GENEL - 12 Ocak 2021 Salı 13:42

Planlar, Güzelyalı’nın geleceğini şekillendiriyor

A
A
A
Planlar, Güzelyalı’nın geleceğini şekillendiriyor

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Siteler, Eğitim, Yalı, Burgaz, Altıntaş, Ömerbey ve Aydınpınar mahallelerini kapsayan 1/1000 Ölçekli Güzelyalı Revizyon Uygulama İmar Planı’na ilişkin açıklama yaptı.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Siteler, Eğitim, Yalı, Burgaz, Altıntaş, Ömerbey ve Aydınpınar mahallelerini kapsayan 1/1000 Ölçekli Güzelyalı Revizyon Uygulama İmar Planı’na ilişkin açıklama yaptı.


Yapılan plan değişikliğinin herhangi bir kamulaştırma, yıkım veya kentsel dönüşüm çalışmasını kapsamadığının altını çizen Başkan Hayri Türkyılmaz, planlarla ilgili kamuoyunda yanlış bilinen detayları aktardı. Mahkeme kararıyla iptal edilen 1/1000 Ölçekli Güzelyalı Revizyon Uygulama İmar Planı’nın düzenlenmesini kapsayan değişiklikle, kentin geleceğini şekillendirdiklerini kaydeden Başkan Türkyılmaz, “Çok sıkça karşılaştığımız sorulardan biri oturma izinleriyle ilgili. Binalar, yapı ruhsatı eki projelerine ve revize edilen imar planına uygunluk gösteriyorsa oturma izni alınabilecek. Yine plan revizyonuyla yeni bir alanın imara açıldığı söz konusu değildir. Kısmi yapılaşma tespiti yaptırılarak planın Kıyı Kanunun ilk 100 metreye ilişkin ilgili maddelerinden muaf olduğu tespit edildi. Burada vatandaşımızın hakkını korumuş, mağduriyetleri de gidermiş olduk. Plan revizyonu sonraki süreçte Güzelyalı’da yapılacak yeni yapılaşma koşullarını belirliyor. Güzelyalı’ya yeni yapılacak yapıların kat sayısı, bina yüksekliği, çekme mesafesi, emsali bu plana göre yapılacak. Yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgeleri planda belirtilen koşullara göre verilecek. Güzelyalı, park, yol, eğitim, sağlık alanı gibi donatı mekanlarının sınırları belirli bir kent olarak bundan sonraki yıllarda sağlıklı yapılaşacak” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.