EĞİTİM - 29 Haziran 2022 Çarşamba 15:14

Osmangazi’de kriz yönetimi semineri

A
A
A
Osmangazi’de kriz yönetimi semineri

Osmangazi Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliğiyle birim müdürlerine ‘Kriz Yönetimi ve Krizlerle Başa Çıkma Yöntemleri’ eğitimi düzenledi.

Osmangazi Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliğiyle birim müdürlerine ‘Kriz Yönetimi ve Krizlerle Başa Çıkma Yöntemleri’ eğitimi düzenledi.


Vatandaşa daha etkin ve kaliteli hizmet sunulmasını sağlamak adına personele yönelik seminerlerini aralıksız sürdüren Osmangazi Belediyesi, son olarak birim müdürlerine ‘Kriz Yönetimi ve Krizlerle Başa Çıkma Yöntemleri’ eğitimi verdi. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleşen eğitim öncesi konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Türkiye’de vatandaşın birebir devletle muhatap olduğu yerlerin başında belediyeler geliyor. Tabi bu da, bizlerin iş yükünü artırıyor. Çalışma arkadaşlarımızla vatandaşlarımızın adeta sözcüsüyüz. Bunun için iletişimle birlikte kriz yönetmek çok önemli. Bu durumu en doğru şekilde yapmak için bu eğitimde müdürlerimizle bir araya geldik. Programımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.


TBB Eğitim Uzmanı Rahim Aladağ ise program çerçevesinde kriz ile problem arasındaki farklar, kriz özellikleri, kriz çeşitleri, kriz sebepleri ve belediyelerdeki krizler konularına değindi. Bunun yanı sıra Aladağ; iletişim, stres yönetimi ve takım çalışmasının kriz yönetiminde oldukça önemli olduğunu söyledi. Eğitimin oldukça verimli geçtiğini belirten müdürler de, desteklerinden dolayı Başkan Dündar ile Rahim Aladağ’a teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Dikkat eksikliği yetişkinler için de sorun Eskişehir Özel Ümit Vişnelik Hastanesi Klinik Psikoloğu Gonca Malkoç Arı, dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite bozukluğunun çocukların yanı sıra yetişkinlerde de görülebilen bir sorun olduğunu belirterek, tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirdi. Kısaca DEHB olarak tanımlanan dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, aşırı hareketlilik, dürtüsellik, dikkat ve konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar ile ortaya çıkan bir tür psikolojik bir rahatsızlık olduğunu aktaran Klinik Psikolog Arı, ailelerin; dikkatini toplayamama, unutkanlık, zamanı iyi kullanamama, odaklanamama, ders çalışmaktan çabuk sıkılma, derse dikkatini verememe şikayeti ile geldiğini anlattı. Öte yandan bu belirtileri gösteren her çocuk için dikkat eksikliği ve hiperaktivite tanısı koymanın mümkün olmadığını belirten Gonca Malkoç Arı, “Bazen, çeşitli fiziksel rahatsızlıklar nedeniyle de bu gibi semptomlar gözlemlenebilmektedir. Bu nedenle bir çocuğa dikkat eksikliği ve hiperaktivite tanısı koyabilmek için en az 6 ay boyunca belirtilerin devam etmesi ve çocuğun aynı davranışları yalnızca ev ya da okul ortamında değil, girdiği her ortamda sergiliyor olması gerekmektedir.” şeklinde konuştu. Profesyonel yardım gerekli Dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite bozukluğunun yetişkinlerde de görülen bir sorun olduğunu ifade eden Arı, yetişkinlerde görülen belirtileri şöyle sıraladı: “Bireyin yaşamında işe başlayamama, iş yerinde verimli olamama, stresle baş edememe, bir toplantı boyunca oturamama, zamanı iyi yönetememe, öfke atakları, evliliğin idaresi ile alakalı yaşanan sorunlar olarak ortaya çıkabilmektedir.” Dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite bozukluğunun; bireylerin yaşamında oldukça ciddi akademik, psikolojik ya da sosyal problemlere neden olabilecek türden bir rahatsız olduğunu belirten Arı, bireylerin bu konuda mutlaka profesyonel yardım almaları gerektiğini belirtti. İlaçlı veya ilaçsız tedavi DEHB tedavisinin; yetişkinlerde ve çocuklarda farklı yöntemlerle gerçekleştirildiğini dile getiren Arı, şunları kaydetti: “Genellikle bu alanda uzman psikolog tarafından yürütülen tedavilerde öncelikle çocuğun ya da yetişkinin neden hiperaktif olduğu, neden dikkat eksikliği olduğu ve bu rahatsızlıkların düzeyi araştırılarak incelenmekte ve buna göre ilaçlı ya da ilaçsız bir tedavi planı oluşturulmaktadır. Uyguladığımız testler ile dikkat, zamanlama, hiperaktivite gibi parametreleri ölçebiliyoruz. 6 yaş üzerindeki tüm çocuklara uygulanabilmekte, testin çocuk ve yetişkin olmak üzere iki formu bulunuyor, çocuk formu yaklaşık 15 dakika, yetişkin formu ise 18 dakika sürüyor, kendinizde veya çocuğunuzda bu tür zorluklar gözlüyorsanız dikkat testi talep ediniz.”
Kayseri Başkan Büyükkılıç: "Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor" Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 19 Nisan 2024 Cuma günü başlayacak olan Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’nde çok özel organizasyonların olacağını duyurdu. Başkan Büyükkılıç, ‘Ağaç yaşken eğilir’ atasözüne uygun olarak çocukların eğitimi, öğretimi ve gelişmesi için gayretlerini ve hizmetlerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, okuyan ve okutan şehir Kayseri mottosuyla donanımlı, eğitimli bir nesil yetişmesi için çocuk kütüphanelerinin ardından şimdi de Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’ni çocuklarla buluşturuyor. Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Geleceğin teminatı olarak gördüğümüz çocuklara ayrı bir özen gösteriyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da içine alan çocuklara özel harika bir fuar ve şenlik hazırladık” dedi. Birbirinden eğlenceli etkinlikler, kitaplar ve organizasyonlarla çocukların muhteşem bir 10 gün geçireceklerini söyleyen Başkan Büyükkılıç, “Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği Cuma günü başlıyor. Birbirinden eğlenceli etkinlikler, kitaplar ve organizasyonlarla çocuklarımız için hazırız. TRT Çocuk’un sevilen çizgi filmlerinin olacağı şenliğimiz 19-28 Nisan 2024 tarihleri arasında çocuklarımızla buluşacak” diye konuştu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, tüm çocukları bu etkinliğe davet eden Büyükkılıç, “Bütün yavrularımızı 19-28 Nisan günleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi etkinlik alanına bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği kapsamında 20 Nisan Cumartesi Günü Çocuk Tiyatrosu “Heidi”, 21 Nisan Pazar Günü Çocuk Tiyatrosu “Elif ve Arkadaşları” Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi etkinlik alanında çocuklarla olacak.