SPOR - 24 Mart 2020 Salı 19:00

Selçuk Erdoğan: "Liglerin başlaması düşük ihtimal"

A
A
A
Selçuk Erdoğan: "Liglerin başlaması düşük ihtimal"

Bursaspor Sportif Direktörü Selçuk Erdoğan, antrenmanları 3 gün daha ertelediklerini söyleyerek, "Belirsiz bir süreç var.

Bursaspor Sportif Direktörü Selçuk Erdoğan, antrenmanları 3 gün daha ertelediklerini söyleyerek, "Belirsiz bir süreç var. Kanımca liglerin başlaması düşük ihtimal" dedi.


Bursaspor Sportif Direktörü Selçuk Erdoğan, yeşil-beyazlılardaki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Lig Radyo’ya konuşan Erdoğan, ilk olarak Çin’den başlayıp tüm dünyaya yayılan korona virüsün yaşama etkisine değinerek, "Her şeyden önce tek bir yol var o da sağlık. Evde geçirdiğim altıncı günüm. Dışarıyla hiç temasım olmadı.Organizmanın tanımadığı bir virüs, daha önce yaşamadığımız bir durum. Evde kalma sürecini uzatmamız gerekiyor. Kitap okuyacağız, olumlu düşüneceğiz, bu süreci toplum olarak en kısa sürede atlatacağız. Her şeyden önce toplum sağlığına saygı duyup evde kalmaktan başka çaremiz yok" şeklinde konuştu.



"Antrenmanları 3 gün daha erteledik"


Takımın son durumuyla ilgili de bilgi veren Erdoğan, "Normalde bu akşam antrenmanlara başlamayı planlıyorduk. Başkanımız, hocamız ile yaptığımız üçlü görüşmede idmanlara başlamayı 3 gün daha ertelemeyi uygun bulduk. Futbolcuların hepsi Bursa’da, evlerinde. Yurt dışına giden oyuncumuz yok, ama bunun için çok talep aldım. Evde bireysel performanslarını sürdürüyorlar. Belirsiz bir süreç var ve buna karşı yapabileceğimiz herhangi bir şey yok. Çünkü virüsün etkileyebileceği alan ve kişi oldukça uç noktada. Oyuncular dayanıklıklarını kaybediyor, performanstan uzaklaşıyor. Şu an için beklemedeyiz, her şeyi zaman gösterecek. Temkinli bir süreç izliyoruz" diye konuştu



"Tünelin ucunda ışık görmüyorum"


Maçların erken bir tarihte başlama ihtimalini düşük bulduğunu belirten 29 yaşındaki sportif direktör, "Türkiye Futbol Federasyonu’nun gerekli birimleriyle temas halindeyiz. Federasyon farklı çalışmalar da yapıyor. Profesyonel Futbolcular Derneği bizimle temas halinde. Kanımca liglerin başlaması düşük ihtimal. En iyi minvalde başlangıç mayıs-haziran ayını bulur. Mayısın 15’i veya 20’sinden önce başlama ihtimalini düşük görüyorum. Oyuncular performans kaybetti, bunu geri alma süreci var. Toplumun psikolojisi var. Maçlar oynansa bile seyircisiz oynatılacağını düşünüyorum. Bu sene dünya futbolu için zorlu geçecek. Dünya genelindeki bu tasarruflar, ülkemize de yansır diye düşünüyorum. Futboldan önce sağlık geliyor ama ben futbol adına, bu sezon tünelin ucunda ışık görmüyorum. Liglerin yüzde seksenlik bir kısmı tamamlandı. Değerlendirmeyi buna göre adil bir şekilde yapmak gerek. İşin sosyolojik yönüne bakacak olursak ortada futbol topu da yok takım da yok, performans beklemek orta vadede manasız. Oyuncu istediği kadar bireysel idman yapsın, bunun fazla önemi yok. Bir hafta 10 günde yoğun şekilde dayanıklılık-kuvvet kaybı ortaya çıkıyor. Oyuncular ister istemez kayba uğrayacak. Burada oyuncuların dikkat etmesi gereken kas kaybına uğramamaları, kilo almamaları ve dayanıklılıklarını korumaları. İspanya ve İtalya’daki antrenör arkadaşlarımızla da konuşuyoruz, onlar da bu konu hakkında oldukça sitemkar. Bakanlığın ve TFF’nin nisan ayının ortasına kadar açık bir tablo belirleyeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa CHP Genel Başkanı Özel halk buluşmasının finalini Turgutlu’da yapacak CHP Genel Başkanı Özgür Özel halk buluşmalarının finalini memleketi Manisa’nın Turgutlu ilçesinde gerçekleştirecek. Halk buluşması 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleşecek. Görkemli bir final ile seçim çalışmalarının noktalamak isteyen Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’i Turgutlu’da ağırlayacak. Halk buluşması aynı zamanda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın’ın seçim kampanyasındaki son halk buluşması olacak. Büyük halk buluşması 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleşecek. “Tarihi bir buluşma olacak” Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın, “Aylardır çok güzel bir kampanya yürütüyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinin son halk buluşmasını Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’in katılımı ile Turgutlu’muzda yapacağız. Bu yönüyle tarihi bir buluşma olacak. Turgutlu’muzda ve Manisa’mızda umut zirvede, heyecan yüksek; kazanmaya hazırız. Tüm hemşehrilerimi 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleştirecek olduğumuz büyük buluşmaya davet ediyorum” dedi.