EĞİTİM - 25 Ağustos 2025 Pazartesi 09:22

BUÜ halk oyunları topluluğundan ’En İyi Performans Yapan Grup’ başarısı

A
A
A
BUÜ halk oyunları topluluğundan ’En İyi Performans Yapan Grup’ başarısı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Halk Oyunları Topluluğu, İspanya ve Fransa’da düzenlenen uluslararası festivallerde ülkemizi başarıyla temsil etti. Topluluk, İspanya’daki Pireneler Halk Festivali’nde halk tarafından "En İyi Performans Yapan Grup" seçilirken, Fransa’daki festivale de katılarak gösteriler sundu.


29 Temmuz - 3 Ağustos tarihleri arasında İspanya’nın Jaca kentinde 53’üncüsü düzenlenen Pireneler Halk Festivali’ne, Türkiye’den ilk kez bir halk dansı grubu davet edildi. BUÜ Öğr. Gör. Nazım Gürak’ın başkanlığında, 28 dansçı ve 4 müzisyenden oluşan BUÜ Halk Oyunları Topluluğu; Artvin, Halay, Zeybek, Kafkas, Balkan ve Horon gibi farklı yörelerden sunduğu danslarla büyük ilgi gördü.


Küba, Meksika, Kolombiya, Gürcistan, Hindistan dahil olmak üzere 12 ülkeden 500’den fazla sanatçının katıldığı festivalde, topluluk halk tarafından yapılan oylamada "En İyi Performans Yapan Grup" unvanını kazandı. Yaklaşık 12 bin kişinin izlediği gala programı, festival kapsamında televizyon ve radyo programlarında da yayınlandı.


BUÜ, kültürümüzü Fransa’da tanıttı


İspanya’daki festivalin ardından Fransa’ya geçen BUÜ Halk Oyunları Topluluğu, 4 - 9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Saint Girons RİTE Festivali’ne katıldı. Bu festivalde de Küba, İspanya, Kolombiya, Karadağ, Gürcistan, Bask Bölgesi İspanya ve Fransa’dan gelen gruplarla birlikte sahne aldı.


Türkiye’nin farklı bölgelerinden örnekler sergileyen topluluk, Saint-Girons, Ariege, Eycheil ve Serres sur Arget gibi çeşitli kasabalarda da gösteriler düzenledi. BUÜ Halk Oyunları Topluluğu, iki festivalde de sergilediği performanslarla Türkiye’nin adını uluslararası alanda başarıyla temsil etti.



BUÜ halk oyunları topluluğundan ’En İyi Performans Yapan Grup’ başarısı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Özgür Özel: "Bayramda burada odada durmak yerine sahada oluruz. Esas olarak meydandayız, sokaktayız" Mahkemece tedbiren CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, TBMM’ye geldi. Özel, "CHP bayramda burada odada durmak yerine sahada oluruz. Esas olarak meydandayız, sokaktayız" dedi. Mahkemece tedbiren CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, TBMM yanında bulunan Meclis Parkı’nda CHP’lilere seslendikten sonra TBMM’ye geldi. Çankaya Kapısı’ndan Meclise giriş yapan Özel, "Yarın burada bir türbülans olmaması için dün seçim yaparak, grup başkanı seçildim. CHP’nin 40 gün içinde kurultay yapması konusunda hem grupta hem toplumda talep var. Delegeler aynı delegeler. Beni tam oyla yetkilendirdiler. Burada toplumsal tansiyon var. Darbelere itiraz ediyor. 15 Temmuz’da demokrasi tarafında yer almıştım. 19 Mart’ta Ekrem İmamoğlu hedef alındığında milletin yanında duruyorum" ifadelerini kullandı. "Kurultay yapılmazsa ne yapacaksınız?" sorusuna Özel, "Siyasi Partiler Kanunu, tüzüğün bize verdiği yetkiler var. İmza toplayacağız, Parti Meclisi olağanüstü, karar kuvvetinde yapabileceğimiz ne varsa yapacağız" şeklinde konuştu. "Bayramda ne yapacaksınız?" sorusu üzerine ise Özel, "Bayramda burada odada durmak yerine sahada oluruz. Esas olarak meydandayız, sokaktayız" dedi. Özel, daha sonra CHP Grubu’ndaki genel başkanlık makamına geçti. Burada ’CHP Genel Başkanı Özgür Özel’ isminin yer aldığı görüldü. Özgür Özel, parti il başkanları ve milletvekilleri ile toplantı yapacak.