EKONOMİ - 14 Temmuz 2020 Salı 16:19

Karacabey’de karpuz hasadı başladı

A
A
A
Karacabey’de karpuz hasadı başladı

Tarıma dayalı sanayisiyle köklü bir geçmişi bulunan ve sahip olduğu geniş coğrafyasında, yaygın tarımsal faaliyetlere ve bereketli topraklara ev sahipliği yapan Karacabey’de ‘erkenci karpuz’ olarak adlandırılan örtü altı karpuz hasadı başladı.

Tarıma dayalı sanayisiyle köklü bir geçmişi bulunan ve sahip olduğu geniş coğrafyasında, yaygın tarımsal faaliyetlere ve bereketli topraklara ev sahipliği yapan Karacabey’de ‘erkenci karpuz’ olarak adlandırılan örtü altı karpuz hasadı başladı.


Üretici ve tarım işçileri ile bir araya gelen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, sezonun ilk karpuzunu keserek tadına baktı. Türkiye’nin en kaliteli karpuzlarının Karacabey’de yetiştiğine dikkat çeken Özkan, “Ülkenin her yerine Karacabey karpuzu gidiyor. Karacabey karpuzu, kalitesi ve lezzeti ile tüm pazarlarda tercih ediliyor” dedi.


Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçenin tarım arazilerinde yetiştirilen ürünlerine dikkat çekmeye devam ediyor. Bu kapsamda Özkan, üretici ve tarım işçileri ile bir araya gelerek, karpuzun tadına baktı.


Başkan Özkan, örtü altı olarak tabir edilen sera karpuzlarının hasadı dolayısıyla üreticilerle tarlada buluştu. Piyasanın en çok beklediği Karacabey karpuzlarının da artık tezgahlardaki yerini alacağını duyuran Özkan, karpuz üreticilerinin bu yıl fiyatlardan memnun olduğunu söyledi. Türkiye’nin en kaliteli karpuzlarının Karacabey’de yetiştiğine dikkat çeken Özkan, “Ülkenin her yerine Karacabey karpuzu gidiyor. Karacabey karpuzu, kalitesi ve lezzeti ile tüm pazarlarda tercih ediliyor. Bu durum da bizleri oldukça sevindiriyor. Bunun yanında karpuz fiyatları bu sene çiftçinin yüzünü güldürdü. Çiftçimiz bu durumdan memnun. Örtü altının ardından açık mallara geçilecek” dedi.



Kaliteli karpuza büyük ilgi var


Karpuzların Karacabey’in verimli arazilerinde yetiştirildiğini belirten Özkan, ürünün piyasada yoğun ilgi görmesinden dolayı son derece mutlu olduklarının altını çizdi. Özkan, “Karacabey’de karpuz sezonunun açıldığını duyan alıcılar, ilçemize akın akın geliyor ve kaliteli ürüne büyük ilgi gösteriyor. İlk hasadın hem üreticilerimiz hem tüketicilerimiz hem de tüccarlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.



Başkan Özkan’a teşekkür


Öte yandan Karacabeyli tüccar ve Karacabey Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Rafet Sarısakal da, Başkan Özkan’ı hasat zamanı aralarında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sarısakal, Başkan Özkan’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “İlçemizde tarım ürünlerine karşı önemli bir farkındalık çalışması söz konusu. Karpuzlarımız çok kaliteli ve verimli. Müşterilerimiz bu durumdan oldukça memnun. Fiyatlar da gayet ideal” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde 4 bölüm daha akredite edildi Atatürk Üniversitesi, çağdaş eğitim modelini benimsemek ve topyekün kalkınmayı sağlamak amacıyla başlattığı Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesinin karşılığını almaya devam ediyor. Bu kapsamda verdiği eğitimin kalitesi bağımsız kurullarca tescillenen Atatürk Üniversitesinde; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler, İktisat, Kamu Yönetimi ile Uluslararası İlişkiler Bölümleri akredite edilerek önemli bir başarı elde etti. Yapmış olduğu değişim ve dönüşüm yapılanması ile Araştırma Üniversitesi statüsü kazanan Atatürk Üniversitesinde gerek verdiği eğitimin tamamı gerekse program bazlı akreditasyon süreçleri de olumlu şekilde ilerliyor. Programları akredite olan üniversiteler sıralamasında Türkiye’deki toplam 208 üniversite arasında birinci sıraya yerleşen Atatürk Üniversitesi, 129 devlet üniversitesi, 23 araştırma üniversitesi ve 53 kurumsal akreditasyon alan üniversite arasında toplamda 55 programı akredite olan Atatürk Üniversitesi, en fazla programı akredite olan üniversite olarak adını zirveye yazdırmıştı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde eğitim veren 4 programın daha akredite olmasıyla birlikte bu sayı 59’a ulaştı. Rektör Çomaklı: “Tercih yapılırken akredite olan bölümlere öncelik veriliyor” 27 programın da akreditasyon sürecinin devam ettiğini vurgulayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Önlisans ve Lisans Eğitim Koordinatörlüğü ile Kalite Koordinatörlüğünün araştırmaları ve çalışmaları sonucunda Türkiye çapında önemli bir başarı elde ettiklerini ve bu başarı çıtasını da her geçen gün daha da yukarı taşıdıklarını ifade etti. Akreditasyon sürecinin fakülte ve bölümler için oldukça büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Çomaklı: "Üniversite bölümlerinin akredite edilmesi, eğitim kalitesinin güvence altına alınması ve uluslararası tanınırlığın artırılması için önem taşıyor. Akredite bir bölüm, öğrencilere daha güvenilir bir eğitim sunarken, mezunların iş bulma şansını da artırıyor. İşverenler, akredite bir bölümden mezun olan adayları tercih ederken daha güvende hissediyorlar. Ayrıca, akredite bölümler öğrenciler ve aileleri için de güvenilir bir rehberlik kaynağı oluyor. Bu nedenle, öğrenciler tercih yaparken ve kariyer planları oluştururken akredite edilmiş bölümlere öncelik veriyorlar. Biz de bu bilinçle hareket ederek üniversitemizin verdiği eğitimi daha kaliteli hale nasıl getirebiliriz sorularına cevaplar arayarak adımlar atmayı sürdürüyoruz. Bu düşüncelerle; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz ile onlara rehberlik eden Kalite Koordinatörlüğümüze teşekkür ediyor, bizimle birlikte üniversitemizin başarısı için gayret gösteren tüm mensuplarımıza kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.
İstanbul Gençler için ‘Küresel Beceriler Programı’ başlıyor UNICEF ve Türkiye Bilişim Vakfı gençlere 21. yüzyılın meslekleri için gerekli becerileri kazandırmak ve fırsat eşitliği sağlamak amacıyla ‘Başlangıç Noktası’ aracılığıyla ortak eğitim ve mentorluk programı başlattı. UNICEF ve Türkiye Bilişim Vakfı gençlere 21. yüzyılın meslekleri için gerekli becerileri kazandırmak ve fırsat eşitliği sağlamak amacıyla ‘Başlangıç Noktası’ aracılığıyla ortak eğitim ve mentorluk programı başlattı. İş birliği kapsamında 18-24 yaş arası gençler dünya çapında rekabetçi ve etki düzeyi yüksek liderler olmaya dönük eğitimler alacak. Teknik eğitim ve mentorluk oturumlarının yer aldığı üç haftalık program, 20 Mayıs - 7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Alanında tanınmış uzmanlar, yapay zeka, sürdürülebilirlik, girişimcilik, kişisel gelişim gibi pek çok konuda atölye çalışmaları gerçekleştirecek. Programın bir parçası olarak sunulacak mentorluk bölümünde ise sektör profesyonelleri öğrencilere kariyer planlaması konusunda rehberlik edecek, gerçek dünya deneyimleri sunacak ve önemli ağ kurma fırsatları sağlayacak. 20’si kız, 20’si erkek olmak üzere seçilen 40 öğrenci ‘Küresel Beceriler Programı’na katılacak. Katılımcılara Dünya Ekonomik Forumu tarafından belirlenen yetkinlikler listesi doğrultusunda sağlanacak asenkron eğitimlerin yanı sıra, küresel gençlik platformlarında yer alma fırsatları da sunulacak. Program, coğrafi avantajlardan bağımsız olarak her genç için kapsayıcı eğitim fırsatları oluşturma nihai hedefiyle, tüm katılımcıların küresel işgücü piyasasında rekabet avantajı kazanmaları ve potansiyellerini gerçekleştirmelerine olanak sağlamak için titizlikle tasarlandı. Adaylar, 26 Nisan 2024 tarihine kadar youthall.com/tr/turkiyebilisimvakfi/kuresel-beceriler-programi_17/ üzerinden başvuru yapabilecek.