SPOR - 12 Haziran 2019 Çarşamba 15:37

Nilüferli atlet İtalya’dan gümüş madalya ile döndü

A
A
A
Nilüferli atlet İtalya’dan gümüş madalya ile döndü

İtalya’da düzenlenen Para Atletizm Grandprix’inde, Türkiye’yi temsil eden Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü sporcusu milli atlet Hakan Cira, 200 metrede ikinci olarak gümüş madalya kazandı.

İtalya’da düzenlenen Para Atletizm Grandprix’inde, Türkiye’yi temsil eden Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü sporcusu milli atlet Hakan Cira, 200 metrede ikinci olarak gümüş madalya kazandı.


Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü sporcuları ülkemizi millî takım bünyesinde başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü sporcusu Hakan Cira, ülkemizi İtalya’da düzenlenen Para Atletizm Grandprix’inde temsil etti. 7-9 Haziran tarihlerinde İtalya’nın Grosseto şehrinde yapılan yarışlarda Hakan Cira, 200 metrede ikinci olarak gümüş madalya kazandı.


Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ali Genç, alınan derecenin büyük gurur verdiğini belirterek, “Millî atletimiz Hakan Cira, bu yıl yapılacak Dünya Şampiyonası hazırlıklarına aralıksız devam ediyor. En büyük hedefimiz ise 2020 yılında Japonya’da yapılacak olimpiyatlar. Sporcumuzun olimpiyatlarda ülkemizin ve Nilüfer’in gururu olacağına inanıyoruz. Elde edilen başarıdan dolayı sporcumuzu tebrik ediyor, desteklerinden dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e teşekkür ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir’de öğrenciler minyatür resim yapmayı öğrendi Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Müdürlüğünün başlattığı “Minik eller, büyük hayaller” projesi kapsamında Faruk Kızıklı İlkokulunda minyatür resim dersi verildi. Ressam Figen Köprülü’nün öncülüğünde bir araya gelen 3/B sınıfı öğrencileri minyatür resim yaptı. Minik eller, büyük hayaller projesi kapsamında Faruk Kızıklı İlkokuluna gelen ressam Figen Köprülü, 3/B sınıfı öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilere minyatür resim dersi veren Köprülü, minyatür resimler yaptırdı. Etkinliğe katılan öğrenciler mutluluklarını dile getirirken, Figen Köprülü de, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatları yaşatmak istediklerini söyledi. Sınıf öğretmeni Şükriye Şıkdağ’ da ressam Figen Köprülü’ye teşekkür etti. Resim yapmayı sevdiğini anlatan Ali Rıza Türkoğlu, “Yaptığım işten çok zevk aldım. Zevkli bir işti” dedi. Bora Karagözoğlu da, “Zevkli ve güzeldi. Bunları yaptığım için çok mutluyum” dedi. Su Çiftçi ise, “Ben bu çalışmadan güzel şeyler öğrendim. Hem eğlendim, hem de çok güzel resimler yaptım. Minyatür resimler yaptım. Figen öğretmenine teşekkür ediyorum” dedi. Ressam Figen Köprülü de, “ Biz de bu projeye destek olmak için unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızdan minyatür konusunda bilgi vermek üzere Faruk Kızıklı İlkokuluna geldik. Çocuklar bu eğitimden çok mutlu oldu. Çocukların heyecanını gördük. Bu da bizi mutlu etti. İnşallah, böyle projelere devam ederiz” dedi. Ada Çakar ise, “ Bence bu etkinlik çok güzeldi. Herkesin yapmasını öneririm” dedi.