EKONOMİ - 23 Haziran 2022 Perşembe 13:03

Mustafakemalpaşa’da 280 bin ton salçalık domates ekimi başladı

A
A
A
Mustafakemalpaşa’da 280 bin ton salçalık domates ekimi başladı

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, salçalık domatesin Türkiye’de merkezi konumunda bulunan ilçede 40 bin dekar alanda 280 bin ton domatesin ekimine başlandığını belirterek, “İnşallah, üreticilerimiz son yılların en verimli hasat dönemini yaşayacaklar” dedi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, salçalık domatesin Türkiye’de merkezi konumunda bulunan ilçede 40 bin dekar alanda 280 bin ton domatesin ekimine başlandığını belirterek, “İnşallah, üreticilerimiz son yılların en verimli hasat dönemini yaşayacaklar” dedi.


Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, kırmızı biberi ile birlikte ilçenin en önemli tarım ürünü olan salçalık domatesin ekimine başlayan üreticilere verimli bir hasat dönemi diledi. Belediye Başkanı Mehmet Kanar döneminde kurulan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, ilçede ki tarımcılığa yeni bir sayfa açarak üreticilere hem yeni gelir kaynağı hem de ürün çeşitliliğinin arttırılmasına yönelik çalışmalar yapmaya devam ediyor. Mustafakemalpaşa’nın verimli topraklarında domatesten kapya bibere, kara mürverden lavantaya ve daha birçok aromatik bitkiye ev sahipliği yaparken, fide mevsiminin başlamasıyla domates fideleri tek tek toprakla buluştu.


40 bin dekar alanda domates ekimi


Sezonu açılan domateslerin ilk can suları verilirken ortalama 7 ila 10 hafta sonra hasat gerçekleşecek. 40 bin dekar alanda 280 bin ton salçalık domates ekimiyle Mustafakemalpaşa 2. Sırada yer alırken Bursa salçalık domates üretiminde Türkiye’nin yüzde 25 tek başına sağlıyor.


Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Doğanın, doğallığın tarımın şehrinde topraklar bu senede verimli, ilçemiz üreticileri bu senede hasatlarını ekti, hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak tarım ve hayvancılıkta sadece ülkemizin değil dünyanın önemli markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Tarımsal istihdam olanaklarını arttırma çalışmalarına devam ederek hem tarımla ekonomiyi aynı anda geliştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Alanya ALKÜ Hastanesi’nde Çocuk Nöroloji Uzmanı göreve başladı Alanya ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çocuk nöroloji uzmanı olarak atanan Celil Yılmaz hasta kabulünü başladı. Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Celil Yılmaz’ın atanmasıyla birlikte hastanede daha önceden bulunmayan Çocuk Nörolojisi branşında hizmet verilir duruma getirildi. Çocuk Nöroloji Uzmanının göreve başlamasıyla ilgili açıklama yapan Başhekim Doç. Dr. Yılmaz Güler, “Sağlık Bakanlığı’mızın desteği, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’müzün girişimleriyle, hastanemiz sağlıkta büyük ve güçlü bir ivme kazanmaktadır. Her geçen gün biraz daha büyüyerek yeni branşlarımız ve yeni hekimlerimizle birlikte daha iyi ve kaliteli sağlık hizmetini sunmaya çalışmaktayız. Çocuk Nöroloji Uzmanımız Dr. Celil Bey’inde hastanemize gelmesiyle birlikte nörolojik rahatsızlığı bulunan çocuk hastalarımızın tedavi için ilçe dışına gitmelerine gerek kalmayacaktır“ ifadelerine yer verdi. Çocuk nörolojisinin ilgilendiği hastalıklar nelerdir? Hasta kabulüne başlayan Uzm. Dr. Celil Yılmaz, uzmanlık dalı hakkında şu bilgileri verdi: “Çocuk nörolojisi hekimlerinin takip ettikleri, teşhis ve tedavisini gerçekleştirdikleri hastalıklar beyin ve sinir sistemine ilişkindir. Hastanemizde çocuklarımızda görülen; ateşli havale, epilepsi (havale, sara) hastalığı, baş ağrısı, migren, erken doğan bebeklerin izlemini, serebral palsi (beyin felci), hareket bozuklukları, öğrenme ve konuşma güçlükleri, katılma nöbetleri, inme (felç) rahatsızlıkların takip, tedavi ve izlenimini başarıyla yapmaktayız. Artık vatandaşlarımızın çocuklarının nörolojik rahatsızlıkları için şehir dışına gitmesine gerek yok. Çocuk Hastalıkları hekimlerimize görülen hastalarımız meslektaşlarımın uygun görmesi halinde bölümüme hastalarımızın randevu alabilmesi için yeşil alan açmaktadır”.