GENEL - 28 Ekim 2020 Çarşamba 13:07

CEV başarısını uluslararası arenaya taşıdı

A
A
A
CEV başarısını uluslararası arenaya taşıdı

Coşkunöz Eğitim Vakfı, ‘Avrupa Eğitim Vakfı Mükemmellik Ağı’na kabul edildi.

Coşkunöz Eğitim Vakfı, ‘Avrupa Eğitim Vakfı Mükemmellik Ağı’na kabul edildi.


Mesleki ve teknik eğitim uygulamalarının öncüsü olma vizyonuyla 32 yıldır çalışmalarına aralıksız devam eden Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), Avrupa Eğitim Vakfı (ETF) Mükemmellik Ağı’na (ENE) katılarak başarılarını uluslararası arenaya taşıdı. Şimdiye kadar 50’den fazla mesleki mükemmellik merkezini kabul eden ağ, üyelerinin iş ortaklıklarını geliştirmesi, bilgi alışverişinde bulunmaları ve inovasyonu artırmak için yeni araçlar geliştirmesi konusunda destekliyor.


Coşkunöz Holding’in, mesleki ve teknik eğitim kurumu olma misyonuyla 1988 yılında kurduğu ve binlerce kişinin hayatını değiştiren Coşkunöz Eğitim Vakfı, uluslararası arenada katıldığı ağlarla başarılarını taçlandırıyor. Yaptığı çalışmalarla Avrupa Eğitim Vakfı Mükemmellik Ağı’na kabul edilen Coşkunöz Eğitim Vakfı, bu sayede mesleki eğitim alanında uluslararası arenada iş birlikleri için bilinirlik sağlayarak, farklı kurumlarla proje geliştirebilecek ve en iyi uygulama paylaşımları ile ülkemiz eğitim camiasına katkılarda bulunacak.


Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Coşkunöz Eğitim Vakfı Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu, “Bu zamana kadar hayata geçirdiğimiz tüm projelerimizle ülkemiz ve ülkemizin geleceği için çalıştık. Her zaman gençlerimizi ve ülkemizi bir adım daha ileri nasıl taşıyabiliriz diye düşündük. Bugün, networke kabulümüz, 32 yıl boyunca hayata geçirdiğimiz projelerde gösterdiğimiz emekler sayesinde oldu. Vakfımız ve ülkemiz adına son derece mutlu ve gururluyuz. CEV ile mesleki eğitim anlamında ülkemizi birçok dünya ülkesine karşı temsil edeceğiz” dedi.


Susuzlu, sözlerine şöyle devam etti:


“Bu başarı ile harcadığımız emek ve yaptığımız işle gerçekten doğru bir konuya odaklandığımızı anladık. Türkiye’den networke katılmanın verdiği gururla birlikte kendimize ayrı bir misyon da edindik. Ülkemizi ve eğitim sistemimizi dünya ülkelerine tanıtıp, eğitim ve vakıf anlamında ülkemizin yüzü olacağız. Bu alanda uzun yıllar elde ettiğimiz başarılar gibi bu misyonumuzu da en iyi şekilde yerine getireceğiz.”


Mükemmellik Ağı’nın vakıflara birçok avantaj sağlayacağını dile getiren Susuzlu, “Ağa katılmamızla birlikte, yurtdışında ve uluslararası arenadaki mesleki eğitim gelişmelerinden doğrudan ve daha hızlı haberdar olacağız. Avrupa çapında görünürlük ve uluslararası sertifikasyonlar için ön adım olacak. Elde edeceğimiz birçok avantajı ve desteği geçmişte olduğu gibi yine ülkemizin eğitim ihtiyaçları ve gençlerimiz için kullanacağız” dedi.


Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Avrupa Eğitim Vakfı (ETF) Mükemmellik Ağı Koordinatörü Georgios Zisimos, “Bu girişim, yerel, ulusal veya uluslararası düzeyde yeni ve mevcut Mesleki Mükemmeliyet Merkezleri arasında sürekli uygulama alışverişi için platform sağlayacaktır. Ağ mükemmelliğin, mesleki eğitim ve öğretim sistemine yayılmasını destekleyecek ve CoVE’lerin farklı ülkeler arasında ortaklıklar geliştirmesine yardımcı olacak. Bu doğrultuda da ağın ortaklıklar, akran öğrenimi ve araçlar gibi 3 ana çıktısı olacak" dedi.


Avrupa Eğitim Vakfı, AB’nin dış eylemlerine uygun olarak eğitim ve işgücü piyasası sistemlerinde reform yapmaları için destek sağlamaktan sorumlu Avrupa Birliği kurumudur. ETF, beşeri sermaye gelişimini destekleyerek, sosyal ve ekonomik kalkınmaya ve uzun vadeli siyasi istikrara katkıda bulunuyor. ETF, İtalya’nın Torino şehrinde yerleşiktir ve 130 personel istihdam etmektedir.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırşehir Kırşehir’de ilk: Sürat motorları şov yaptı Kırşehir’in Kaman ilçesinde yer alan ve ’Anadolu’nun Plajı’ olarak bilinen Savcılı Plajı’nda sürat teknelerinin şovu havadan görüntülendi. Piknik tutkunları, fotoğrafçılar ve doğaseverlerin uğrak noktası haline gelen Savcılı Plajı; sahili, yeşil alanı ve manzarasının yanı sıra su sporları ile de ön plana çıkıyor. 2023 yılında yenilenerek vatandaşların hizmetine sunulan Savcılı Plajı’nda gün batımı eşliğinde sürat teknelerinin şovu dron ile kaydedildi. Sürat motorları hız ve yetenekleriyle izleyenlere unutulmaz bir deneyim yaşatırken, teknelerin suda sergilediği manevralar havadan görüntülendi. Savcılı Plajı’nda kaydedilen görüntülerin ardından bölgenin doğa ve macera tutkunlarını buluşturarak bölgeye farklı bir renk katması bekleniyor. Kaman ilçesinde bulunan Hirfanlı Baraj Gölü kenarındaki Savcılı Plajı, yaz mevsiminde gün doğumu ve gün batımı, ilkbaharda açan çiçek tomurcukları, sonbaharda dökülen yaprakların oluşturduğu güzellikle tercih ediliyor. Öte yandan, Kırşehir’e 65, Kırıkkale’ye 80 ve Ankara’ya 140 kilometre uzaklıkta bulunan Savcılı Plajı, özellikle yaz dönemlerinde hafta sonları beklenenin üzerinde ilgi görüyor. Kaman ilçesine bağlı Savcılı Büyükoba’daki Hirfanlı Baraj Göleti, Kırşehir ve çevredeki illerden serinlemek için gelenlerin uğrak yeri haline gelirken, 3 kilometre sahili ile de Akdeniz’i aratmayan görsel bir güzelliğe sahip.
Kayseri Başkan Büyükkılıç’tan ’Bilişim Akademisi’ projesi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, başarılı ve ilgili olan gençlere özel Bilişim Akademisi projesini hayata geçireceklerini, birbirinden önemli bilim insanlarının akademiye katılacağını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yatırım ve hizmet lideri Kayseri için yeni 5 yılda önemli projeleri hayata geçireceklerini, hizmetlere, yatırımlara ve projelere hız kesmeden devam edeceklerini belirtti. Yeni 5 yılda gençlere fırsat verecek, beklentilerini cevaplayacak, geleceğe ümitle bakacağı dolu dolu projelerin yer aldığını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, bu projelerden en önemlisinin Bilişim Akademisi olduğunu ifade etti. Büyükkılıç, başarılı ve ilgili olan gençlere özel olacak bu projede gençlerin sınavla seçileceğini vurgulayarak, “Geleceğin Teknoloji Yıldızları’nın gelişimini destekleyerek, ülkemizi bilim ve teknoloji alanında geliştirecek geleceği emanet edeceğimiz gençlerimizi yetiştirmek amacıyla Belediyemizce Bilişim Akademisi kuracağız. İlimizdeki öğrencilerden başarılı ve ilgili olanlar sınavla seçilerek, bu öğrencilerden oluşan bir Bilişim Akademisi kurulacak ve oluşturulacak. Bilim Heyeti’nin yönlendirmeleri ile metodolojik çalışmalar yapılacaktır” diye konuştu. Bilişim Akademisi’nin gençler için önemli bir proje olduğunun altını çizen Başkan Büyükkılıç, “Yavrularımızı, gençlerimizi burada iki yıl süreyle eğiteceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak 9 ve 10’uncu sınıf öğrencilerini bilişim dünyasının heyecan verici yolculuğuna davet ediyoruz. 24 ay sürecek eğitimin sonunda öğrenciler, problem çözmek, iletişim ve takım çalışması gibi sosyal becerilerin yanı sıra yapay zekâ, programlama, siber güvenlik gibi alanlarda uzmanlaşacak. Gençliğimiz, geleceğimizdir” dedi. Büyükkılıç, eğitimin 15 ayının proje temelli ders ve atölye çalışmalarıyla, 9 ayının ise takım çalışması ile devam edeceğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yaklaşık 24 ay sürecek eğitimle, Robotik ve Kodlama, Yazılım Teknolojileri, Yapay Zekâ, Nesnelerin İnterneti, Siber Güvenlik, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji ve Mobil Uygulama gibi alanlarda ücretsiz teknoloji eğitimleri verilecek. Bilişim akademisinde mezun olmak için bilim yarışmalarına ve teknofeste katılma zorunluluğu olacak. İmtihan süreci ile başlayacak akademiye yazılı ve sözlü imtihanı başaran öğrenciler kabul edilecek. Üniversite hocalarından ve alanında uzmanlardan oluşacak Bilim Kurulu tüm imtihan, mülakat ve ders süreçlerini yönetecek. Tüm eğitimler, konusunda uzman kişilerce verilecek.” Büyükkılıç, bu çerçevede Bilgisayar Mühendisi Prof. Dr. Celal Öztürk, Endüstri Mühendisi Doç. Dr. Feyza Gürbüz, Bilgisayar Mühendisi Dr. Rifat Kurban, Çevre Mühendisi Doç. Dr. Şükrü Taner Azgın, Elektrik-Elektronik Mühendisi Prof. Dr. Mustafa Türkmen ve Bilgisayar Mühendisi Dr. Murat Taşyürek’in de Bilişim Akademisi’nde yer alacağını duyurdu.