- 30 Ekim 2020 Cuma 09:45

11 yaşında at binip, engeller üzerinden atlıyor

A
A
A
11 yaşında at binip, engeller üzerinden atlıyor

Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesinde babasının aldığı atla yakından ilgilenen küçük kız, ona önce koşmayı sonra da engeller üzerinden atlamayı öğretti.

Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesinde babasının aldığı atla yakından ilgilenen küçük kız, ona önce koşmayı sonra da engeller üzerinden atlamayı öğretti.


Ezine’nin Geyikli beldesinde yaşayan 11 yaşındaki Sudem Dalgıç zamanının büyük birçoğunu at arabacısından alıp, eğittiği Güneş ismindeki atıyla geçiriyor. Küçük kız, atının tımarından, yem ve sulamasına kadar her şeyini kendisini yapıyor.


“Güneş’le aramız çok iyi”


Atına her şeyi kendisinin öğrettiğini belirten Sudem Dalgıç, “Ben hayvanları çok seviyorum, atlara da özel bir ilgim var. Bu at hiç koşmuyordu, ilk önce ona koşmayı öğrettim. Sonrada kasaları dizerek ona atlamayı ve daha sonra da üzerine binerek atlamayı öğrettim. Atımın adı Güneş, onunla aramız çok iyi. Bugüne kadar bana hiç zarar vermedi. Hiç ısırmadı ve tepmedi” dedi.


“Aralarında çok güzel bir arkadaşlık var”


Kızı Sudem ile atı Güneş arasında çok güzel bir arkadaşlık olduğunu kaydeden baba Mücahit Dalgıç, “Sudem’in tüm hayvanlara olan bir sevgisi var. Ama 1 yıldan beridir at istiyorum diyordu. ‘Bana at alırsan, derslerime ve fabrikada çok çalışacağım’ dedi. Ben de o zaman sana bir tane Midilli atı alalım dedim. O da, ‘Midilli atları 35 kilogram taşıyor, ben şuan 35 kiloyum seneye ona binemem’ dedi. Biz de kendi boyuna göre küçük bir at aldık. Ben çok taraf olmamama rağmen yemini, suyunu ben vermeye başladım. İçine girdikten sonra at sevgisi başkaymış. İnşallah Sudem ilerleyen zamanlarda büyük bir ata da sahip olur. Bu at arabasını çeken atlardandı ama Sudem ona koşmasını ve kasaların üzerinden atlamasını öğretti. Kızımı bugün bıraksam sabah akşam atın yanında yatıp, kalkacak. Aralarında çok güzel bir arkadaşlık oluştu. Dolayısıyla eğitim şart mı? Evet, şart. Sudem, atına güzel bir eğitim verdi” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.