GENEL - 14 Ocak 2018 Pazar 13:48

Uludağ’da adım atacak yer kalmadı

A
A
A
Uludağ’da adım atacak yer kalmadı

Uludağ’da tatilci akını sebebiyle adım atacak yer kalmadı.

Uludağ’da tatilci akını sebebiyle adım atacak yer kalmadı. Uludağ’a çıkmak isteyen yerli ve yabancı turistler ise teleferikte metrelerce kuyruk oluşturdu. Otellerin doluluk oranı festival ve sömestr tatili sebebiyle yüzde yüze ulaştı.


Kış Turizmin en önemli merkezlerinden olan Uludağ, festival ve sömestr tatili öncesi tatilcilerin akınına uğradı. Uludağ’a çıkmak isteyen günübirlikçiler ile yerli ve yabancı tatilciler ise teleferikte metrelerce kuyruk oluşturdu. Kayakçılar pistlere akın ederken, Uludağ’da adım atacak yer kalmadı. Otellerin doluluk oranı ise neredeyse yüzde yüze ulaştığı öğrenildi. Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, oteller bölgesinde kar kalınlığı 92 santimetre ölçüldü. Hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 10, en yüksek sıfırın altında 6 derece olduğu Uludağ’da kar yağışının aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Mesaide müdür, tatilde çoban Aydın’ın en çok sevilen kurum müdürlerinden biri olan Aydın İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun Müdürü Rahmi Terzi, mütevazi yaşantısı ve özüne olan bağlığı ile görenleri şaşırtıyor. Yıllık iznini doğup büyüdüğü memleketi Kahramanmaraş’ta değerlendiren Rahmi Terzi bir yandan tatilde çocukluk özlemeni giderip çobanlık yaparken, diğer yandan da çobanlık mesleğini sürdüren ailesine yardımcı oluyor. Kravatı çıkarıp kepeneğini giydiği gibi dağlara çıktı Özünün Yörük olduğunu ve çocukluğunun çobanlık yapmakla geçtiğini belirten Aydın iş ve İşçi Bulma Kurumu’nun 11 yıllık müdürü 50 yaşındaki Rahmi Terzi, çalışma hayatındaki yorgunluk ve stresi dağlarda koyun otlatarak attığını söyledi. Çok zor ancak bir o kadar da keyifli bir çocukluk yaşadığını belirten Terzi, “Çocukluğumda bir yandan çobanlık yapıp diğer yandan da okudum. Atatürk Eğitim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre öğretmenlik ardından da 2013 yılında Aydın İş ve İşçi Bulma Kurumu’nda müdür olarak görev yapmaya başladım. İşimi severek yapıyorum. Ancak çocukluk yıllarımın uğraşı ata mesleğim olan çobanlığı da çok seviyorum. Pek çok kişi tatilini deniz kenarlarında ve otellerde geçirmeyi tercih eder ama, ben baharı dağlarda karşılayıp sürü otlatmaktan, kepeneği giyip geceyi sürünün başında dağlarda geçirmekten çok keyif aldığım için tatilimi bu şekilde değerlendiriyorum” dedi.