SPOR - 17 Mayıs 2021 Pazartesi 14:23

Bursaspor’da kongre tarihi belirsizliği sürüyor

A
A
A
Bursaspor’da kongre tarihi belirsizliği sürüyor

Bursaspor’da herkesin beklediği kongre ile ilgili dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor.

Bursaspor’da herkesin beklediği kongre ile ilgili dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. 22-30 Mayısta yapılacağı açıklanan olağan genel kurul, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre 1 Hazirana kadar yapılamayacak. Yeşil-beyazlı kulüpte, sözleşmesi biten futbolcular ve teknik heyette de belirsizlik sürüyor.


TFF 1. Lig ekiplerinden Bursaspor’da gözler kongreye çevrildi. Üç adayın yarışacağı kongrenin 22-30 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı açıklanmıştı. Ancak İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge, tüm planları bozdu. İçişleri Bakanlığı’nın kademeli normalleşme kararına göre STK, sendika, meslek kuruluşları, birlikler ve kooperatiflerce yapılacak genel kurul dahil geniş katılımlı faaliyetlere dair kısıtlama 1 Hazirana kadar uzatıldı.


En erken 15 gün sonra yapılacak


Bu gelişme üzerine Bursaspor Kulübü de harekete geçti. Yeşil-beyazlı kulüp Bursa Valiliği ile görüşüp özel izin almaya çalışacak. Aksi halde tekrar bir kongre tarihi belirlemek zorunda kalacak. Yeşil-beyazlı kulüp, gelişmeler bu yönde ilerlemesi halinde belirleyeceği tarihten en erken 15 gün sonrasını işaret edebilecek. Böylece Bursaspor Kulübü, kongrenin ilk oturumunu en erken Haziran ayının ilk haftasında yapabilecek.


Mustafa Er ve futbolcuların durumu belirsiz


Bursaspor Kulübü’ndeki belirsizlik de böylece daha da uzayacak. Teknik Direktör Mustafa Er ve birçok futbolcu, yapılacak olan kongre sonrası gelecek planlarını şekillendireceğini açıklamıştı. Yeni sezon yapılanması ile ilgili de şu anda hiçbir resmi adım atılamıyor. Bursaspor camiası da kongrenin bir an önce yapılması veya yeni tarihin açıklanması için kulübe baskı yapıyor. Mevcut Başkan Erkan Kamat yönetiminde bilgilendirilme bekleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Vize başvuruları Çerkezköy TSO’dan gerçekleştirilebilecek Üyelerine hizmet konusunda yelpazesine her geçen gün bir yenisini ekleyen ve Oda bünyesine yeniliklerini dahil eden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, gerçekleştirdiği girişimler sonucunda Vize Hizmet Merkezi’nin Oda’da faaliyete geçmesini sağladı. Oda üyeleri, Yunanistan Cosmos Şengen Vize başvuruları Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndan gerçekleştirebilecek. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, genişleyen hizmet yelpazesine bir yenisini daha ekledi. K Türü Yetki Belgesi ve Dijital Takograf gibi üyelerine kolaylık kazandıracak birçok hizmeti; Tedarikçi Günleri ve İhracat Danışmanlığı gibi projeleri de üyelerinin ticari ilişkilerini güçlendirmeleri adına hayata geçiren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 1 Nisan’dan itibaren Yunanistan Kosmos Şengen Vize başvurularına da almaya başlayacak. “Hizmetlerimiz devam edecek” Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Yunanistan Konsolosu Aris Radiopoulos’a gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerden bölgemizin durumunu, potansiyelini ve iş insanlarımız için vize işlemlerinin hızlıca çözüme kavuşmasının üyelerimize sağlayacağı artı değerden bahsettik. İş insanlarımızın, sanayicilerimizin ticaretin artması için komşu ülkeler ve Avrupa’ya açılması gerekiyor. Bunu daha kolay hale getirmek adına bir girişimde bulunduk ve sonuca ulaştık. Bölgede yaklaşık olarak 550 bin civarında nüfus olduğunu, bölgemizin birçok ilden daha büyük olduğunu, bunun yanında yaklaşık bin 200 tane sanayicinin, 7 bin 500’e yakın üyemizin olduğunu dile getirdik. Taleplerimiz ve girişimlerimiz sonuç verdi. 1 Nisan’dan itibaren Odamız, vize hizmetlerini vermeye başlayacak. Pazartesi, Salı ve Çarşamba olmak üzere haftanın üç günü bu hizmet gerçekleştirilecek. İlerleyen süreçlerde gün ve işlem kısıtının artmasını da sağlayacağımızı umuyorum. Üyelerimiz için kazandırdığımız hizmet merkezimizin hayırlı uğurlu olmasını bol kazançlar sağlamasını diliyorum. Üyelerimiz ve bölgemiz için gelişmeye, geliştirmeye, yeni hizmetleri kendileri ile buluşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.