GENEL - 13 Ocak 2018 Cumartesi 16:56

Gemlik’e ulaşım artık daha konforlu

A
A
A
Gemlik’e ulaşım artık daha konforlu

Bursa Büyükşehir Belediyesinin ulaştırma şirketi Burulaş bünyesinde Gemlik-Bursa arasında taşımacılık yapan 14 halk otobüsü, son model araçlarla yenilenirken, ulaşım daha konforlu hale geldi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin ulaştırma şirketi Burulaş bünyesinde Gemlik-Bursa arasında taşımacılık yapan 14 halk otobüsü, son model araçlarla yenilenirken, ulaşım daha konforlu hale geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, halk otobüsçülerine seslenerek, “Büyükşehir Belediyesi ve Burulaş olarak yaptığınız güzel işlerde yanınızdayız. Ancak vatandaşın rahatını, huzurunu bozarsanız da bunun karşılığını bulursunuz” dedi. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Gemlik Bursa arasında her gün 9 bine lakın kişinin taşındığını belirterek, ulaşımı daha konforlu hale getirecek bu dönüşümü takdir ettiğini vurguladı.


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ulaşım acil eylem planı kapsamında kent merkezindeki belirli noktalarda fiziki çalışmalara start verilirken, toplu taşımayı özendirici çalışmalara bir halka da Gemlik’te eklendi. Burulaş bünyesinde Gemlik - Bursa arasında taşımacılık yapan 14 özel halk otobüsü, son model, konforlu araçlarla yenilendi. Yenilenen araçların sefere başlaması için düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.


Başkan Aktaş’tan uyarı


Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 12 metrelik 14 yeni otobüsün hizmete alınması töreninde özel halk otobüsü işletmecilerine seslendi. Büyükşehir Belediyesi ve Burulaş olarak yapılan güzel işlerde halk otobüsçülerinin yanında olduklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Lakin vatandaşın huzurunu, rahatını bozarsanız da kusura bakmayın karşılığını bulursunuz. Kesinlikle kazanmanızı, iyi işler yapmanızı önemsiyoruz ama lütfen bu milletin rahatı ve huzuruyla alakalı, sağlıklı bir şekilde ulaşımıyla alakalı üzerinize ne düşüyorsa onları yapın. Bu konuda denetleriz, denetimden kaçınmayız. Zaten buna önem verdiğiniz için bunun göstergesi olarak bu otobüslerle alakalı değişimi sağladınız. Hayırlı olsun” dedi.


Başkan Aktaş, Bursa merkezde trafikle alakalı yaşanan sorunların çözümüne yönelik hamlelere başladıklarını, viyadük, yol genişletme ve kavşak uygulamalarıyla beraber 2018 sonuna kadar ciddi bir rahatlama hissedileceğini de sözlerine ekledi.


Günde 9 bin yolcu


Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da vatandaşların daha rahat ve konforlu ulaşımını sağlamak adına yapılan bu çalışmayı takdir ettiğini söyledi. Bu çalışmanın devlet millet kaynaşmasına güzel bir örnek olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, “Bir taraftan esnafımız, bir taraftan kamu kurumlarımız, diğer taraftan sivil toplum örgütleri hepsi aynı paydada, aynı hedefte buluşabiliyorsa işte orada Türkiye büyüyor, Türkiye güçleniyor. Gemlik’ten Bursa’ya günlük 7-9 bin civarında insan taşınıyor. Bu insanların daha müreffeh, daha konforlu ortamlarda taşınması için atılan bu adımı da takdir ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından kurdeleyi kesen protokol üyeleri daha sonra yeni otobüslerin içini inceledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Toz taşınımı Adana’da etkili oldu, araçları toz kapladı Sahra Çölü üzerinden kuvvetli rüzgarla birlikte Türkiye’ye giriş yapan toz fırtınası Adana’da etkili oldu, araçları toz kapladı. Afrika üzerinden Türkiye’ye gelen toz taşınımı vatandaşları olumsuz etkiledi. Kent genelinde etkili olan toz taşınımı özellikle araçların üzerinde kolaylıkla fark edildi. Toz taşınımından dolayı puslu bir hava hakim olurken, güneş gündüz olmasına rağmen güçlükle görünebildi. Son zamanlarda kentte artan toz taşınımı kaynaklı rahatsızlık yaşadığını belirten Yusuf Eker, "Son zamanlarda gelen bu toz bulutları bizi çok rahatsız ediyor. Araçlarımıza dikkat ederseniz zaten günlerdir toz içinde, hemen hemen her gün yıkatmak zorundayız. Bu durum bizi çok fazla rahatsız ediyor fakat şu an yetkililerin yapabileceği bir çözüm var mı bilmiyorum. Bu duruma bir çözüm bulmalarını rica ediyorum. Ben de astım rahatsızlığı var ve bu duruma bağlı olarak sürekli hapşırma ve öksürme durumunda kalıyorum. Şu an maskemi çıkarttım fakat genel olarak bu durumlarda maske ile dolaşıyorum" dedi. "Her gün araç yıkıyoruz" Astım hastası Nilgün Ceylan ise günlerdir oluşan toz taşınımından kaynaklı şikayetçi olduğunu söyledi. Başta balkon ve araçlar olmak üzere birçok yeri toz kapladığını ifade eden Ceylan, "Balkonumuzda olsun, arabalarımızda olsun aşırı toz taşınımı var. İnşallah bir an önce çözülmesini istiyoruz. Her gün araçlarımızı yıkıyoruz çünkü toz bizi çok rahatsız ediyor. Astımım var, bu dönemlerde daha da rahatsız oluyoruz. Tozdan dolayı sürekli öksürük tutuyor ve nefes alamıyorum. Bir müddet sonra daha da büyüyüp alerjiye dönüşüyor. Balkondaki rahatsızlık başlı başına bir sıkıntı, iki güne bir balkonu yıkamak zorunda kalıyoruz ve toz içeri kadar giriyor" şeklinde konuştu.