KÜLTÜR SANAT - 18 Mayıs 2022 Çarşamba 14:54

Salih Kalyon, Sait Faik öykülerine ses verdi

A
A
A
Salih Kalyon, Sait Faik öykülerine ses verdi

Oyuncu Salih Kalyon, Nilüfer’de 2022 Yılın Yazarı Sait Faik etkinlikleri çerçevesinde Üçevler Kütüphanesi’nde lise öğrencileri için düzenlenen kitap okuma etkinliğine katıldı.

Oyuncu Salih Kalyon, Nilüfer’de 2022 Yılın Yazarı Sait Faik etkinlikleri çerçevesinde Üçevler Kütüphanesi’nde lise öğrencileri için düzenlenen kitap okuma etkinliğine katıldı.


Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri’nin davetlisi olarak Bursa’ya gelen ünlü oyuncu Salih Kalyon lise öğrencileri ile Üçevler Kütüphanesi’nde bir araya geldi. 2022 Yılın Yazarı Sait Faik etkinlikleri çerçevesinde Barış Anadolu Lisesi öğrencilerinin davetli olduğu okuma etkinliğine katılan Kalyon, Sait Faik’in öykülerine ses verdi. Sait Faik Abasıyanık’ın hayatı ile ilgili kısa bir belgesel film gösteriminin de gerçekleştirildiği etkinlikte Salih Kalyon, Adapazarı’nda yaşadığı yıllarda komşusu olduğu Abasıyanık ailesi ile ilgili hatıralarından bahsetti.


Kendisinin de sıkı bir Sait Faik hayranı olduğunu söyleyen Kalyon, Sait Faik’in yaşam öyküsü ile ilgili pek çok anekdotu paylaştığı etkinlikte gençlerle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Kitap okuma etkinliğine katılımı için Kalyon’a teşekkür eden Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Baba Pala, ünlü oyuncuya anmalık hediye etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Silahlı yaralama olayından kaçarken polise çarptılar: 2 polis yaralandı Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde silahlı yaralama olayından kaçan kamyonet, Çerkezköy’de polis aracına çarptı. Kazada 2 polis yaralanırken, kamyonetteki 5 kişi gözaltına alındı. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde gerçekleşen silahlı yaralama konusuna karışan kamyonetin Çerkezköy istikametine gittiği bilgisi üzerine Çerkezköy ilçesinde polis ekiplerince önlem alındı. Yapılan araştırmada araca Tepe mevkiinde rastlandı. Dur ihtarına uymayan şüpheli kamyonet kaçmaya başlarken, polis ekipleri Altıyol Kavşağı’nda kontrollü kapama yaptı. Kaçmaya çalışan kamyonet, polis aracına çarptıktan sonra savrularak ağaca çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle Polis Memuru A.K. ve B.C.Ç. yaralandı. Yaralı polisler ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Ağaca çarpan kamyonette bulunan ve aranma kaydı olan E.F. ile E.F., D.K., H.K. ve Çorlu ilçesindeki silahlı yaralamalı olayın faili olduğu iddia edilen C.K. yakalandı. Çeşitli yerlerinden hafif yaralanan 5 kişi, tedavilerinin ardından polis ekiplerince gözaltına alındı. Çorlu ilçesinde gerçekleşen olayda kullanılan tabanca ve araçta bulunan bonzai de ele geçirildi. Olayın duyulmasının ardından Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere Çerkezköy ve Çorlu’daki bütün birim amirleri olay yerine gelirken, yaralı polisleri hastanede ziyaret eden Tekirdağ İl Emniyet Müdür Yardımcısı Fatih Bozboyacı da polis memurlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Mesai arkadaşlarını gece boyunca yalnız bırakmayan Tekirdağ İl Emniyet Müdür Yardımcısı Fatih Bozboyacı sabaha karşı Çerkezköy Devlet Hastanesi’nden ayrıldı. Ev ve iş yerlerinde de arama yapıldı Olay sonrası zanlıların çok sayıda suç kaydının olduğunu belirlendi. Olay sonrası kullanılamaz hale gelen polis aracı ve 50 LC 316 plakalı araç çekiciler vasıtasıyla olay yerinden kaldırılırken, Atatürk Viyadüğü de yaklaşık 3 saat boyunca tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından zanlıların ev ve iş yerlerinde de aramalar yapıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
İstanbul Etiyopyalı Eman’ın kardeşleri Müge Anlı’da bulundu Araştırmacı gazeteci Müge Anlı’nın programında, Etiyopyalı Eman’ın 28 yıllık hasreti sona erdi. Anlı, Eman Muzaffer Ayub’un yıllardır aradığı ailesini buldu. Programında kayıpları ailelerine, cinayetleri çözüme, insanları sevdiklerine kavuşturan araştırmacı gazeteci Müge Anlı, 28 yaşındaki Eman Muzaffer Ayub’un, yıllardır aradığı ailesini buldu. İddiaya göre, Etiyopyalı annesi ve Türk babası Suudi Arabistan’da evlenen Eman Muzaffer Ayub. 1996 yılında Etiyopya’da dünyaya gözlerini açtı. Anneannesi tarafından büyütülen 28 yaşındaki genç kadın, hiç görmediği babası Muzaffer Uzun ile 6 yaşına kadar sadece telefonda konuştu. Aradan yıllar geçti, Eman Muzaffer Ayub kendi yuvasını kurdu ancak babasına olan merakı ve özlemi hiç dinmedi. Küçük bir çocukken sadece sesini duyduğu babasının peşine düşen Eman’ın ilk durağı anne ve babasının evlendiği Suudi Arabistan oldu. Suudi Arabistan’da hiçbir sonuç elde edemeyen Eman’ın yolu bu kez Türkiye’ye düştü. Köklerini ve babasını bulma arzusuyla kendi çabalarıyla bir araştırma içine giren Eman son çare olarak Müge Anlı’nın kapısını çaldı. Yanında eşi, elinde çocuğu ve karnında bebeğiyle Müge Anlı’ya gelen Eman, 4 çocuğu olduğunu bildiği 68 yaşındaki babası Muzaffer Uzun’u bulmak için yardım istedi. Müge Anlı ve ekibi 28 yıllık hasreti dakikalar içinde sonlandırdı. Eman’ın babası Muzaffer Uzun’un arkadaşları ve komşuları peş peşe yayına bağlandılar. Ne yazık ki genç kadın, babasını aramak için geç kalmıştı. Muzaffer Uzun’un koronavirüs sebebiyle hayatını kaybettiği ortaya çıktı. En son 22 yıl önce sesini duyduğu babasını acı haberini alan ve gözyaşlarına boğulan Eman, “Keşke daha önce aramaya gelseydim” sözleriyle pişmanlığını dile getirdi. Ancak çok geçmeden Eman’ı sevindirecek gelişmeler yaşandı. Müge Anlı, önce Eman’ın amcasını ardından da ağabeyini buldu. Yaşanan gelişmelerle Eman Muzaffer Ayub’un kalabalık bir ailesinin olduğu da açığa çıktı. Amcası ve ağabeyinin seslerini ilk kez duyan Eman’ın mutlu olabilmesi için Müge Anlı, aileyi bir araya getirme çağrısında bulundu. Daha önce de çok kez sınırları aşan kavuşturmalara imza atan Müge Anlı, Eman ile bir kez daha uluslararası bir mutluluğa sebep oldu.