum. Neden bu yaşta ağır bir yükün altına girdiğimi soruyorlar. 15 bin nüfuslu bir mahalleye hizmet etmek çok güzel. En azından ilerleyen yaşlarımda çocuklarıma torunlarıma bu hikayemi anlatacağım” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Eğitim için diplomatik zirve İzmir’de, uluslararası öğrencilerin kentte yönlendirilmesi için konsoloslar ve Yaşar Üniversitesi arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı. Yaşar Üniversitesi, Dünya Konsoloslar Federasyonu (FICAC) ve Konsolosluk Erkanı Üyeleri Derneği ile eğitim için iş birliği protokolü imzaladı. Selçuk Yaşar Kampüsünde düzenlenen toplantıya; FICAC Temsilcisi ve İstanbul Jamaika Fahri Konsolosu Aykut Eken, Konsolosluk Erkanı Üyeleri Derneği Başkanı ve İzmir Güney Afrika Fahri Konsolosu Tamer Taşkın, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve İzmir Portekiz Fahri Konsolosu Ahmet Yiğitbaşı, Rektör Prof. Dr. Levent Kandiller ve dernek üyeleri katıldı. Toplantıda; Güney Afrika, Portekiz, Litvanya, İzlanda, Malta, Jamaika, Fildişi Sahili Cumhuriyeti, Fas, ABD, Danimarka, Hollanda, Kolombiya, Pakistan, Gürcistan, Gabon, Slovenya ülkelerinin fahri konsolosları yer aldı. İmzalanan protokolle; dernek üyeleri ve yakınlarının Yaşar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde yer alan eğitim programlarından indirimli şekilde eğitim almaları, üyelerin temsil ettikleri ülkelerdeki öğrencilerin İzmir’e yönlendirilmesi, üyelerin ilgili ülkelerdeki prestijli üniversitelerle Yaşar Üniversitesi arasındaki Global Exchange ve Erasmus + programları için anlaşmaların yapılması konusunda destek sağlaması, dernek üyelerinin üniversitede düzenlenen etkinliklere konuk olması konularında anlaşma sağlandı. Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, "Eğitim yolculuğumuzu sürdürürken, öğrencilerimizin, öğretim elemanlarımızın ve tüm çalışanlarımızın uluslararası ilişkilerini geliştirmeye büyük önem veriyoruz. Bu anlamda, Konsolosluk Erkanı Üyeleri Derneği ile üniversitemiz arasındaki çeşitli iş birliklerinin uluslararası ilişkilerin gelişimine de katkı sağlayacağına yürekten inanıyoruz" dedi. Rektör Prof. Dr. Levent Kandiller ise "İzmir kültürlerin iç içe yaşadığı, çok güvenli, insanları çok sıcak, yaşam şartlarını nispeten karşılanabilir düzeyde bir liman şehri. İzmir’i dünyaya daha çok tanıtmalıyız. Eğitim ve kültür müşavirlikleri ve büyükelçiliklerimizle çalışıyoruz. İhtiyaç duyulan insan kaynağına da destek verme arzusundayız" şeklinde konuştu.
Antalya Ekolojik yaşama can suyu Antalya’da Muratpaşa Belediyesi çocukların küçük yaşlarda ekolojik yaşamla tanışabilmesi için ‘Doğa Temelli Gelişim Atölyesi’ başlatıyor. Türkiye’nin ödüllü ilk ve tek geri dönüşüm projesi Çevreci Komşu Kart başta olmak üzere, çevre çalıştayları, çevre festivali, deniz dibi ve yamaç temizlikleriyle çevrecilik faaliyetleri konusunda dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Muratpaşa Belediyesi, şimdi de Antalya Orman Okulu ve Terapi Gelişim Enstitüsü işbirliğiyle Doğa Temelli Gelişim Atölyesi açıyor. Atölye eğitimleri ise Uzman Klinik Psikolog Selen Aktürk ve konusunda uzman ekip tarafından verilecek. 5-6 yaş grubuna verilecek atölye çalışması için Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, doğa bilincinin çocuklara erken yaşlarda kazandırılmasının, kaynakların bilinçsizce tüketildiği dünyanın geleceğini koruma anlamında ilk aşama olduğunu söyledi. Bilinçli nesiller yetiştirmenin önemini vurgulayan Başkan Uysal, daha önce belediyeye ait kreş bahçelerine kurdukları seralarda çocukların toprakla buluşmasını sağlayarak sebze yetiştiriciliği konusunda uygulamalı eğitim verdiklerini belirtti, çocukların ekolojik yaşamı yakından gözlemleme fırsatı bulduklarını aktardı. Miniklere atölye çalışmasıyla aşılanacak ekolojik yaşam bilinci için başlatılacak Doğa Temelli Gelişim Atölyesi’ne kayıtlar Turunç Masa üzerinden yapılmaya başlandı.