EĞİTİM - 29 Haziran 2020 Pazartesi 13:32

Karacabey’de eğitime yeni soluk

A
A
A
Karacabey’de eğitime yeni soluk

Karacabey’de eğitime yapılan yatırımlara yeni bir halka daha eklendi.

Karacabey’de eğitime yapılan yatırımlara yeni bir halka daha eklendi.


Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı olan ve Karacabey İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne devrinin ardından belediye tarafından tâdilat işleri tamamlanan Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulu,2020-2021 eğitim öğretim yılına hazırlanıyor. Bünyesinde 16 dersliğin olduğu, toplantı ve seminer salonları ile 1 anasınıfı ve 2 özel eğitim sınıfının da yer aldığı okulda 480 öğrenci eğitim görebilecek.


Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan ve Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ile birlikte, yeni faaliyete geçecek olan ve merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun adının verildiği ortaokul binasını inceledi.


Başkan Ali Özkan, “Bizler göreve geldiğimiz günden bu yana eğitime büyük önem verdiğimizi her fırsatta dile getiriyoruz. Eğitime yapılan yatırımın da ülkenin geleceğine yatırım olduğuna inanıyoruz. İlçemizde hem eğitim sürecine hem de pandemi sonrası oluşturulacak yeni düzenlemelere, bu okulumuzun da büyük katkısı olacaktır. Son derece modern bir yapı ve burayı deyim yerindeyse ‘özel okul’ statüsünde bir bina haline getiriyoruz. Esentepe ve Emirsultan mahalleleri sakinlerimiz ferah bir ortamda ders görecekler. Belediye olarak, tüm tadilat işlemlerini titizlikle yürütüyoruz. Okula, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun adının verilmesi de bizler için ayrıca mutluluk verici” ifadelerini kullandı.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dinginde yaptığı açıklamada, “15 Temmuz sürecinde yurt olarak kullanılan ve Uludağ Eğitim Kültür Vakfına ait olan yurt binası, Karacabey Belediyesi tarafından tadilatı ve onarımı yapılarak okula dönüştürüldü. Başta Karacabey Belediye Başkanımız Ali Özkan olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."