GENEL - 12 Mart 2019 Salı 17:26

Biga’da İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü

A
A
A
Biga’da İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 98.

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 98. yılı dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı düzenlendi.


Atatürk Kültür Merkezi’nde Biga Ortaokulunun hazırladığı program Okul Müdürü Rıza Kazan’ın konuşması ile başladı. Programda Kaymakam Mustafa Can yaptığı konuşmada, " Aziz milletimizin vatanını koruma ve savunma azmini, kararlılığını, kahramanlığını, anlamak için İstiklal Marşı tek başına yeterlidir. Mehmet Akif Ersoy sadece yazdığı İstiklal Marşı ile değil yüksek ahlakı, örnek kişiliği, vatan ve millet sevgisi ile gösterdiği azmi ve vatan mücadelesi, yaptığı katkıları ile bugün olduğu gibi yaşadığı dönem içerisinde de saygın bir şahsiyettir. O zor dönemlerde Aziz milletimizin çektiği sıkıntıları bizzat yaşayan, Mehmet Akif Ersoy medeni ruh heyecanı içerisinde Kurtuluş mücadelesinde aktif rol oynamış ve sonrasında da Kurtuluş sembolümüz olan İstiklal Marş’ımızı yazmıştır. İstiklal Marşı’nı Akif rahat ve konforlu mekanlarda yazmadı. İstiklal Marşı cephelerde kahraman ordumuzun içinde Anadolu’nun her karış toprağında şekillenen İstiklal ruhu ile kaleme alınmıştır. İstiklal Marşı’nda medeniyetimizin en büyük haz değerleri bulunur. İstiklal Marşı’nda Alparslan’ın Anadolu’yu Vatan kılan azmi ve iradesi vardır. İstiklal Marş’ımız da Kılıç Aslan’ın imanı vardır. İstiklal Marşı’nda İstanbul’un fethinin Fatih’in en büyük rüyalarının eseri vardır. İstiklal Marşı ülkemizin her bir köşesinde bu milletin bu toprakların ilelebet varlığını sürdürmesi için silahıyla bileği ile dualarıyla ekmeği ile aşıyla takdir eden insanımızın en saf en temiz duygularını yansıtır. O yüzden biliyor ve inanıyoruz ki! İstiklal Marşı hepimizin milli bir mutabakat metnidir. İstiklal Marşı dün olduğu gibi bugünde ellerinde Bayrak, dillerinde tekbir ile vatanını savunan insanlarımızın üzerine ittifak ettiği Mümtaz bir metindir. Aziz milletimizin yüzyıl öncesinde sahip olduğu milli yıkım ve heyecana bugün bizlerin de ihtiyacı vardır. İstiklal Marş’ımızın kabulünün 98. yıl dönümünde Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere İstiklal ve İstikbal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmetle minnetle anıyorum” dedi.


Öğrenciler tarafından tiyatro sahnelendi. İstiklal Marşı’nı güzel okuma, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Etkinliğe, Kaymakam Mustafa Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Şube Müdürleri, Daire Amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.