EKONOMİ - 13 Ağustos 2019 Salı 13:57

Payitaht’ta bayram bereketi

A
A
A
Payitaht’ta bayram bereketi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde düzenlenen ‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’, tarihi çarşı ve hanlar bölgesine hayat veriyor.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde düzenlenen ‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’, tarihi çarşı ve hanlar bölgesine hayat veriyor. Bu yıl Kurban Bayramı’nı da kapsayan Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri, ilk haftada üye iş yerlerinde 1 milyon lirayı aşkın iş hacminin oluşmasına öncülük etti. Etkinlik kapsamında dağıtılan fiş sayısı ise 10 bini geçti.


BTSO tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri, tarih boyunca ticaretin en önemli duraklarından biri olan tarihi çarşı ve hanlar bölgesinde alışverişin canlanmasını sağlıyor. 850 bin metrekarelik alanda ziyaretçilerine hem kentin tarihini hem de alışveriş kültürünü doyasıya yaşama imkanı sunan tarihi çarşı ve hanlar bölgesinde 5 Ağustos’ta başlayan Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri projesine, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği de destek veriyor. Alışveriş günleri kapsamında üye işyerlerinden 100 liralık alışveriş yapan vatandaşlar, 10 otomobilden birini kazanma şansı elde ediyor.


Dünyanın en köklü alışveriş kültürüne sahip kentlerinden olan Bursa’da, ‘Tarihin mirası alışverişin alası’ sloganıyla düzenlenen etkinliğin bayram alışverişi için çarşıyı tercih edenlerin sayısında önemli bir artış sağladığına dikkat çeken bölge esnafı, alışveriş günlerinin piyasayı hareketlendirdiğine vurgu yaptı. Alışveriş günleri kapsamında oluşan iş hacminin geçen yıllara kıyasla büyük bir gelişme kaydettiğini belirten Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım, etkinliğe hem esnafın hem de müşterilerin ilgisinin üst düzeyde olduğunu söyledi. Bayram alışverişi için şehir dışından çok sayıda müşterinin Bursa çarşılarını tercih ettiğini dile getiren Özyıldırım, “Çarşımız kentimizin en büyük zenginliğidir. Bizler BTSO’nun destekleriyle bölgemizin her zaman cazibe merkezi olmasını istiyoruz. Bu yönde yapılan çalışmalar esnafımıza güç katıyor. Çarşıdaki ziyaretçi sayımız günden güne artıyor. Böyle bir kampanyanın düzenlenmiş olmasını da memnuniyetle karşılanıyor. Bayram alışverişi ve sonrasında okul alışverişlerinin de başlamasıyla bölge daha da hareketlenecek” diye konuştu


Çarşı esnaflarından BTSO Meclis Üyesi Nazım Usturalı, BTSO’nun çarşı esnafına yönelik çok sayıda projeyi hayata geçirdiğini söyledi. Projelerin bölgeye büyük bir canlılık kazandırdığını kaydeden Usturalı, Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri etkinliğinden esnafın büyük memnuniyet duyduğunu vurguladı. Türkiye’nin hiçbir tarihi çarşısında bu büyüklükte kampanyanın yapılmadığını dile getiren Usturalı, “Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgemiz kent ekonomimizin kalbinin attığı bir merkez. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın bölge için hayata geçirdiği projeler de esnafımıza büyük moral veriyor.” dedi


Bakırcılar Çarşısı Dernek Başkanı ve bölge esnafı Yüksel Köse, 4. kez düzenlenen etkinliğin her geçen yıl güçlendiğini vurguladı.


5 Ekim tarihine kadar devam edecek olan Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri kapsamında üye işyerlerinden 100 liralık alışveriş yapan tüketiciler, çarşı içerisindeki başvuru merkezlerinden çekiliş kuponlarını alarak 10 otomobilden birini kazanma şansı elde ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde beraber alkol içtiği komşusunu nişanlısına küfür ettiği iddiasıyla tüfekle vurarak öldüren sanık hakkında müebbet hapis cezası talep edildi. Olay, 21 Haziran 2023’de Durhasan Mahallesi’ndeki ağaçlık alanda meydana geldi. İddiaya göre, İsmail Kütük (54) ile Erdem D. (35) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Erdem D., pompalı tüfekle İsmail Kütük’e ateş etti. Kurşunlar vücuduna isabet eden Kütük, olay yerinde yaşamını yitirdi. İlçe Jandarma Komutanlığına giderek teslim olan Erdem D. ise tutuklandı. Olaya ilişkin açılan davanın duruşması Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Erdem D., maktulün ailesi ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın jandarmaya verdiği ilk ifadesinde maktulün annesine yönelik küfür ettiğini söylediği, ancak mahkeme huzurunda ise nişanlısına yönelik küfür ettiğini beyan ettiğini belirtti. Sanığın suçtan kurtulmaya ve tahrik hükümlerinin uygulanmasına yönelik çelişkili ifade verdiği göz önüne alındı. Bu sebeple sanık hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep edilirken, tahrik indirimi ise uygulanmaması istendi. Mahkeme heyeti, avukatların süre talebi üzerine sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Maktulün nişanlısına küfür ettiğini iddia etmişti Sanık ilk celsede verdiği ifadesinde, "Maktul ile beraber alkol içiyorduk. İsmail Kütük müstakbel eşi hakkında çirkin sözler söyledi. Hamile nişanlım hakkında, ’O çocuk senden değildir, çocuğun kimden olduğu belli değil’ diyerek nişanlıma küfür etti. Söyledikleri karşısında İsmail’e karşı çıkınca yüzüme tükürüp küfür etti, tokat attı. Yerde duran tüfeği kendisine doğrultum. İsmail tüfeğin namusunu tutarak ’Beni mi vuracaksın?’ diyerek küfür etti. Aramızda arbede oldu, tüfeği doğrulttuğumda elim tetikteydi ve tüfek patladı. Neresine isabet ettiğini hatırlamıyorum. Yere düşmeyince yine bana saldıracak düşüncesiyle 2 kez daha tetiğe bastım. Sonra olay yerinden uzaklaştım" ifadelerini kullanmıştı.