POLİTİKA - 01 Temmuz 2022 Cuma 09:59

MHP Bursa Milletvekili Vahapoğlu: "Devlet destekli terör kayıt altına alındı"

A
A
A
MHP Bursa Milletvekili Vahapoğlu: "Devlet destekli terör kayıt altına alındı"

MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, üçlü memorandumun Türkiye’nin teröre destek veren devletlerle mücadelesinde imza altına alınan, uluslararası belge olduğunu söyledi.

MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, üçlü memorandumun Türkiye’nin teröre destek veren devletlerle mücadelesinde imza altına alınan, uluslararası belge olduğunu söyledi. Vahapoğlu, “Eleştirileri anlamak mümkün değildir” dedi.


TBMM’de görüşülen Askeri Ceza Kanunu’na “evet” oyu veren MHP Grubu adına teklifin geneliyle ilgili bir konuşma yapan Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’le imzaladığı memorandumun alkışlanacak bir başarı olduğunu söyledi.


TBMM Milli Savunma Komisyonu ile Güvenlik ve İstihbarat Komisyon Üyesi Bursa Milletvekili Dr. Vahapoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Finlandiya ve İsveçli mevkidaşlarıyla İspanya’daki NATO zirvesinde imza altına aldığı memorandumun diplomasi alanı kadar, Türkiye’nin teröre destek veren devletlerle mücadelesi açısından da kıymetli olduğunu söyledi. Türkiye’ye yönelik terörün arkasında başka devletlerin bulunduğuna, bu durumun da uluslararası zeminde "devlet destekli terör" olarak tanımlandığına dikkati çeken Vahapoğlu, “Memorandum mücadelemiz bakımından önemlidir, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ifadesiyle stratejik bir kazanımdır” dedi.



"Anlamak mümkün değil"


Milletvekili Vahapoğlu, Türkiye, Finlandiya ve İsveç’in NATO’nun temel belgesi olan Washington Antlaşması’nda belirtilen ilkeler ve değerler çevresinde bundan böyle terörizmin tüm biçim ve tezahürleriyle mücadelede dayanışma ve iş birliği içinde olacağını bildirdi. Finlandiya ve İsveç’in, millî güvenliğine yönelik tüm tehditlere karşı Türkiye’ye tam destek vereceğini belirten Vahapoğlu, “Finlandiya ve İsveç’te PKK’nın yasaklanmış bir örgüt olduğundan hareketle, bunlarla iltisaklı kuruluşlar ve paravan örgütlerin, bunların içinde yer alan şahısların faaliyetlerinin engelleneceğinin, Finlandiya ve İsveç’te ceza yasası ve terör suçları yasalarında gerekli değişikliklerin yapılacağının, silah ambargosu ve silah ticaretiyle ilgili gerekli tedbirlerin alınacağının ve Türkiye, Finlandiya ve İsveç’in katılacağı Daimi Ortak Mekanizma oluşturulacağının kararlaştırıldığı ve imza altına alındığı görülmektedir. Bu memorandumu eleştirenlerin hangi mantıkla eleştirdiklerini anlamak mümkün değildir.”



“Bakın oyun değil bu”


Konuşma sürerken İYİ Parti Milletvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu’nun “Anlatacağız” şeklindeki sataşması üzerine Vahapoğlu, bu tür konuları değerlendirmenin uzmanlık istediğini söyledi ve şu karşılığı verdi:


“Türkiye’nin, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine karşı çıkmasındaki ana hareket noktası, bu ülkelerin teröre verdiği destektir. Bu memorandumla, İsveç ve Finlandiya’nın devlet destekli terör yürüten uluslararası suç örgütü PKK’nın destekçisi, FETÖ’nün destekçisi, DEAŞ’ın destekçisi olduğu kayıt altına alınmıştır. Bakın, oyun değil bu. Büyükelçiniz var, hep rahatsız olan, İsveç’in önemli gazetesi Göteborgs-Posten diyor ki: ‘Safiyane umutlar tükendi’ Ve yine Die Presse’nin başlığı ‘NATO anlaşmasındaki tuzaklar’ şeklinde Finlandiya ve İsveç’in hangi tuzaklara girdiğinden bahsediyor; bunların hiçbirisini görmüyorsunuz. Bu memorandum Türkiye’nin terörle mücadelesinde imza altına alınan uluslararası nitelikli belgedir. Diğer belgeleri bilen bir insan olarak söylüyorum. Muhataplarımızın teröre destek verdiklerini, verdikleri desteği keseceklerini ve bunun için ortak bir mekanizma oluşturulmasının kabul ettirilmesi alkışlanacak bir başarı olup diğer destekçi devletlerin de uygun zaman ve zeminde bu konuda zorlanması, bu ve benzeri memorandumların, başta NATO ülkesi olan Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere’si, Fransa’sı, İspanya’sı, İtalya’sı, Almanya’sı da dâhil olmak üzere, onların da önüne konması gerektiğine inanıyorum. Ve terörle mücadelemizde bu yolda kat edilecek mesafenin önemli bir kazanç olacağının altını çiziyorum.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Elinde benzin bidonu ile üst geçide çıkıp annesine ve polislere zor anlar yaşattı Antalya’da bir şahıs, elinde benzin bidonuyla üst geçide çıkarak intihara kalkıştı. Polis ekiplerine ve annesine zor anlar yaşatan şahıs, yaklaşık 2 saat sonra gazeteciler tarafından ikna edildi. Olay, saat 16.00 sıralarında Muratpaşa İlçesi Meltem Mahallesi Dumlupınar Bulvarı üzerinde bulunan üst geçitte meydana geldi. Alınan bilgiye göre; üst geçidin reklam tabelası basamağına çıkarak ayaklarını sarkıtan Hasan T.’yi gören vatandaşlar durumu 122 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler trafiği yola kapatarak branda açtı. Polis ekiplerinin ikna çalışmalarına cevap vermeyen şahıs 9 aydır cezaevinde tutuklu bulunan kardeşi Yaşar T.’nin serbest bırakılmasını istedi. Hasan T.‘nın zaman zaman elinde bulunan benzin bidonundan üzerine benzin dökmesi ise yürekleri ağza getirdi. İtfaiye ve polis ekipleri muhtemel bir duruma karşı tedbir aldı. Bu sırada olay yerinde toplanan meraklı vatandaşlar ise yaşananları cep telefonuyla kayıt altına almak için adeta birbirleriyle yarıştı. Gazeteciler ikna etti Olay yerine bir sure sonra şahsın annesi ve abisinin eşi de geldi. Anne ve yengesi şahsı ikna etmek için uzun sure dil dökse de ikna edemedi. Anne zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Elinde benzin bidonu ile polis ekiplerine ve annesine ecel teri döktüren şahıs, yaklaşık 2 saat sonra gazeteciler tarafından ikna edildi. Gazetecilere açıklama yapan Hasan T., abisinin 10 aydır evini kiraya verirken kontrat yapmadığı için tutuklu bulunduğunu iddia etti. Polis ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.
İstanbul Esenler’de tartıştığı sürücüyü tornavidayla öldüren kurye yakalandı Esenler’de maddi hasarlı trafik kazası nedeniyle tartıştığı araç sürücüsünü tornavidayla öldüren motokurye yakalanırken, yaşanan kavga anları güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, dün saat 21.00 sıralarında Esenler Menderes Mahallesi 301. Sokak üzerinde meydana gelmişti. Dönerci dükkanında çalışan kurye ile cadde üzerindeki araç sürücüsü arasında yol verme nedeniyle tartışma çıkmıştı. Tartışma esnasında kurye, araca tornavida ile zarar vererek olay yerinden uzaklaşmıştı. Araç sürücüsü, sepetteki firma isminden kuryenin nerede çalıştığını görmüş bir süre sonra adam, döner dükkanına giderek kurye ile tartışmaya başlamıştı. Araç sürücüsü ile kurye arasındaki tartışma büyüyerek kavgaya dönüşmüş kavga sırasında kurye, elindeki tornavida ile vurup adamı ağır yaralayarak dükkandan kaçmıştı. Ağır yaralanan adam, ambulansla hastaneye kaldırılırken yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlattı. Polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda A.A. isimli motor kurye yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin sorgulamasında “kasten yaralama”, “taksirle yaralama” ve “motosiklet hırsızlığı” gibi çeşitli suçlardan çok sayıda kaydı olduğu belirlendi. Emniyetteki tamamlanan işlemlerin ardından şüpheli adli makamlara sevk edildi. Öte yandan, araç sürücüsü ile kurye arasındaki kavga anları güvenlik kamerasına yansıdı.