GENEL - 13 Şubat 2020 Perşembe 10:22

Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan, “Kurumlarla istişareyi önemsiyoruz”

A
A
A
Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan, “Kurumlarla istişareyi önemsiyoruz”

Gemlik protokolü, AFAD heyetiyle bir araya geldi.

Gemlik protokolü, AFAD heyetiyle bir araya geldi. Yapılan görüşmede Gemlik’te meydana gelebilecek herhangi bir afet anında ve afet sonrasındaki önlemler konuşulurken, kurumların birbiriyle istişare yapmasının önemine de değinildi.


Gemlik Belediyesi Encümen Toplantı salonunda yapılan toplantıya Gemlik Kaymakamı Yaşar Dönmez, Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, İl Garnizon Komutanı Tank Albay Banu Tan, Garnizon Komutanı Tank Albay Sacit Sabuncu, Belediye Başkan Yardımcıları Bayram Demir ve Zeynep Akış Serintürk, Belediye Meclis üyeleri ve AFAD Bursa İl Müdürü Burhaneddin Aydınlı ve heyeti ile Gemlik Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustafa Yuşan katıldı.


Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Belediyesinin sadece deprem değil her türlü doğal afetlerle ilgili istişareyi önemsediğini belirtti. Belediye ekiplerinin şu anda 24 hektarlık bir alanda envanter çalışmasına devam ettiğini de ifade eden Başkan Sertaslan, “Göreve geldiğimizde doğal afetlerde toplanma alanı olarak belirlenen bölgelerde çeşitli kurum veya şahıslar tarafından inşaat çalışması başlatıldığını gördük. Başlattığımız çalışmalarla ilçemizdeki toplanma alanlarımızı güncelledik. Yakında e-devlet sistemine düşecek ve bizler de sosyal medya ve basın aracılığıyla ilan edeceğiz.” diye konuştu.


Afet durumlarında kurumların tek merkezden yönetimin daha hızlı sonuçlar getireceğini vurgulayan Başkan Sertaslan, “Afet durumlarında devletimizin en yetkili organı AFAD, Belediyenin görevi AFAD’la istişare içinde olup, çadır alanı, sahra hastanesi alanı gibi bölgelerin belirlenmesi biz de üzerimize düşen görevi yapıyoruz” dedi.


Ardından AFAD Bursa İl Müdürü Burhaneddin Aydınlı, AFAD’ın çalışmaları hakkında bilgi verirken, doğal afetler ve müdahale gerektiren olaylarda birimlerin nasıl çalıştığına dair protokole sunum yaptı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de ortaya çıktı, "dron" ile görüntülendi: Kızıl tuygun çiftçilerin dostu oldu Kırıkkale’de, nesli tükenme tehlikesi altında olan saz delicesi olarak bilinen yırtıcı kuş "kızıl tuygun", dron ile görüntülendi. Saz delicesinin görüldüğü bölgede çiftçilik yapan Emre Doğan, "Bize keyifli çalışma ortamı sunuyorlar, bize arkadaşlık ediyorlar. Bize burada moral motivasyon sağlıyorlar. Fareleri avlıyorlar. O yüzden bizim en büyük dostumuz" dedi. Kırıkkale’de ’saz delicesi’ olarak da bilinen yırtıcı kuş kızıl tuygun, Kızılırmak nehrinin beslediği Kapulukaya Barajı kıyısındaki tarım arazileri üzerinde dron ile görüntülendi. Nesli tükenme tehlikesi altında olan saz delicesi, genellikle sazlık ve sulak alanlarda görülüyor. Saz delicesi, tarım arazilerindeki sürüngen, böcek, fare ve küçük memeliler ve kuşlar dahil olmak diğer birçok etçil hayvan gibi leşle de beslenebiliyor. Tarım arazilerinde bulunan ve mahsullere zarar veren farelerle de beslenen saz delicesi, çiftçilerin dostu durumuna geldi. Karakeçili ilçesinde çiftçilik yapan Emre Doğan (30), İHA muhabirine yaptığı açıklamada, tarım arazisinde çalışırken kendilerine moral ve motivasyon sağladığını belirterek, keyifli çalışma ortamı oluşturduklarını söyledi. Doğan, "Burası onların evi bizim de ekmek kapımız. Burada avlanıyorlar, besleniyorlar. Biz de burada çalışıyoruz, çalışırken de arkadaşlık ediyorlar. Biz de kendileri hakkında bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz. Bize keyifli çalışma ortamı sunuyorlar, bize arkadaşlık ediyorlar. Bize burada moral motivasyon sağlıyorlar. Fareleri avlıyorlar. O yüzden bizim en büyük dostumuz. Fareler mahsullerimize zarar veriyor, onlarda bize yardımcı oluyor. Doğanın dengesi gereği" dedi. Kırıkkale Valiliğinin teklifi ve Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün oluruyla, sulak alanların korunması yönetmeliği çerçevesinde 30 Ocak 2024 tarihinde mahalli öneme haiz Çeşnigir sulak alan olarak ilan edildiği bildirildi. Bin 213 hektar büyüklüğünde olan Çeşnigir sulak alanı, göçmen su kuşlarına da ev sahipliği yapıyor.