SAĞLIK - 14 Ekim 2021 Perşembe 10:14

Gerçek zenginlik sağlığımız

A
A
A
Gerçek zenginlik sağlığımız

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ’1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ etkinlikleri kapsamında Kanser Erken Tarama Teşhis Merkezi’ni ziyaret ederek, gerçek zenginliğin sağlık olduğunu vurguladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ’1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ etkinlikleri kapsamında Kanser Erken Tarama Teşhis Merkezi’ni ziyaret ederek, gerçek zenginliğin sağlık olduğunu vurguladı.


Her yıl ’1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında farklı etkinliklere imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da vatandaşı bilinçlendirmeye ve farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nilüfer Sağlıklı Hayat Merkezi’nde yer alan KETEM’i (Kanser Erken Tarama Teşhis Merkezi) ziyaret etti. İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz ve Nilüfer İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Timur, Başkan Alinur Aktaş’a vak’alar ve tesis hakkında bilgi verdi. Kanserin çağın hastalığı olarak değerlendirildiğini ifade eden Başkan Aktaş, her 8 kadından birinin ‘Meme Kanseri’ adayı olduğunu belirtti. Erken teşhisin önemini vurgulayan Başkan Aktaş, “Sağlık her şeyin başı. Sağlık olmadan elde edilen hiçbir zenginliğin kıymeti yok. Dolayısıyla en büyük zenginlik sağlık. Kanser çağın hastalığı olarak ifade ediliyor ve vücudumuzun herhangi bir yerinde gelişebiliyor. Dolayısıyla bu sürecin iyi teşhis edilmesi ve takip edilmesi gerekiyor. Meme kanseri kadınlara has bir hastalık olsa da düşük oranda erkeklerde de görülebiliyor. Günümüzde her 8 kadından birinin bununla alakalı aday olduğunu biliyoruz. Türkiye’deki kadınlarımızda her 4 kanser vak’asının birinin de meme kanseri vak’ası olduğunu biliyoruz. Erken teşhis meme kanserinde çok ama çok önemli’ dedi.


Meme kanserine dikkat çekmek için farklı etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Alinur Aktaş, “Dünya Sağlık Örgütü 2004 yılından itibaren Ekim ayını meme kanseri ayı olarak ilan etti. Biz de Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Tophane Saat Kulesi, Tarihi Belediye Binası gibi simge yapılarımızda farkındalık oluşturmak adına pembe renkle ışıklandırıyoruz. Bunun yanında farklı etkinlerle de bu aya ve meme kanserine dikkat çekmek istiyoruz’ diye konuştu. Konuşmaların ardından yakasına pembe kurdele takan Başkan Alinur Aktaş, merkezde bulunan kadınlara karanfil verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.